Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

The Prisoner

Zaczęty przez wolodja, 08-03-2011, 18:48:41

wolodja

Witam!!

Taki nóż skleciłem na dniach- projekt dość stary lecz teraz przerobiony. Blank powstał dość dawno ze stali 50hf 6mm, hartował Glon na 58-60hrc. Początkowo miał zielone okładki w pakistańskim stylu lecz nijak mi to nie leżało więc zrobiłem go w bardziej tradycyjnym stylu. Mosiądz i postarzony i wypolerowany przeze mnie róg.

Wzór wytrawiłem

Całość ma ok 30cm
Nóż waży  365 gramów

Dziękuję za uwagę ;-)

bodzio.w1

Rębajło miooooodzio :slini: a wzorek świetny pomysł :D

Małe jest piękne, duży więcej może jeśli chodzi o noże.

>>>>>To mam<<<<<
https://forum.knives.pl/index.php?topic=57901.msg650625#msg650625

glon

Super kosa, niezłe trawionko i do tego bardzo ciekawie wykończone poroże  8D :slini:

InQuizitor

Wzorek piękny, całość trochę nie w moim stylu, ale z gustami sami wiecie jak jest :)

wrath

grubo pojechałeś - faaaaaaaaaaaaaajny jest ;-)
ps to TEN róg?

HA! HA! ten arszenik był zatruty!

co do ksztaltu glowni + rekojesci jestem jednoznacznie pewien - zajebiste.
co do materialu rekojesci nie wiem co myslec .. dobre? niedobre? nie moge sie zdecydowac :)

kroko

Projekt bardzo przemyślany,widać ze musi idealnie leżeć w łapie.Jak "postarzyłeś "ten róg?

wolodja

Cytat: wrath w 08-03-2011, 19:53:54

ps to TEN róg?

Właśnie ten ;-)
Cytat: kroko w 08-03-2011, 20:07:44

.Jak "postarzyłeś "ten róg?

Przed przyklejeniem delikatnie przypalam palnikiem gazowym okładki(muszą być zrobione niemal na gotowo) trzeba uważać żeby nie przypalić za bardzo bo po prostu brzegi się zwęglą. no i po takim przypalaniu okładki przeba zeszlifować ok 1-2mm od strony tanga żeby wyrównać. Potem papier 500, 1000, 2000 i zielona pasta( fotki nie oddają ich prawdziwego połysku). Może lepsza byłaby białą pasta ale nie mam takiej i robie zieloną ;-)

Trollsky

wspaniały skurwiel z charakterem :)

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

Fliegerkappmesser

Genialny!  8D

A ten drut kolczasty...  :kopara:  :slini:

Better dead than red / Lieber tot als rot

Mikko

Czy tylko ja mam skojarzenia z którymś nożem Busse? ;>

hejtyniety

Całość rewelka, a najbardziej urzekł mnie drut :grin:

WojaK

Ciekawa propozycja wiosna /lato 2011 :D bardzo mi się podoba chociaż duży z niego tasak :D

W imieniu wytwórni filmowej "Wild Mountain"i"Wieczorek Expeditions Team" zapraszam do oglądania filmów i seriali o tematyce Survivalowej, Turystycznej i Ekspedycyjnej.
Wszystkie nasze filmy znajdziecie na www.wildmountain.republika.pl oraz www.extreme-survival.pl Posiadamy kanały na "FB" i "YT"

Tymon25

Witam wszystkich uzytkownikow forum wlasnie zostałem nabywca tego noza musze przyznac ze wykonanie solidne  estetyczne dokladnosc na 1 miejscu sprwdza sie w terenie.

noxos

I o to chodzi.Gratuluję nabytku.

piotrbati

jak to Babcia mawia - każda potwora ma swojego amatora  ;P
i 1 primo powyższy nożyk nie jest potworem  :) żeby nie było
i 2 primo dobrze, że nareszcie ma kogo uszczęśliwić

Tymon25

Raz jeszcze witam wszystkich Makerow doswiadczonych i nie doswiadczonych, az mam ochote na zrobienie wlasnego noza nabylem juz stal 50 hf oraz resor wiec dzis zaczne wybaczcie jesli pisze to nie tam gdzie trzeba dopiero zaczynam tp lapac co jak tu sie pisze,duzo mozna sie tu oid was dowiedziec glowa pelna informacji za co wielkie dzieki wam

wolodja

Przyjacielu zapraszamy do działu knifemaking ;-)

Tymon25

ha ha dzieki za zaproszenie juz jestem no za niedlugo i ja pokaze swoje wyrby nozewe zaczynam od resora ,NZ3,oraz 50Hf wiara i checi sa a pozniej zobaczymy czy mozna by zasuzyc na miano knifemaker :)