Reklama

Cruiser

Zaczęty przez Andreh, 04-11-2010, 14:00:48

Andreh

Witam :)

Jestem bardzo ciekawy co powiecie o tym zestawie. Chciałem uzyskać klimat noża z nowoczesnych materiałów ale trochę zmęczonego życiem(oczywiście bez przesady ;)). Przepiaskowałem nierównomiernie kydex i dałem jako szlufkę skórę ze starej torby.

Stal: D2 (za hartowanie dziękujemy Yahoo...)
Długość całkowita: 24.6 cm
Klinga: 11.6 cm
Wysokość szlifu: 2.6 cm
Grubość głowni: 4.5 mm (...a za magnesówkę gipsikowi :))
Rękojeść: czarna i brązowa canvas micarta, rurki tytanowe

Bolstery przymocowany na 3 ukryte piny i oczywiście rurkę.

Kydex z mocowaniem na lewe i prawe udo. Na skórę lub tekloka

Pozdrawiam

awknives.blogspot.com
Instagram: woro_knives

drazel

bomba. jak dla indiana jones'a

rambo

Zajebisty całokształtnie, aczkolwiek mógł by być parę cm dłuższy.

picie to jest życie, a nie zabawa, bo zabawa to kurwy i strawa!

forester

zdecydowanie na tak.
zajebiste zestawienie.

Pozdrawiam, Kamil.

inox

Klimat fajny (baaaardzo w moim typie  :shades:) jedno co mi nie pasuje, to rytm otworów pod koniec.
Ideę dwóch kolorów kydexu na pochwie rozumiem, ale ja bym zostawił jeden kolor + ta stara skóra.

Cytat: mgr_scout[...] w zasadzie każdy ultralightowiec jest minimalistą, ale to też oszołomy i fanatycy

mercano

Jest świetny. Klimatyczny.
Tylko o jedną dziurkę ma za dużo (nie sądziłem, że to kiedykolwiek powiem  :D ).

romasz

"rytm otworów".. o to to!  ;)
reszta fajnie, smacznie stylowo i kolorowo :)

maba

Świetny, naprawdę! Jeden z fajniejszych ostatnio pokazanych.

Tylko niech go ktoś nie skrzywdzi leżeniem na półce ;-)

Pillnitz

Bardzo podoba mi się linia, klimat i charakter noża :)...
Wygląda na porządnego robola i narzędzie wyprawowe, sam bym taki chciał :grin:, grubość jak dla mnie idealna.
Co nie pasi:
- Jeśli dobrze rozumiem, kolorki kydexu mają nawiązywać do kompozycji rękojeści (?).
Zdecydowanie wolałbym jednak sam piaskowy kydex i skórkę, żeby nie robić zbytniego koktajlu.
- Nie podoba mi się rozwiązanie notch'a - moim zdaniem sprawę można było załatwić jednym łukiem ;).
- Jest 1,5 - 2 cm za krótki :shades:.

Tak czy inaczej - świetny :kosunia:.

Cytat: maba w 04-11-2010, 14:24:20

Tylko niech go ktoś nie skrzywdzi leżeniem na półce

+10 ;>
* zacnie ostrzyżony hetero sapiens *

Trollsky

umiesz ... ;)
rób wiecej w drewnie :)

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

Andreh

Indiana Jones :D Gdyby mi się skojarzyło to bym go zupełnie inaczej nazwał

Ktoś mi już prorokował, że to ustawienie rurek będzie kontrowersyjne ;). 3 pierwsze są oczywiście w linii i równych odstępach a ta ostatnia na linkę ma inną średnice, grubość ścianki i w dodatku nie jest w linii z pozostalymi ale tak niestety chciałem ;>. Się zastanawiałem czy tam na końcu nawet dwóch nie dać tak jak w freelancerze ale uznałem że to by była przesada :D

Też mam nadzieje, że na półce nie będzie leżał zwłaszcza że sam się nim trochę bawiłem i po tej zabawie zostanie mi chyba pamiątka na całe życie w postaci blizny  :shy:

Cytat: Trollsky w 04-11-2010, 14:25:41

rób wiecej w drewnie :)

Docelowo w najbliższych planach będzie łączenie 2 światów które bardzo lubię, a więc drewnianych i 'nowoczesnych'. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

awknives.blogspot.com

Pillnitz

Cytat: Andreh w 04-11-2010, 14:43:51

Też mam nadzieje, że na półce nie będzie leżał

Najlepiej daj go mi :grin:,
obiecuję, że będę nim rąbał, batonował, ciął, kroił, strugał patyki, otwierał i jadł konserwy, mył w rzece i wycierał mchem! :-* ;P
* zacnie ostrzyżony hetero sapiens *

wojtas13

I3 pierwsze są oczywiście w linii i równych odstępach a ta ostatnia na linkę ma inną średnice, grubość ścianki i w dodatku nie jest w linii z pozostalymi ale tak niestety chciałem ;>.

W takim przypadku trzeba ją było zdecydowanie odsunąć od linii pozostałych. Może pozostałe troszkę szerzej rozmieścić, tak żeby 3-ci był zdecydowanie bliżej tego na linkę. Taka drobna niejednoznaczność sugeruje raczej pomyłkę niż celowe działanie. Warto o tym pamiętać w przyszłości.
Crusader Forge/Trident Knives addict.

Seeker.

www.acousticblades.pl

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001627722838

inox

Też mam nadzieje, że na półce nie będzie leżał zwłaszcza że sam się nim trochę bawiłem i po tej zabawie zostanie mi chyba pamiątka na całe życie w postaci blizny  :shy:

to ten Cię tak udziabał... a nie wygląda...  :dodge:
blizną można się pochwalić w zalezności od sytuacji inną historyjkę można wymyślić  :shades:
więc się nie martw, ważne, żeby kciukol był sprawny
Cytat: mgr_scout[...] w zasadzie każdy ultralightowiec jest minimalistą, ale to też oszołomy i fanatycy

rangy67

Kolejny świetny projekt i wykonanie,mógł by być co prawda troszkę dłuższy tak 26,5cm było by idealnie no i notch'a  bym troszkę zaokrąglił-ale i tak bardzo mi się podoba :)

.....i po sześciu dniach tworzenia Bóg usiadł by.....siódmego wymyślić Sebenze.

PrzemoBK

Całość mi się bardzo podoba  :D. Nic bym w nim nie zmieniał  ;).

cubix

Ostrze jest chyba troszkę za wąskie w stosunku do rękojeści - wygląda jakby był parę lat ostrzony ;) Wg. mnie lepiej wyglądałby jak poniżej, bo oprócz tego miodzio :)

Proszę kontaktować się tylko i wyłącznie mailowo!

Andreh

Uuuuu.... bardzo mi się podoba Twoja przeróbka. Chyba pomyśle nad czymś podobnym bo mam jeden przygruby płaskownik.
Ostrze zrobiłem mniej więcej takie jak szerokość brzuszka na rękojeści bo tak lubię i aż spojrzałem w poprzednie projekty to prawie zawsze tak mam. Wcześniej nie zwróciłem na to uwagi :).

awknives.blogspot.com

grisza

O ostatniej dziurce już było  :D, a poza tym:

BOMBA (owacje na stojąco  :) ).
Bardzo mi się podoba
Gratulacje.

"Cokolwiek czynisz, czyń roztropnie i patrz końca! "
                     Owidiusz

9/19

rot

Faktycznie cubix dobrze kombinuje. Może i o jedną dziurkę ma faktycznie za dużo.
Ale i tak nożyk jest baaardzo przyjemny. Do mnie gada :D

SMF spam blocked by CleanTalk