Reklama

Extrema Ratio PUGIO

Zaczęty przez Mars, 09-11-2010, 17:06:57

Mars

Nowy nożyk Extrema Ratio.
Złamałem się i właśnie zamówiłem

Settlemunt my arse, let's slot floppies

PrzemoBK

riot

Gardy brakuje, ale lubię takie linie  :grin:

brony_

Koniecznie zdjęcie w ręce  :kopara: :slini:

K O Ł O B R Z E G   ---> www.rezydencja.fajnewczasy.com

gerard36856

nie jest to najbardziej praktyczny projekt dzisiejszego dnia  :x
ale chyba nie o to tu chodzi  :D

Mój błysk przebije ciemności, moja jasność mroki rozproszy.

elkrakerso

Nie znam się na wojaczce/fajterach ale... sztylet o 11cm ostrzu? Nie za mało "aby żeby" było sensownie? Gardy też niewiele (choć boczny jelec to świetny pomysł), a rękojeść szersza z tyłu niż z przodu - nie ogarniam.
Ale na fotkach prezentuje się ładniutko, taki sztylet edc :) będzie miał wzięcie u podwórkowych ninja w stanach o ile będzie kosztować conajmniej 200$  :]

Mine is Strength... and Lust... and Power!

Asmodeus

Zajebisty, o dziwo wersja piaskowa dużo ładniejsza, pochwa jak żywo przypomina drewniane klocki Kanetsune ;P. Jest może SRP już podane?

11cm to i tak więcej niż w większości produkcyjnych sztyletów, vide ZT150 czy guardian angel

Chwała Tobie, Szatanie, cześć na wysokościach
Nieba, gdzie królowałeś, chwała na głębokościach
Piekła, gdzie zwyciężony, trwasz w dumnym milczeniu!
Uczyń niechaj ma dusza z Tobą spocznie w cieniu
Drzewa Wiedzy, gdy swoje konary rozwinie,
Jak sklepienie kościoła, który nie przeminie.

demon

Mikov fiksed  8D A poważnie - w swojej kategori nawet ładny - o walorch praktycznych się nie wypowiem z oczywistych względów.

Chwilowo nie mam czasu. Takie tam, różne...

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

mich123

mam słabość do sztyletów, chiba trzeba będzie zamówić :)

CIN

11 cm...  wystarcza w zupełności. Niewielki, lekki, szybko "chodzi" w rękach  ;> 

brony_

Przypomina mi trochę ten sztylecik od Fallknivena   :shades:
Mały, szybki, poręczny, dyskretny - stworzony przez zawodowców, dla zawodowców  ;)
Fajny  :)

K O Ł O B R Z E G   ---> www.rezydencja.fajnewczasy.com

Mikko

Cytat: elkrakerso w 09-11-2010, 20:17:37

Nie znam się na wojaczce/fajterach ale... sztylet o 11cm ostrzu? Nie za mało "aby żeby" było sensownie?

A ile powinno być? Chcesz tym parować ciosy przeciwnika uzbrojonego w 10 calowe bowie? ;P

Fliegerkappmesser

ŚWIETNY!  :slini:  I nawet klinga dłuższa od rękojeści! W niewielkich sztyletach, jak choćby wspomniany Fall G1 Garm Fighter czy ZT 0150, wcale nie jest to standartem - a dzięki temu przecież sztylecik ma proporcje jak trzeba. Trochę brakuje gardy - może zrobią i taką wersję, tak jak Szrapnela pozbawili jednego z jelców? Ale i tak dla mnie jest to jeden z najfajniejszych fixedów ER, a już na pewno najfajniejszy sztylet!  8D

Better dead than red / Lieber tot als rot

elkrakerso

Cytat: Mikko w 09-11-2010, 23:00:45

A ile powinno być? Chcesz tym parować ciosy przeciwnika uzbrojonego w 10 calowe bowie? ;P

Nie wiem ;P Tak mi się tylko jakoś wydaje że mało "śmiertlne" te 11cm. Jakieś ciuchy, kamizelki czy inne sprzęta którymi wojacy są grubo obwieszeni, wydaje mi się że może nie wystarczyć taki krótki.  No ale jak napisałem nie znam się, takie tylko moje wrażenie. :)

Mine is Strength... and Lust... and Power!

kot2kpg

Cytat: Asmodeus w 09-11-2010, 20:19:33

pochwa jak żywo przypomina drewniane klocki Kanetsune ;P.

Taką samą, tyle że czarną mam w Shrapnelu. Dla mnie wporzo, ale ogólnie nie za bardzo mi ten projekt podszedł. Moze dlatego że nie przepadam za "dagerami".
Att göra en överlevnadskniv är en allvarlig sak, en människas liv kan hänga på dess funktion om något skulle gå snett

ordo

Kudy jemu do Suppressora w urodzie...

http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,64175.0.html

Faktycznie z G1 od Fallka mi się kojarzy...

EDIT:

Gdyby to był taki mniejszy i (duużo) tańszy Suppressor - to by się nawet zastanowil nad zakupem dla "miecia"...

A tak to mi bliżej do Gerbera Guardiana...

Reality has a well known liberal bias

Fliegerkappmesser

Cytat: ordo w 10-11-2010, 23:11:39

Kudy jemu do Suppressora w urodzie... [...] A tak to mi bliżej do Gerbera Guardiana...

No ale Suppressor to nie ta klasa wielkościowa - niestety, mało jest fabrycznych ładnych i proporcjonalnych sztyletów wielkości ok. 20 cm - tak bez dłuższego poszukiwania to raptem trzy przychodzą mi na myśl: Katz Avenger (nieprodukowany), Gerber Guardian I (nieprodukowany) i A.G. Russell Sting II (ten większy, również nieprodukowany - i jego kopie oczywiście, typu  np. Explorer Boot itp.).

Edyta: literówki

jetron

Cytat: Fliegerkappmesser w 10-11-2010, 01:02:45

ŚWIETNY!  :slini:  I nawet klinga dłuższa od rękojeści! W niewielkich sztyletach, jak choćby wspomniany Fall G1 Garm Fighter czy ZT 0150, wcale nie jest to standartem - a dzięki temu przecież sztylecik ma proporcje jak trzeba. Trochę brakuje gardy - może zrobią i taką wersję, tak jak Szrapnela pozbawili jednego z jelców? Ale i tak dla mnie jest to jeden z najfajniejszych fixedów ER, a już na pewno najfajniejszy sztylet!  8D

No jasne!!!  :D   Tylko czekałem aż go zobaczysz!  :D

Ja co prawda nie jestem fanem sztyletów ,ale ten fajny ! Podoba  mnie się.

Fliegerkappmesser

Następny zakup się szykuje...  :P  Trza będzie w robocie o podwyżkę poprosić na ten zbożny cel, albo co...  :dodge:

ordo

@Fliegerkappmesser

Się zgadzamy. Ciężko o małego i fajnego. Jak dla mnie mógłby być gruby i na 6mm, a nawet i trójgraniasty, byleby smukły był - totalną antytezą jest sztylet od ZT ;)

A czemu taki by był dobry? Bo takie mi się podobają, a ciąłbym i tak czymś innym :D

Reality has a well known liberal bias