Reklama

Fire Fighter

Zaczęty przez Andreh, 28-10-2010, 23:40:12

Andreh

Na wstępie chciałbym powiedzieć, że wiem że Wojtas zrobił nóż Firefighter (bardzo fajny zresztą) ale moja nazwa ma w środku spacje bo to fighter czystej krwi ;)

Stal: D2 (wymrażana)
Długość całkowita: 25 cm
Klinga: 12.5 cm
Wysokość szlifu: 2.3 cm
Grubość głowni: 4 mm
Rękojeść: czarne G10, czarno-czerwone G10, pręciki węglowe

Fałszywka oczywiście ostra.

Pochew ze szlufką z pasa bezpieczeństwa wymyślił jetron :). Pomysł okazał się byc bardzo wygodny. Wykonanie oczywiście moje

Pozdrawiam

awknives.blogspot.com
Instagram: woro_knives

jetron

rambo

picie to jest życie, a nie zabawa, bo zabawa to kurwy i strawa!

łuki

Macałem na zlocie i naprawdę ciężko było mi odłożyć go z powrotem na stolik . Świetny kawałek stali .

ofaniel

<a href="http://www.frihet.pl">Wyprawy w góry</a>

PrzemoBK

Piękna robota  :).

wojtas13

Niebawem będzie jak z Rybką, każdy zrobi swoją ;) .

Bardzo fajny. Jak robiłeś odpływ w pochwie?

Crusader Forge/Trident Knives addict.

Seeker.

www.acousticblades.pl

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001627722838

kezsel

Kawał dobrej roboty 8D macałem na zlocie :D :D bardzo ładny nóż

Andreh

To już był ostatni ze skończonych zlotowców. Teraz Kolejna seria idzie do oprawienia :)

Cytat: wojtas13 w 29-10-2010, 10:17:06

Niebawem będzie jak z Rybką, każdy zrobi swoją ;) .

Bardzo fajny. Jak robiłeś odpływ w pochwie?

Coraz trudniej jest mi wymyślać nowe nazwy, a w tym przypadku nic innego mi do głowy nie przychodziło pomimo, że pamiętałem o Twoim strażaku  ;P

Odpływ zrobiony z użyciem naciętej rurki przyklejonej taśma malarską do czubka przed formowaniem. Nie wiem jeszcze za bardzo jak jakaś większa szczelinę wykonać. Może jakaś kształtka z cienkiej skóry/tektury/kydexu przyklejona taśmą...

awknives.blogspot.com
Instagram: woro_knives

inox

Cytat: Andreh w 29-10-2010, 11:08:14

Coraz trudniej jest mi wymyślać nowe nazwy, a w tym przypadku nic innego mi do głowy nie przychodziło pomimo, że pamiętałem o Twoim strażaku  ;P

To nie należy się ograniczać do dwóch języków w doborze nazwy  ;P

A co do noża, to tu mi się z kolei bardzo podoba to wcięcie na froncie rękojeści - możliwe, że przez te frezowane diuny, nie jest aż tak mocno widoczne.

W to ucho na dupce aż się prosi dodać jakąś odjechaną ozdóbkę - taśmę/pętlę nadgarstkową w takim charakterze:

:alien:

Cytat: mgr_scout[...] w zasadzie każdy ultralightowiec jest minimalistą, ale to też oszołomy i fanatycy

banan

forester

Pozdrawiam, Kamil.

kapcun

Osz kur... Ale pener! Naprawdę zajebisty FIGHTER!!!

jetron

Jakość wykonania tego noża jest naprawdę bardzo wysoka,szlify równe (niejeden może pozazdrościć) rękojeść znakomita,bardzo "chwytna" i w ciekawym kolorze -nie czorno-czorna albo piaskowo -gówniana jak wszyscy robią.
Spasowanie g10 na rękojeści .... mistrzowskie!!!

Jeden z fajniejszych PCKów w tym roku IMO.

Jak nazwa jest zdublowana, to jak dla mnie może się nazywać FF  --- Fajny Fajter  :D

Guciek

Przepiękny! No a jakoś wykonania po prostu! :slini:

Cytat: Kubus Puchatek
Nie do konca wierze w Twoje, czy kogokolwiek tutaj istnienie. Net jest iluzja.
Cytat: Szabas
Nice, very kurwa nice. :D
W Polsce używamy polskich wyrazów!

amper

O ile głownia i rękojeść są dla mnie cacy, o tyle ta dziurwa z tyłu kojarzy mi się z Vtechem zwanym mocą dla mas  :/
Postuluje o jakiegoś skullcrashera "zamiast" w wersji 2.0, jeśli powstanie  ;)

KAI: FAQ | Recenzje

Nie ma mnie i nie wiem kiedy wrócę...

Fliegerkappmesser

Better dead than red / Lieber tot als rot

jetron

Cytat: amper w 29-10-2010, 23:11:44

O ile głownia i rękojeść są dla mnie cacy, o tyle ta dziurwa z tyłu kojarzy mi się z Vtechem zwanym mocą dla mas  :/
Postuluje o jakiegoś skullcrashera "zamiast" w wersji 2.0, jeśli powstanie  ;)

No ale przecież właśnie to powoduje ,że nóż jest orginalny i nie przypomina 1000000 innych noży!  :D
Cytat: Fliegerkappmesser w 29-10-2010, 23:15:07

Piękny!  8D

Możesz obejrzeć "na żywo" :)

cubix

Eeeee aż się dziwię, że nikt nie wspomniał - przecież to rękojeść z Gamera jest  :rotfl: Pomijając żarty - piękne nożydło! Dla mnie jednak mało fajterowate z taką poszerzającą się klingą  ;-) Szlufka nylonowa, taka Mad Dogowa ;) Minus taki, że pochewka lata jak chce - wypadałoby dorobić jeszcze jakieś mocowanie u dołu do uda chyba...

Proszę kontaktować się tylko i wyłącznie mailowo!

TCT

Rarytas jak się patrzy  :slini:

TCT Leather

SMF spam blocked by CleanTalk