Reklama

Goya - Shootings z 03 maja 1808 ( Montejano )

Zaczęty przez Montejano, 15-12-2010, 09:46:41

Montejano

Specjalny nóż Scagel grawerowania.
I show wideo i zdjęcia.

Dzięki.

Montejano
---------------
http://www.youtube.com/watch?v=aSBak-_xp-g

------------------

killrathi

Ypoznan

Pozostaję Twoim wiernym fanem Antonio. Wspaniała praca. Gratulacje!  :)

Sigo tus fieles seguidores Antonio. Excelente trabajo. ¡Enhorabuena!  :)

Ponieważ "Ypoznan" w konwersacji brzmi tak jakoś bardzo oficjalnie, dopuszczam także: Januszku, Jasiu, Jachu i inne miłe określenia. ;)

http://www.navaja.pl/

Pavulon

Pillnitz

Dopiero film pokazuje, ile pracy kosztuje taki grawerunek :kopara:.
Niesamowite, znamy już Twoje zdolności, a za każdym razem zaskakujesz :shy:.
Jesteś wspaniałym artystą. Przepiękna praca :heart:...

* zacnie ostrzyżony hetero sapiens *

Vick

Nóż - dzieło sztuki.

Nie wiem czy wiesz, ale Polska była sojusznikiem Napoleona  ;P

Na szczęście to nie Polacy rozstrzeliwali powstańców w Madrycie w 1808  :)

ofaniel

<a href="http://www.frihet.pl">Wyprawy w góry</a>

Mikko

Ładny grawerunek, ale czy pasuje do tego noża? Jeżeli to na zamówienie, to rozumiem. Ale i tak wg mnie nie pasuje - tak jakby chrzest Polski wygrawerować na katanie.

Remington

Piękna robota i wszystko pasuje.
Francuzi takie numery w Hiszpanii robili, że tym nożem trzeba by im jeszcze przez 200 lat gardła podrzynać.
Polacy też tam kupę krwi przelali.

ps. Jakim lakierem maluje się przed trawieniem? Bardzo ładnie to wychodzi. coś jakby smoła rozpuszczona w terpentynie?

Pavulon

Cytat: Remington w 16-12-2010, 14:24:59

ps. Jakim lakierem maluje się przed trawieniem? Bardzo ładnie to wychodzi. coś jakby soła rozpuszczona w terpentynie?

Kiedyś już Antonio pisał czego używa . chyba w poście z pierwszym swoim nożem na Knives.pl ;-)
Z tego co pamietam to dobrze kombinujesz  :)

karud

Cytat: Remington w 16-12-2010, 14:24:59

Piękna robota i wszystko pasuje.
Francuzi takie numery w Hiszpanii robili, że tym nożem trzeba by im jeszcze przez 200 lat gardła podrzynać.
Polacy też tam kupę krwi przelali.

Sorry, ale co jedno z drugim ma wspólnego?  :dodge:
Typowy scagel i pochwa tłoczona w typowo hamerykański sposób i do tego ni w pieć ni w dziewięć obraz Goyi ... jakoś połączenie do mnie mało przemawia, ale pewnie nie rozumiem co artysta miał na myśli  ;>
Co w żaden sposób nie umniejsza mojego podziwu dla samego trawienia i kunsztu jakiego wymagało jego wykonanie.

zapraszam do sklepu www.birkashop.pl

жизнь, как посмотришь с холодным вниманьем вокруг –
такая пустая и глупая шутка...

Ypoznan

Cytat: karud

....
Co w żaden sposób nie umniejsza mojego podziwu dla samego trawienia i kunsztu jakiego wymagało jego wykonanie.

Ej, chłopaki...
Chyba bez sensu dopatrujemy się jakiejś ideologii w połączeniu noża z grawerunkiem. Nie rozumiem rozważań na temat udziału polskich wojsk w podbiciu Hiszpanii czy też "sojuszu" z Napoleonem (nie znoszę kurdupla) i Żabami w kontekście pokazania grawerunku Antonio.

Może po prostu nóż się spodobał grawerowi, a szeroka głownia sprzyjała umieszczeniu większego grawerunku. Sam obraz był planowany od dawna tylko brakowało odpowiedniego noża.. To wszystko.

Ponieważ "Ypoznan" w konwersacji brzmi tak jakoś bardzo oficjalnie, dopuszczam także: Januszku, Jasiu, Jachu i inne miłe określenia. ;)

http://www.navaja.pl/

Montejano

Cytat: karud w 16-12-2010, 22:10:22

Sorry, ale co jedno z drugim ma wspólnego?  :dodge:
Typowy scagel i pochwa tłoczona w typowo hamerykański sposób i do tego ni w pieć ni w dziewięć obraz Goyi ... jakoś połączenie do mnie mało przemawia, ale pewnie nie rozumiem co artysta miał na myśli  ;>

-----------------

Chciałem pokazać moje najnowsze dzieło grawerowania i nie stosunków politycznych.
Nie twierdzę, że te działania przyczynią się do sporów.
I aktywnego uczestnictwa w forum i sztućce pokaż zdjęcia niektórych moich prac.

Czasami mam wrażenie, że są ludzie, którzy nie wyglądają tak prosty i obiektywny.

Spędzam dużo czasu, aby pokazać moje prace na forum, do dalszego rozpowszechniania moja technika wytrawiania. Ale myślmy, uczestnicząc w niektórych forach, z braku czasu.

Należy spojrzeć na moją pracę i po prostu z otwartym umysłem.

Pozdrowienia
---------------

I wanted to show my latest work of engraving and no political relationship.
I do not pretend that this work will lead to disputes.
I participate actively in forums cutlery and show photos of some of my work.

Sometimes, I feel that there are people who do not look so simple and objective.

I spend a lot of time to show my work on the forums, for further dissemination of my etching technique. But I go thinking while participating in some forums for lack of time.

You should look at my work simply and with an open mind.

Greetings

Vick

To nie polityka, to historia  :)
No cóż, jeśli pokazuje się dzieło sztuki nawiązujące w jakiś sposób do konkretnego wydarzenia historycznego, to niektórych skłania to do refleksji.
To chyba dobrze że publiczność w jakiś sposób to przeżywa. W końcu, gdyby chodziło tylko o pokaz możliwości, to równie pięknie można by grawerować Kaczora Donalda.
No cóż, skoro temat grawerunku nie ma znaczenia, a istotna jest tylko forma - w porządku. Bardzo ładny grawerunek, podziwiam kunszt  :shades:

Montejano

Cytat: Vick w 17-12-2010, 08:08:27

No cóż, jeśli pokazuje się dzieło sztuki nawiązujące w jakiś sposób do konkretnego wydarzenia historycznego, to niektórych skłania to do refleksji.
To chyba dobrze że publiczność w jakiś sposób to przeżywa. W końcu, gdyby chodziło tylko o pokaz możliwości, to równie pięknie można by grawerować Kaczora Donalda.
No cóż, skoro temat grawerunku nie ma znaczenia, a istotna jest tylko forma - w porządku. Bardzo ładny grawerunek, podziwiam kunszt  :shades:

Cytat: Vick w 17-12-2010, 08:08:27

----------------

Dzięki za odpowiedź.

W forum należy mówić o sztućce noże i techniki. Ten post tylko pokazuje projekt artysty jak Goya był.
Prawdą jest, że ten obraz Goi, pokazując krwawy okres w historii, że Goya chciał sprawę rozważyć.

Były także inne momenty bardzo krwawe i nawet dzisiaj, ale niestety został nieuniknione, biorąc pod uwagę charakter człowieka.
I po prostu pokazać wydruk z moją techniką i zainspirowany postacią Goya. Zanim zrobiłem inne utwory innych wielkich mistrzów malarstwa (Velazquez, Picasso, Dali), aby te zapisane w mojej osobistej kolekcji.

Kiedy mówisz to masz zapisane Kaczor Donald jest prawdą, ale Mickey Mouse może zrobić, by Matka Teresa z Kalkuty, Gandhiego, Kolumba, Jezus z Nazaretu i wiele więcej znaków.
Zdarza się, że w tym przypadku chciałem odzwierciedlają obrazy wielkich mistrzów i dlatego powiedziałem, że powinien wyglądać druk z otwartym umysłem i nie patrząc na inne konotacje polityczne i historyczne ...... to jest po prostu wydrukować.
Teraz, jeśli ten post obraża wrażliwość niektórych znajomych, tym lepiej, aby usunąć forum, uniknąć nieporozumień i wszystko wraca do normy. :shades:

Dziękujemy za udział.

Montekjano

Vick

Ja również dziękuję.
Obraz nikogo nie obraża.
Nieporozumienia wynikają pewnie głównie z niedoskonałości translatora.
Nie miałem zamiaru nikogo obrażać. Jeśli poczułeś się urażony moimi wypowiedziami, to przepraszam.

Montejano

Cytat: Vick w 17-12-2010, 11:37:10

Ja również dziękuję.
Obraz nikogo nie obraża.
Nieporozumienia wynikają pewnie głównie z niedoskonałości translatora.
Nie miałem zamiaru nikogo obrażać. Jeśli poczułeś się urażony moimi wypowiedziami, to przepraszam.

----------------
Zrozum, że tłumaczenia są niedokładne i mogą prowadzić do błędnej interpretacji. Zresztą, zawsze u wszystkich słów, gdy wiadomość jest szacunek lub, gdy wiadomość zawiera słowa nie na miejscu.
W tym przypadku, nie mieściły się w ramach wiadomość Duck "Donald ", byłem na miejscu.

Nie obraź się, gdy ktoś oferuje swoją opinię z szacunkiem i otwarta na różne kryteria.
Spędzam czas (ważne), aby pokazać moje prace nagrane na forum i mam wielu przyjaciół w wielu częściach świata.
Moje zainteresowania to się zaprzyjaźnić i tych przyjaciół lubię swoją pracę i chcę cieszyć się przyjaźni.
Moim zamiarem jest zaprzyjaźnić się i próbują uniknąć konfrontacji ze słowem innych.
Pokażę pracy na forum i jednego przyjaciela, który swobodnie i przyjazny, chętnie uczestniczą z komentarzy, zapraszamy. Jednak przyjaciel, że moja praca nie podoba lub interesujące, można zatrzymać uczestniczących w tych uwag, bo nie zobowiązują ludzi do udziału.

Jeśli wszyscy będziemy dobrych manier, jestem przekonany, że możemy zrobić dobre przyjaźnie.

Pozdrawiam i dziękuję za udział. :D :D :D :D

Montejano
---------------

I understand that the translations are incorrect and can lead to bad interpretations. Anyhow always it is perceived in the set of the words, when a message is respectful or when a message contains words out of place.
In this matter, I could not have fitted well into the context of the message the duck "Donald", have seen it out of place.

I do not take offence when a person offers his opinion of a respectful way and admit differences of criteria.
I dedicate my time (that is important) to showing my works of engraving in the forums and I take many friends as many parts of the world.
My interest is friends do and that these friends enjoy my works and I want to enjoy the friendship you.
My principal pretension is friends do and I try to avoid the clashes of word with other persons.
I show a work in the forum and that friend who in a free and respectful way, wants to take part with his comments, always it will be welcome. Nevertheless, that friend that my work does not please him or does not seem to him to be interesting, can stop taking part with his comments, since I do not force the persons to take part.

If we all guard good ways, I am sure that we will be able to manage to do good bows of friendship.

A cordial greeting and graces for his participation.

apss

daj mi bussiaka na dobranoc ;)

sprzedam  noze

W. Irving

Antonio,

Your work is great. That's fact. This maybe not good opinions about Your engravings are because of bad automatic translations made by "robots".

Keep doing such a masterpieces, and keep showing them to us members of knives.pl

Greetings.

Tomek

P.S.
excuse my english, but my spanish is even worse  ;>

wiem k...a wszystko... jako rzecze kosiarz ;>

(tu http://forum.knives.pl/index.php/topic,156717.msg1501352.html#msg1501352 )

Remington

Hej.
Dla mnie okres napoleoński w Hiszpanii jest bardzo ważny. Z kolegami rekonstruujemy wojsko polskie, które walczyło u boku Napoleona. Na rekonstrukcje bitew jeździmy też do Hiszpanii.
Zbrodnie i mordy wówczas popełnione są ważne i nie można o nich zapomnieć. Popieram Twój wybór tematu Montejano. Taki nóż nosił bym z szacunkiem pokazując jego piękno wykonania i przedstawienia obrazu Goyi.
Pzdrawiam!

SMF spam blocked by CleanTalk