Reklama

Łuszcząca się oksyda w nowym SRK

Zaczęty przez Izydorr, 27-12-2010, 10:32:48

Izydorr

Witam. Kupiłem (właściwie to dostałem od Mikołaja :) ) Cold Steel SRK. Niestety od razu pojawił się pewien problem. Na czubku zauważyłem drobne bąbelki na osydzie, drapnąłem lekko paznokciem i oksyda się złuszczyła. Mam CS Flight Thrower - on też jest oksydowany i w nim ta oksyda się nieco pościerała na czubku w wyniku użytkowania, ale to co innego niż złuszczenie pod paznokciem. Nie wiem czy jest się czym martwić i reklamować nóż, czy olać to i użytkować normalnie, bo nie rzutuje to na jakość ostrza, a oksyda i tak się wyciera. Przyznam, że nie jestem specjalnie otrzaskany w tych tematach więc będę wdzięczny za sugestie, bo generalnie o SRK myślałem już od dawna i nożyk bardzo mi się podoba.
Tu macie zdjęcie czubka, przepraszam za słabą jakość, ale nie mam akurat lepszego aparatu pod ręką:

Teuril

Być może nie było dobrze odtłuszczone i odeszła lekko. Nie przejmuj się- AUS8 i tak jest nierdzewna.
Miłego używania noża. :)

T.

Apartamenty w Chorwacji -> PM.

Piniolski

Nie przejmuj się tym. SRK to nóż zdecydowanie do używania, a nie podziwiania. Zresztą prawdopodobnie powłoka w tym miejscu zeszłaby od pierwszego użycia ;)

Większość pieniędzy wydałem na noże i alkohol. Resztę po prostu zmarnowałem ;-)

Redux

nie przejmuj sie zobaczysz jak schodzi szybko w trakcie uzytkowania. Ja zeszlifowałem ja w pizdu.

Izydorr

Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Dokładnie takich się spodziewałem :)
Wszystkiego dobrego w nowym roku!

Rufus

No i jest jeszcze  oksyda na zimno.. gdyby jednak chodziło o podziwianie ;)

pozdrawiam

Vilgefortz

Cytat: Rufus w 31-12-2010, 12:28:52

No i jest jeszcze  oksyda na zimno.. gdyby jednak chodziło o podziwianie ;)

pozdrawiam

Bardzo mnie ciekawi, jak oksyda na zimno wyjdzie na nierdzewce...?

Only my rifle understands me...

jacho

U rusznikarzy lub w niektórych sklepach myśliwskich można dostać tak zwaną oksydę w płynie używałem ją oksydując ubytki na lufie wiatrówki. Nie wiem czy zadziała na nierdzewce .Mogę sprawdzić.

NAZIR

Oksyda by raczej nie odłaziła, a tu mamy do czynienia z powłoką teflonową.

Stara indiańska prawda głosi, że ślady używania dodają klindze charakteru jak blizny mężczyźnie, więc nie ma się co przejmować.  :D

uważam, że powinno się robić tak, ażeby nie było krytyki, tylko aplauz i zaakceptowanie

"A blade with no tip is like a breast with no nipple -- its pointless." - Michael Burch

jacho

Oczywiscie , swięta racja . Ja nawet na ułamany czubek w moim opinelku patrze z wielkią estymą bo otwierałem nim browarki w bardzo miłym towarzystwie , a szczerba na ostrzu hellego przypomina super wakacje na Mazurach gdzie nikt nie miał śrubsztaka a trzeba było odkręcić wyrwany wantownik.

Izydorr

No i mój nożyk już ciut charakteru nabrał po skuciu kilku centymetrów lodu z grilla w sylwestra :)

sztajmes

Ja po kilku dniach zdjalem farbe z mojego SRK
Teraz wyglada normalnie ;)

sztajmes

Coraz czesciej sie zastanawiam, kto pilnuje tych ktorzy pilnuja ?
Nic sie nie martw, jutro bedzie gorzej.

jacho

Bo noże są dla nas a nie my dla nich jak powiedział Mojżesz na gorze Synaj.

Wojtek63

Wojtek

SMF spam blocked by CleanTalk