Reklama

Podstawka pod ostrzałke

Zaczęty przez InQuizitor, 02-02-2011, 18:12:41

InQuizitor

Hej
Naczyniłem sobie w ramach prób ostrzenia taką podstawkę pod diamenty z "Dia-sam"
Jedna strona nachylona 20o, druga 25o.
Stal S355JR, podstawa gr.10 mm pozostałe gr.4 mm.
Jak tylko diamenty dojdą to wypróbuje :)

Jeszcze zrobi się zimny ocynk i będzie błyszczeć  8D

mariaczi

A nie lepiej by było zrobić podstawkę pod V tak chyba nie będzie się za wygodnie ostrzyło. Z jednej strony będziesz jechał na 20 a z drugiej na 25 stopni? Czy będziesz przestawiał na drugą stronę co parę smyrnięć?

EDC: MT UT ZBP, LM Arc, Wedge XT, GWG 2000

InQuizitor

Na razie będę przestawiał z jednej na drugą, jak mi nie będzie za wygodnie to dorobię dwie nowe :)

WojaK

Fajna zabawka chociaz ja jestem za v ;-)

W imieniu wytwórni filmowej "Wild Mountain"i"Wieczorek Expeditions Team" zapraszam do oglądania filmów i seriali o tematyce Survivalowej, Turystycznej i Ekspedycyjnej.
Wszystkie nasze filmy znajdziecie na www.wildmountain.republika.pl oraz www.extreme-survival.pl Posiadamy kanały na "FB" i "YT"

Korrba

Kawał mela  :D Mi sie nie podoba konstrukcja, dlatego że trzeba obracać. Jak tak będziesz tym kręcił z lewa na prawo w celu naostzenia noża na jednakowy kąt po obu stronach, to se w końcu dziure w tym ładnym stoliku wykręcisz  :rotfl:

''Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem'' Salvadore Dali

LUCYFER

Wzywam posłańców przeznaczenia! - niech uderzą z ponurym zachwytem w ofiarę, którą wybrałem. Milczący jest ten ptak, co żywi się mózgiem tego, co mnie prześladuje, a jego  agonia niech odbędzie się w skomleniu i bólu, i niech będzie to ostrzeżeniem dla tych, co mego jestestwa nienawidzą...

InQuizitor

Cytat: Korrba w 02-02-2011, 18:46:37

Kawał mela  :D Mi sie nie podoba konstrukcja, dlatego że trzeba obracać. Jak tak będziesz tym kręcił z lewa na prawo w celu naostzenia noża na jednakowy kąt po obu stronach, to se w końcu dziure w tym ładnym stoliku wykręcisz  :rotfl:

Dobrze, że to komoda :P

kfadrato

Fajne wykonanie ja mam podobna ale z kartonu  :P bardziej od obracania martwiłoby mnie czy nie będziesz walić ostrzem po metalu bo mi się zdarza ale to może z braku doświadczenia  :?

count_martin3z

.

hejtyniety

wersja heav'y :kopara:

Ja (a właściwie moja dziewczyna) zrobiła z styropianu z kartonowymi wstawkami dla wytrzymałości oraz duct tape'a - całość jest lżejsza, a jej wykonanie wymaga zdecydowanie mniej specjalistycznych narzędzi ;P (logo dzięki uprzejmości firmy TOGO - dziękować :-*)

Osełki przyklejane nacobądź - aktualnie służy do tego taka śmieszna, żółta, klejąca guma :shades:

InQuizitor

Ok następna będzie właśnie w takim stylu ale też wersja heavy :D