Reklama

Knive marzenia

Zaczęty przez remilibo, 14-11-2010, 17:52:00

remilibo

Witam wszystkich. Użytkownikiem forum jestem od niedawna, ale "cichym podglądaczem" dość długo. Chce napisać o czymś co na sercu leży.

Podejrzewam że każdy z nas ma wymarzony nóż który z najróżniejszych powodów jest dla nas nieosiągalny-a to wersja limitowana, czy niedostępny w sprzedaży albo cholernie drogi-albo custom tylko na zamówienie itd.
Proponuje pisać o swoich knive marzeniach oraz zamieszczać zdjęcia <wybrańców> a może użytkownicy forum podpowiedzą i pomogą je spełnić.

Oto moje marzenie:

Szanse na spełnienie małe-wersja limitowana, wyprodukowano około 15-dokładnie nie pamiętam, moim zdaniem oryginalny i przepiękny nóż. Kupić nierealne, cena też nierealna! Jedyne wyjście zadowolić się repliką z dobrej stali (zdp-189, cpm s90v) i zamówić nóż u naszych makerów.
Ale z marzeniami tak jest-są trudne do spełnienia.
Pozdrawiam

maba

I naprawdę uważasz, że nikt wcześniej nie wpadł na podobny pomysł wątku? :D

Pierwsze z brzegu:

http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,63762.0.html
http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,45725.0/

remilibo

Doświadczonym forumowiczem to nie jestem, dzięki za podpowiedż.

maba

Cytat: remilibo w 14-11-2010, 18:07:01

Doświadczonym forumowiczem to nie jestem, dzięki za podpowiedż.

Ja też, dlatego używam wyszukiwarki (zarówno forumowej, jak i Google).

BTW. Co to znaczy "KNIVE"? :D

remilibo

Cóż dobra rada, napisze do moderatora o wykasowanie wątku. Korzystając z okazji spytam doświadczonego człowieka o tym gdzie znajde podpowiedź na temat zamówienia zrobienia noża  z s90v, lub kogoś kto zamawiał z takiej stali nóż lub gdzie o tym napisać - sam nie potrafiłem znaleść.

seba121

Pisz w dziale Kupię, albo na priv do makerów, ale nie wiem czy ktoś robi z S90V
:?

Pozdrawiam ;)
KKK-Kelly Kettle Klan

maba

Nie wiem czy u nas w kraju ktoś robi noże z S90V - droga i rzadko spotykana.

Ale dlaczego akurat ta stal? Jest masa fajniejszych. Czyżby w głowie zamąciła Ci ta cała otoczka magicznych stali? Nie martw się, przejdzie Ci ;P

remilibo

Mam blank-przydałoby się go wykorzystać

LUCYFER

Masz blank s90v?, jakie wymiary?, ile chcesz? :D

Wzywam posłańców przeznaczenia! - niech uderzą z ponurym zachwytem w ofiarę, którą wybrałem. Milczący jest ten ptak, co żywi się mózgiem tego, co mnie prześladuje, a jego  agonia niech odbędzie się w skomleniu i bólu, i niech będzie to ostrzeżeniem dla tych, co mego jestestwa nienawidzą...

remilibo

Cześć sąsiad. 4mm-38mm-355mm-znajomy znajomego handluje tym w usa, moge zamówić jeśli jest na stanie, cena około 68$, ostatnio zamówiłem s10v, ma być do świąt-mam nadzieje znajde kogoś kto z tego zrobi mi moje wynalazki :D

kali

każdy może sobie zamówić
tyle, że do hartowania też trzeba wysłać za wodę

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

remilibo

Stąd pytanie- z fabrycznie zahartowanego blanku da rade zrobić nóż? Z Rosji dość sporo ludzi zamawia odrazu zahartowane!?

adonay

da się rzeźbić w zahartowanej stali, ale to wymaga sprzętu albo nieziemskiej cierpliwości.

W sprawie hartowania S90V czy zdp-189 to w Polsce mało realne, możesz zapytać użytkownika MarcinS na tym forum lub sąsiednim - on popełnił kilka noży z S30V i gdzieś je hartował, może coś doradzi.

pozdro

EDZIA: jak to coś na górze jest Twoim marzeniem to przejrzyj prace naszego makera - Cubix'a i coś u niego zamów

Nie lubię noży...zwłaszcza Seben..........ZMIENIŁEM ZDANIE, SEBENZA JEST COOL!!!...ale i tak sprzedałem...

remilibo

dzięki za rade, po przeczytaniu BARZO dużej ilości komentarzy na temat s90v-wiem ze ta stal jest zbyt dobra żeby tak łatwo z nie zrezygnować! :mad:

SMF spam blocked by CleanTalk