Reklama

Opinel mój i żony kolegi ;)

Zaczęty przez albercik, 08-04-2011, 23:36:27

albercik

Taki oto Opinel Nr.8 powstał w ramach moich lekcji dekupażu, przeprowadzonych przez Magdę, żonę RNL-a. Kurs dekupażu wygrałem w aukcji charytatywnej na rzecz mojego imiennika Huberta :)

Specjalne podziękowania dla Alka za zajebiaszcze fotki, no i oczywiście dla Magdy, za dużo cierpliwości :)

Ypoznan

Wrzuć zdjęcia, nie linki. Te noże zasługują na trochę wysiłku.  ;>

Ponieważ "Ypoznan" w konwersacji brzmi tak jakoś bardzo oficjalnie, dopuszczam także: Januszku, Jasiu, Jachu i inne miłe określenia. ;)

http://www.navaja.pl/

RNL

Muszę powiedzieć, że to jeden z najładniejszych dekupażowych Opineli, jakie przewinęły się przez moje ręce. Magda była zaskoczona efektem, jaki Hubert uzyskał kładąc lakier ale na mat. Nóż wygląda jakby rękojeść była kościana ze skrimem. Niesty nie udało mi się tego wydobyć na zdjęciach, ale ma chłopak talent.

,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

przeszczep

albercik

Szczęście początkującego :D

Nauczyciel był bardzo dobry, większość zasługi jest po jego stronie :)
Swoją drogą, nie spodziewałem się, że dekuopaż jest tak praco i czasochłonny.
Samych warstw zewnętrznego lakieru jest 50, szlifowanych co 5 warstw...

Pillnitz

* zacnie ostrzyżony hetero sapiens *

cat

:heart: Rzeczywiście wyglada jak jakiś kieł morsa :grin:

RNL

Cytat: cat w 08-04-2011, 23:56:51

:heart: Rzeczywiście wyglada jak jakiś kieł morsa :grin:

A co zabawniejsze ma podobną fakturę w dotyku do kości słoniowej.
,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

albercik

Lekki mat :)

Najpierw zrobiłem go na lustro, ale połysk nie bardzo komponował z popękanym podkładem (umyślne starzenie :)), więc przeszlifowałem go na lekki mat.

elrond33

Widziałem, dotykałem. Potwierdzam, jest niesamowity!

Mr Mruk - chusteczki EDC (póki co) i nie tylko (niebawem).

kroko

Miałem w ręce,to jest dzieło sztuki :kopara:.

Traper

Pięknie ozdobiony, gratulacje dla właściciela!

Pozdrawiam Waldek

mitryl

faktycznie fajny efekt cała kosa glanc

I rzekł do człowieka: Oto bojaźń Pańska, ona jest mądrością, a unikanie złego rozumem.Job. 28:28
Marana Tha

nieustraszony

rewela ja zrobiłbym jeszcze coś z klingą jakiś grawer, ale jest super, co do opineli to mam dystans dla mnie to nie sa noże ale ten TO PIERWSZY OPINEL KTÓRY MI SIĘ NAPRAWDĘ PODOBA  :D

u99

Fiu, fiu Hubercie, czapki z głów  :idea: wygląda super, ewidentnie nie obijałeś się na lekcjach...  ;)

Ryś

Kurcze ! Extra klasa  :slini: Są jakieś internetowe kursy tej techniki ?

dwie_sety

W necie jest wszystko, bez problemu do znalezienia. Większy problem to zgromadzenie odpowiednich materiałów. Wszystko jest do kupienia tylko koszt przekroczy wielokrotnie wartość noża no i rzeczywiście w jeden wieczór się tego nie zrobi. Zabawa dla cierpliwych.

dar007

ładny bardzo ten opinel jest. ja bym nie miał cierpliwości do takich rzeczy

maba

Piękny, świetna robota, czapki z głów! Gratki Hubert! :)

Ypoznan

Piękna praca. Miałem okazję obejrzeć na żywo i byłem pod ogromnym wrażeniem. Subtelna i elegancka. :)

Ponieważ "Ypoznan" w konwersacji brzmi tak jakoś bardzo oficjalnie, dopuszczam także: Januszku, Jasiu, Jachu i inne miłe określenia. ;)

http://www.navaja.pl/