Reklama

czy warto kupić takie ostrze

Zaczęty przez nieustraszony, 14-01-2011, 11:57:47

WhyDuck

Nie pisuję z analfabetami.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie próbują ubrać tego w słowa.

www | grafika | reklama

sklep knives.pl

Molot

Jak zawsze zależy od 2 czynników:
1) jak to jest zrobione
2) ostatecznej ceny

Tak że jeśli zrobione jest dobrze, gatunki stali ci odpowiadają i nie boisz się, co się stanie w trakcie hartowania, to aktualna cena jest bardzo fajna. Tyle, że ja tam nie widzę podanych gatunków stali ani informacji, co by to było zahartowane, więc bym się obawiał nieco.

Nomad

Ten koleś na forum kowalskim już dawno pokazywał zajebisty miecz zgrzewany, więc na pewno ma doświadczenie ze zgrzewaniem, jedynie co to się go zapytaj z czego to jest zgrzane.

nieustraszony

dzięki Nomad właśnie wysłałem do niego e-maila z takim pytaniem,czekam na odpowiedż

nieustraszony

Witam

Ostrze jest zahartowane i odpuszczone ,wykonane jest ze stali ST3 (miękka ) grzbiet ,C67 (sprężysta) i ST3 damast i na krawędzi tnącej N9E

pozdrawiam

Nomad

kali

Bardzo mi się podoba ta głownia, i materiały dobrze dobrane moim zdaniem :)

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

nieustraszony

ps. jak już założyłem ten wątek to może ktoś mi powie, z kąd takie niskie ceny za nóż z damastu, wykonany z dobrej z stali i o niezłych parametrach, a cena tak niska że hej gdzie jest kruczek chyba że to masowa produkcja.   http://allegro.pl/noz-ze-stali-damascenskiej-damast-i1395889479.html

wojtec84

Tak patrząc po zdjęciach to jakby to powiedzieć ...szału nie ma ;). Fakt, że ze skuwaniem jest kupa roboty ale jakoś jakością (patrząc po zdjęciach) nie kładzie na kolana jako całość. Sądzę, że cena adekwatna do jakości noża bo prawdę mówiąc więcej bym za niego nie dał, chyba, że jest w nim coś czego nie widać na zdjęciach i po chwyceniu w dłoń się ujawnia  :D
Możesz zaryzykować, kupić i napisać recenzję czy warto kupować taki nóż na allegro od nie wiadomo kogo  ;)

"Czasem, spotykasz na swojej drodze osobę, której nie należy wkurwiać." W.K. GT

Molot

No w tym drugim wykończenie rękojeści jest takie "super", że gdybym go dostał, to pewine by poleciało do wymiany. Nie, że złe technicznie czy materiałowo, ale te kolorki po prostu mnie odrzucają.
Poza tym nie ma co się oszukiwać - 512 warstw to 8 złożeń (9 jeśli liczyć przyłożenie płaskownika ze stali A do płaskownika ze stali B :P ). Nie jest to jakaś kosmiczna ilość.

Edit:
Ze strony "o mnie" tego człeka czytamy:
"Jesteśy partnerem firmy RockBlade z Wielkiej Brytanii, produkującej noże ze stali damasceńskiej wysokiej jakości" http://allegro.pl/my_page.php?uid=19532690
Więc może to i jakie dobre?

soballa

Warto również dodać, że koszty pracy w Pakistanie i Indiach są nieco niższe niż u nas   ;-) Wykonanie z reguły poprawne, jedne mniej, inne bardziej, bywają wałki z hartowaniem, niepoprawne opisy towaru, materiałów rękojeści. Ale ceny niezłe  ;-)

Hartowanie niemal wszystkiego, do 65 cm maks, do 20cm w pionie, "nierdzewki" w folii, marketingowe wymrażanie do -80 ;), selektywne hartowanie też- zapraszam ;)

Krug

No rock blades - o ile to jest ta sama ekipahttp://www.rockblade.co.uk/page_1236106598546.html to sygnują żelazo.
Tu ni ma nic:

,obstawiam na pakistan...

Krug-Noże.

Nie odpowiadam na PW? Pisz Pan: krugknivesmalpagmailcom
Na pohybel odchodom bolszewickich odchodów!
***** *******. :)
Śmiesznie jak jebacy popierają jebanych. :)
TRZYNASTU SPARTAN ŻYJE! WOT CHUJNIA.

nieustraszony

Cytat: Molot w 17-01-2011, 17:05:40

No w tym drugim wykończenie rękojeści jest takie "super", że gdybym go dostał, to pewine by poleciało do wymiany. Nie, że złe technicznie czy materiałowo, ale te kolorki po prostu mnie odrzucają.
Poza tym nie ma co się oszukiwać - 512 warstw to 8 złożeń (9 jeśli liczyć przyłożenie płaskownika ze stali A do płaskownika ze stali B :P ). Nie jest to jakaś kosmiczna ilość.

Edit:
Ze strony "o mnie" tego człeka czytamy:
"Jesteśy partnerem firmy RockBlade z Wielkiej Brytanii, produkującej noże ze stali damasceńskiej wysokiej jakości" http://allegro.pl/my_page.php?uid=19532690
Więc może to i jakie dobre?

No Molot tu się zgodzę szału nie ma ale to można przerobić na swoje.
Krug no ja na to nie zwróciłem uwagi tak na marginesie to ile takie ostrze z damastu kosztuje u polskich nożorobów.

kali

Wszystko to Pakistan, tylko na półkę. Moim zdaniem ;)

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

soballa

A co ta płacząca minka znaczy?  :?

A jak kupować z założeniem "przerobie po swojemu" to lepiej na ebaju kupić pakistańca za 10-15 dolców  ;-)

Hartowanie niemal wszystkiego, do 65 cm maks, do 20cm w pionie, "nierdzewki" w folii, marketingowe wymrażanie do -80 ;), selektywne hartowanie też- zapraszam ;)

nieustraszony

Interesująca sprawa z tymi nożami wysłałem e maila zobaczymy co mi odpiszą a że Pakistaan to chyba nic złego robocizna jest tam tańsza. A polskie ceny jakie są ?

soballa

Pakistan to tańsza robocizna, ale również słabsza kontrola jakości, materiały które niekoniecznie są gatunkową stalą, a mogą być gatunkowym zderzakiem  ;-) Z obróbką termiczną były jaja- ostrza miękkie jak plastelina, krzywe... Ryzyk fizyk ;)

Barni

Mój znajomy kupił nóż od tego pana, podobno miał mieć 54/56hrc przyszedł sie pochwalić i omało na zawał nie padł jak mu pokazałem jak mój resorowy hunterek struga jego damast  :<

"Kolejny przedmiot wprawia w lot, gwałtowny mojej ręki ruch na trajektori lotu ściana, a wciąż jest tyle do rozjebania"
---------
--------
Poroże jelenia z różą kupie!!!

SMF spam blocked by CleanTalk