Reklama

Na Jasiowego Andreha

Zaczęty przez yetisize, 09-11-2010, 11:13:15

yetisize

Neck Yahoo i krzesiwo oprawione przez Andreha.
Jak zwykle błędy - kupiłem nowy "szewski" klej który rozszedł się w jednym miejscu już przy przebijaniu otworów na szew, przypaliłem trochę gniazdo na krzesiwo.
Oprócz tego to w sumie zadowolony jestem.
Skóra woskowana, wejście pochwy gotowane w wosku, nóż wchodzi z klikiem jak w kydex.
Parę marnych fot

PrzemoBK

Bardzo ładnie wykonana pochewka  :D. Tworzą z krzesiwkiem i nożem fajny komplet  :).

jaq

mi też się widzi. Krzesiwo sam oprawiałeś? Która to twoja pochewka Yeti?

Dexameth

Całkiem do rzeczy. Fajne osadzenie krzesiwka  :)

Zawsze jest gdzieś piękny poranek , nawet w dniu naszej śmierci .

Andreh

Bardzo fajnie to wyszło i po raz pierwszy widzę takie rozwiązanie mocowania krzesiwa :). Pomysł w tym przypadku nie tylko ciekawy ale też praktyczny bo to krzesiwo jest prawie że wielkości noża ;)
Chciałbym się nauczyć w końcu takie szwy robić :rolleyes:

awknives.blogspot.com
Instagram: woro_knives

Pillnitz

Bardzo fajna, zgrabna i praktyczna :), ale co na nią patrzę, to coś mi w tym miejscu nie pasuje :?:

* zacnie ostrzyżony hetero sapiens *

yetisize

@jaq - Andreh oprawiał nóż i krzesiwo, pochewka trzecia chyba moja

@Andreh - za radą bardziej doświadczonych kolegów wyciąłem rowek na szew e voilà

@Pillnitz - Ślady po polerowaniu krawędzi  :D

inox

Fajna, zwłaszcza pomysł na trzymadełko do krzesiwa, choć ja bym chyba ciut pod innym kątem je przyszył, nie wchodziłoby aż tam mocno w krawędź samej pochwy - wiem, czepiam się  ;P

Cytat: mgr_scout[...] w zasadzie każdy ultralightowiec jest minimalistą, ale to też oszołomy i fanatycy

killrathi

ładna :)
chociaż wolałbym aby ucho na krzesiwo było z boku (na krawędzi?)

paproch

Bardzo ładna. Na siłę jak bym miał coś poprawiac to tylko szew dałbym drobniejszy.

By z krwi naszej życie wzięła Ta
Co jeszcze nie zginęła

yetisize

Szwy maja 6mm, pochewka malutka to i wydają się wielkie  :D
13,5 cm długości w najdłuższym miejscu

Arwil0

Witam,
Bardzo fajny komplecik  :) Wykonanie też super. Jedyne co bym zrobił, to dał ciut krótsze trzymadełko na krzesiwo, żeby na szew pochewki nie wchodziło, ale rozumiem, że tak miało być. Generalnie mi się bardzo podoba.

PS. a gdzie mogę znaleźć zdjęcie nożyka?? Jakoś nie mogę go nigdzie namierzyć
Pzdr
Arek

Nie dyskutuj z debilem, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

inox

Cytat: mgr_scout[...] w zasadzie każdy ultralightowiec jest minimalistą, ale to też oszołomy i fanatycy

CIN

Gratuluję, wyszedł piękny nożyk w super pocheweczce  :) jestem pod wrażeniem  8D

Arwil0

Cytat: inox

W dziale Andreha: http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,100869.0.html

Dzięki
Cytat: CIN

Gratuluję, wyszedł piękny nożyk w super pocheweczce  :) jestem pod wrażeniem  8D

+1
Nie dyskutuj z debilem, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

SMF spam blocked by CleanTalk