Reklama

Cronos - Projekty...

Zaczęty przez Cronosdragon, 17-03-2011, 23:34:44

Cronosdragon

:)Chodził mi po głowie taki wątek - zbiór projektów w jednym miejscu...
Jako, że nie ma dnia bym nie ,,zaprojektował"/narysował jakiegoś noża, mam już całą stertę mniej lub bardziej udanych projektów.
Będę tu wrzucał te bardziej 'oryginalne' rysunki. od razu zaznaczam, że nie mam zamiaru (chociaż jakbym miał warunki i czas to czemu nie  ;-P ) wykonać każdego noża z projektu.
No i owe projekty: (skala 1:1 )
A3

A4

Na razie tyle...  :I

Pavulon

Herman

Bardzo ładne rysunki :)
Najbardziej podoba mi się 1 5 8 12 i 15 :)

maba

Nie moje klimaty, ale nieźle Panie Cronosdragon, nieźle :D

InQuizitor

IHMO bardzo ładne projekty, fajnie kreślisz  8D

bodzio.w1

Małe jest piękne, duży więcej może jeśli chodzi o noże.

>>>>>To mam<<<<<
https://forum.knives.pl/index.php?topic=57901.msg650625#msg650625

Ravatos

14-tka miażdży system, a 13-tka na naprawde fajnego mordulca wyglada

-Jestem czarnym krukiem twojego serca... Zapomniałeś o mnie, lecz ja nie zapomniałem o Tobie[...]Podejrzewam, ze będziemy już podróżować razem. Na zawsze[...] Jestem twoja złością i twoja nienawiścią. Mocą czynienia wszystkiego, czego tylko pragniesz. Zemstą na wrogach. Bezbrzeżna odwagą[...]

Herek

Napisze o tych które wpadły mi w oko:
2 Piękne połączenie myśliwego z traperkiem
3 Ładna rękojeść sztyletu, niewiele takich widziałem
8 i 13 klasyczny wygląd
Reptilion aż mi szczeka opadła
3 ostatnie, nie gustuje w takich klimatach ale też bym chętnie poprzytulał :D

malamut

Cytat: InQuizitor

fajnie kreślisz  8D

+1

Jeśli chce się nosić głowę w chmurach, trzeba obiema nogami stąpać po ziemi. — Terry Pratchett

konik707

Też kiedyś zaczynałem od rysunku ale kiedy zabrałem się za szlifowanie to już tak tak miło nie było jak na papierze chyba że poprzestaniesz tylko na szkicowaniu.

Cronosdragon

Cytat: konik707 w 23-03-2011, 10:04:50

Też kiedyś zaczynałem od rysunku ale kiedy zabrałem się za szlifowanie to już tak tak miło nie było jak na papierze chyba że poprzestaniesz tylko na szkicowaniu.

Fakt.... na papierze łatwiej niż w stali ale już kilka noży na koncie mam więc projektując staram się zachować 'realizm wykonania'... Trening czyni mistrza  :) nie mówię, że jestem na chwilę obecna w stanie wykonać wszystkie noże z moich projektów (np. Reptilion) ale z wieloma bym se poradził... Całkowitym  nowicjuszem nie jestem. Z resztą foty z opisami moich noży na forum są (nie wszystkie)...

MrBebo0010

Cronosdragon

Jakieś folderki (proszę o wyrozumiałość... nie znam się na składakach  :I)
A4 1:1
te trawienia i scrim mi nie poszły...ale to tylko projekty  ;P

Kubek

Foldery to nie moja bajka, ale z fixów, to przedostatni bardzo mi się podoba i chyba nie będzie bardzo trudny.
Zrób go.

Cronosdragon

Na pewno kiedyś zrobię ale na razie mam sporo innych blanków do skończenia, a czasu mało...Na wakacje jak ruszy nowy warsztat, produkcja się przyspieszy i jakość wzrośnie... Wszystko w swoim czasie... a i umiejętności mam na razie słabe więc wolałbym się podszkolić nieco np: w trawieniu, wykończeniówce, obróbce cieplnej...

Ravatos

Jakby 7tka/6tka folderowa była bez bolsetrow i z jakimś g10/micarta na rękojeści to byłaby zwizualizowaniem mojego obecnego marzenia nozowego. :slini: :slini:

-Jestem czarnym krukiem twojego serca... Zapomniałeś o mnie, lecz ja nie zapomniałem o Tobie[...]Podejrzewam, ze będziemy już podróżować razem. Na zawsze[...] Jestem twoja złością i twoja nienawiścią. Mocą czynienia wszystkiego, czego tylko pragniesz. Zemstą na wrogach. Bezbrzeżna odwagą[...]

strzelec214

bardzo mi się podobają zwłaszcza te stałe

WojaK

Kreślić umiesz, zobaczymy jak robisz nożyki :D  pozdro

W imieniu wytwórni filmowej "Wild Mountain"i"Wieczorek Expeditions Team" zapraszam do oglądania filmów i seriali o tematyce Survivalowej, Turystycznej i Ekspedycyjnej.
Wszystkie nasze filmy znajdziecie na www.wildmountain.republika.pl oraz www.extreme-survival.pl Posiadamy kanały na "FB" i "YT"

Cronosdragon

Cytat: WojaK w 05-04-2011, 10:50:56

Kreślić umiesz, zobaczymy jak robisz nożyki :D  pozdro

Projekty idą mi jak na razie znacznie lepiej niż wykonywanie noży... ale to wynik doświadczenia. Projektów nakreśliłem ponad 200, a zrobionych noży mniej niż 10 (licząc te, które można w ogóle nazwać nożami)  :I  Ale trening czyni mistrza :D   z czasem będę pewnie w stanie wykonać coś pokroju ,,Reptiliona", jak rozbuduje warsztat, zdobędę nieco doświadczenia i poszerzę park maszynowy (włącznie z piecem do hartowania i innymi 'urządzeniami' do kuźni) wszystko w swoim czasie   :kosunia:

Cronosdragon

Wraz ze szkołą przyszły też nudne lekcje więc czas trzeba jakoś zabić... :]

za te taktyczne z góry przepraszam, bo jakoś głowy nie mam do tego rodzaju noży.

pozdrawiam  :)