Reklama

Surowy knypek

Zaczęty przez yodyna, 19-11-2010, 12:57:07

yodyna

Nozyk surowy bez udziwnien.Kolega prosil coby byl jak najmniej "blyszczacy"
-stal D2 3mm
-calosc 225mm
-ostrze 110mm
-szerokosc ostrza 23mm
-twardosc mierzona 58HRC
-rekojesc to brzoza z rurka mosiezna + przekladki.

Przepraszam za brak ogonkow  :)

9/20

kezsel

Bardzo fajny, w prostocie piękno zawarte :D

kroko

Fajny,jak rozumiem to dla myśliwego jest?Jak dla mnie to mógł by mieć ciut ale to ciut większy jelec,coby łapka się nie omsła przy sprawianiu zwierza.

milord

Badzo ladny - ma cos - wcale nie taki surowy jak dla mnie  :D
@Kroko - dlaczego skandynawom łapka nie zjezdza na ostrze przy sprawianiu zwierza, a nam tak?
z ciekawosci pytam, bo fachowo nigdy tego nie robilem, a moze na pólnocy inaczej to robia?   :?  :shy:

topek

Pych i miodek Marku 8D :slini: 8D
Ja osobiscie, to bym te szlify polerowal :D :D. No ale wiadomym jest powszechnie ze mam zajoba na tym punkcie :D
Co do jelca, to napisze tak : Nasz Yodyna jest mysliwym, sprawia zwierzyne i z tego co mi wiadomo, posiada wszystkie palce :D

kroko

Wiem ze Yodyna poluje,wiem ze Skandynawowie  w ogóle nie uznają  takich zabezpieczeń,dlatego napisałem "jak dla mnie",ja się tam boję :D

topek

Cytat: kroko w 19-11-2010, 14:07:49

Wiem ze Yodyna poluje,wiem ze Skandynawowie  w ogóle nie uznają  takich zabezpieczeń,dlatego napisałem "jak dla mnie",ja się tam boję :D

No wiesz co ?!! Chcesz powiedziec ze niebezpieczenstwo Cię nie podnieca ? :D ;P :D ;>

yodyna

Mi osobiscie to rybka czy z jelcem czy bez.Poprostu uwazam przy pracy.Dziablem sie tylko raz w druga reke przy przecinaniu przepony (noz byl za ostry) ;) Pierwotnie knypek mial dluzszy jelec o jakies 5 mm ale cos mnie naszlo i zeszlifowalem chyba niepotrzebnie.

Przepraszam za brak ogonkow  :)

9/20

Trollsky

moze i surowy  ale bardzo mi odpowiada i ciąc to to musi  :heart:

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

wolodja

Świetny- taki nóż jak najbardziej cieszy moje oko ;)

androfag

Ma być wygodny, ostry i podobać się właścicielowi, jeżeli tak jest to wszystko O.K.  :D

SMF spam blocked by CleanTalk