Reklama

2010/13-14

Zaczęty przez Kubek, 10-12-2010, 23:56:36

Kubek

Zestaw dwunożny.
Klingi nie moje, jeno kupione u Karuda.
Leuku z węglówki, pukko z węglówki hartowane selektywnie.
Leuku: Klinga 210 x 38 x 3mm. Podwyższyłem odrobinę oryginalny szlif i zmieniłem wykończenie na satin ręczny 800 grit.
Rękojeść 135mm, Snakewood, renifer, alpaka i czerwona fibra.
Pukko: Klinga 94 x 19 x 3mm.
Rękojeść 120mm, z materiałów analogicznych do leuku.
W planach pochewki z rogu renifera (jeśli znajdę odpowiednie poroże, którego szukam od prawie roku) o ile kupujący będzie chciał pochewkę.
Tak to wygląda.

Jorzwin

Wymażony zestaw  :slini:

Za wszelkie błędy ortograficzne i inerpunkcyjne bardzo przepraszam ;)

katz

Ładniutkie, ześliniłem się :) :slini:

Skóry różne: http://katzs-leathers.tumblr.com
Sprzedam

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia.

inox

:dodge: nie mogę oczu od monitora odkleić... bardzo mi się te oprawy podobają, zwłaszcza dupka małego

Cytat: mgr_scout[...] w zasadzie każdy ultralightowiec jest minimalistą, ale to też oszołomy i fanatycy

milord

Ladniutki zestaw  8D
Maly wyszedl zajebiscie z ksztaltów.
A z tym renem na pochwy to faktycznie zaraza jest - nigdzie dostac nie idzie. Trza do Laponczyków jechac i gadac  ;)

kroko

Dexameth

Może tak : to że oprawy mi się nie podobają znaczy tylko o sile stereotypów.Skandynaw to dla mnie bardziej klasyczne kształty i kolory -ale to tylko własny subiektywizm.Uwagę zwraca co innego -przemyślana , najwyższej jakości robota w starym dobrym stylu , Kubkowa po prostu  :) Widać tu lata doświadczenia w nożoróbstwie  :)

Zawsze jest gdzieś piękny poranek , nawet w dniu naszej śmierci .

LUCYFER

Kawał cholernie dobrej roboty :kopara:

Wzywam posłańców przeznaczenia! - niech uderzą z ponurym zachwytem w ofiarę, którą wybrałem. Milczący jest ten ptak, co żywi się mózgiem tego, co mnie prześladuje, a jego  agonia niech odbędzie się w skomleniu i bólu, i niech będzie to ostrzeżeniem dla tych, co mego jestestwa nienawidzą...

rybak

Kubek, nie pokazuj mi prosze takich rzeczy przed Gwiazdka kurdelebelemac...

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

PrzemoBK

Kubek

Cytat: rybak w 11-12-2010, 19:54:02

Kubek, nie pokazuj mi prosze takich rzeczy przed Gwiazdka kurdelebelemac...

Chcesz na raty?  ;>

rybak

Chcesz mnie wk...?  ;>

Dzieki, to milo z Twojej strony, ale poprzestane na wk... :)

katz

Skóry różne: http://katzs-leathers.tumblr.com
Sprzedam

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia.

Kubek

Już się temu przyglądałem i mam wrażenie, że to zrzut jest. Może ktoś bardziej zaznajomiony z tematem się wypowie.

rybak

Kubek, ja sie odwaze zadac glupie pytanie - w Brisie nie ma nic, co by Cie interesowalo...?

Kubek

Cytat: rybak w 11-12-2010, 22:57:31

Kubek, ja sie odwaze zadac glupie pytanie - w Brisie nie ma nic, co by Cie interesowalo...?

Patrzyłem u Karuda na stronce, ale tam tylko elementy poroża na rękojeść zdatne są.
Na pochwę potrzebny jest znacznie większa część poroża.
Swoją drogą, Karud mnie poprawił i pukko jest z węglówki hartowanej selektywnie, a nie jak początkowo pisałem z laminatu (poprawiłem już w pierwszym poście).

rybak

OK, to mam jakis tam obraz ;) - zobacz moze do Brisy bezposrednio, oni maja jakies wieksze kawalki poroza, tak "moose", jak i "reindeer".

Nie wiem, czy Ci starczy, ale moze akurat...?

Ja mialem u siebie taki onlineshop, nawet kupowalem pare razy noze u niego, mial tez rozne inne duperele w rodzaju drewna, albo rogu, nawet calkiem spore kawalki - ale jakis czas temu ktos mu wsadzil jakies paskudztwo na strone i sie czlowiek do dzis z tego nie podniosl najwyrazniej.

Kubek

Brisa też nie ma u siebie odpowiednich rozmiarów, ale znalazłem w necie gospodarstwo rolne w którym renifery mają.
W poniedziałek postaram się nawiązać z nimi kontakt, zobaczymy co z tego wyjdzie.

milord

JAk sobie mozecie wyobrazic  ;P  poluje na dobre kawalki rena od paru lat - w sklepach internetowych typu Brisa itp. trzeba dzwonic gadac i zadac konkretnie - przewaznie nie maja  :(
NA Alle.ro lub ebaju zakupilem juz kilka porozy - czesto wpadak - jakosc do "D" - jeden udal sie taki, ze byl idealny, ale to jest kupowanie kota w worku.
PO nowym roku zachacze o hodowle renów, dowiem sie co maja i czy moga wyszukac odpowiednie kawalki...
Jak zapomne dac znac, to piszta do mnie czy cos z tego wyniknelo  :D

Kubek

Jak by co to będę Cię napastował.   ;>

SMF spam blocked by CleanTalk