Reklama

Na Cold Steel Mini Tac'a

Zaczęty przez Pitt, 01-05-2011, 12:07:23

Pitt

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

Dębo

Fajna! Ale wolałem zdjęcie z planu roboczego ;p

Mam sto rąk, sto sztyletów, gdy zechcę sto ran zadam.

InQuizitor

Taka elegancka !!!
PS gdzie fotka na szyi ??

Mikko

Piniolski

Mi się bardzo nie podoba. Gdybym nie wiedział, że to robota Pitta to bym nie uwierzył. Wygląda jak nóż włożony w stary portfel.

Większość pieniędzy wydałem na noże i alkohol. Resztę po prostu zmarnowałem ;-)

Pitt

No nareszcie komuś coś nie pasuje :D Już nudnawo się robiło ;-)
Nóż jest mega powykręcany, więc by dało się go wygodnie nosić na szyi chciałem nadać pochewce kształt prostokątny. No, ale nie mi oceniać - może po odbiorze właściciel się wypowie.

Piniolski

To co piszesz ma sens. Pewnie będzie wygodna w noszeniu tylko nie wiem jak z wyciąganiem. Bardziej widziałbym tutaj prosty kydex, ale skóra powinna zdać egzamin. No, ale nie mój nóż, nie ja to będę nosił i nie mnie oceniać ;) Może właściciel się wypowie. Ja mogę napisać tylko, czy mi się podoba, czy też nie.

Większość pieniędzy wydałem na noże i alkohol. Resztę po prostu zmarnowałem ;-)

maba

Mi też się nie podoba - kompletnie nie pasuje do tego dziwacznego noża. Brzydki komplet ;P

Pitt

Cytat: maba w 01-05-2011, 23:19:50

Mi też się nie podoba - kompletnie nie pasuje do tego dziwacznego noża. Brzydki komplet ;P

Używam różnych noży, większość ma moje pochwy. Projektując tą postawiłem na funkcjonalność kosztem walorów artystycznych. Nóż zawieszony na dwóch przelotkach z dość szerokim rozstawem nie będzie się nadmiernie majtał, a spasowanie oraz precyzja paska zapinającego zapewnia 100% pewność, że nie wypadnie.
O ile nie przepadam za robieniem pochew na necki, tak tu jestem zadowolony. Oczywiście uważam, że kydeks byłby lepszy, no ale ja w skórze dłubię, nie w plastiku. :-)

Pitt

Cytat: InQuizitor w 01-05-2011, 12:33:18

PS gdzie fotka na szyi ??

Zapewne nie o taką fotkę Ci chodziło... ;-)

InQuizitor

Cytat: Pitt w 03-05-2011, 11:15:02

Zapewne nie o taką fotkę Ci chodziło... ;-)

o właśnie o tą - dzięki niej mogę stwierdzić, że IMO trochę za długi sznureczek  ;)

bodzio.w1

Nie widzę siebie z czymś takim, chociaż to moje klimaty.
Wykonanie jak zwykle extra  :D

Małe jest piękne, duży więcej może jeśli chodzi o noże.

>>>>>To mam<<<<<
https://forum.knives.pl/index.php?topic=57901.msg650625#msg650625

hubi

Ja to bym taka pochewkę wolał na pasek normalnie a na szyje to jednak plastik  ;) Ale każdy ma to co chce.Wykonanie jak zwykle eleganckie,do czego nas już Pitt przyzwyczaił.

Tolkens

Bardzo profesionalna robota  :grin:
Pytanie brzmi jak Ci się sprawuje ten nożyk. Bo noszę się z zakupem takiego lub spyderco Persistence.
Czy faktycznie jest taki ostry jak na filmach promocyjnych??
Pozdrawiam.

"Dzisiaj podstęp jest w cenie
Uśmiech miej na twarzy, nóż w rękawie trzymaj"

Pitt

Cytat: Tolkens w 04-05-2011, 16:53:54

Bardzo profesionalna robota  :grin:
Pytanie brzmi jak Ci się sprawuje ten nożyk. Bo noszę się z zakupem takiego lub spyderco Persistence.
Czy faktycznie jest taki ostry jak na filmach promocyjnych??
Pozdrawiam.

Ale ja nie jestem właścicielem tego noża. Po prostu szyłem do niego pochewkę zgodną z wytycznymi osoby, która mi tą robótkę zleciła.

Tolkens

Aha  :dodge: sorry nie doczytałem...

"Dzisiaj podstęp jest w cenie
Uśmiech miej na twarzy, nóż w rękawie trzymaj"

WojaK

Dla mnie wykonanie fajne, jednak pochewka mogłaby mieć kształt ostrza . :D

W imieniu wytwórni filmowej "Wild Mountain"i"Wieczorek Expeditions Team" zapraszam do oglądania filmów i seriali o tematyce Survivalowej, Turystycznej i Ekspedycyjnej.
Wszystkie nasze filmy znajdziecie na www.wildmountain.republika.pl oraz www.extreme-survival.pl Posiadamy kanały na "FB" i "YT"