Reklama

Folder z flipperem do 300zł

Zaczęty przez Viniciuss, 04-05-2011, 11:41:11

Viniciuss

Cześć.

Poszukuję foldera do lekkich zadań biwakowych, koniecznie z flipperem i jakąś sensowną blokadą. Rodzaj stali bez różnicy, materiał okładziny rękojeści również.

Wpadł mi w oko Kershaw R.A.M. Podpowiedzcie proszę jakąś alternatywę.  ;)

Pozdrawiam

jaroo

przejżyj całą ofertę kershaw, mają sporo nożyków z fliperami, poza tym M21-04  - blokada blokady do lasu się nada, albo po chińsku - enlan :D

Viniciuss

Szczerze mówiąc ta marka jakoś specjalnie mi nie leży. Ale sam RAM owszem, gdyby nie miał tych małych kołeczków byłby już mój i nie byłoby tego tematu. ;)

Piniolski

Mi się zawsze podobał Kershaw Junkyard Dog II w zielonym G10. Fajnie się tym flika i smaruje kanapki (żaden kołek, dziurwa nie przeszkadza).

Większość pieniędzy wydałem na noże i alkohol. Resztę po prostu zmarnowałem ;-)

amper

Jak ma być głównie do klikania - tylko RAM, wiem co mówię  :D
W reszcie oferty można przebierać jak ulęgałkach  ;P

KAI: FAQ | Recenzje

Nie ma mnie i nie wiem kiedy wrócę...

Viniciuss

To jest bardzo dobra propozycja, dwa cm więcej klingi są warte przemyślenia.

Mini-Cyclone też jest fajny i to by było na tyle jeśli chodzi o firmę Kershaw w tym budżecie.

junasz

Mi się znakomicie sprawdza duży Cyclone. Flipper + wspomaganie + obustronny kołek (w niczym nie przeszkadza, a umożliwia bardzo zróżnicowane sposoby otwierania) = prawie ideał.  :)

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

jaroo

a tak mi jeszcze do głowy przyszło, Buck Vantage avid albo pro. Klika fajnie.
edyta: styl

Viniciuss

Bucka miałem, byłem zadowolony ale nie mam w zwyczaju wchodzić dwukrotnie do tej samej rzeki. ;) Od tygodnia buszuję po sklepach, podobają mi się same drogie nożyki - ale obiecałem sobie (po tym jak zgubiłem tygodniową BM 710) że nigdy już nie dam za nóż więcej niż 300zł.

InQuizitor

IMO weź Enlana fajne to to :)
i nie drogie  :D

jaroo

a może crkt summa albo tuition, co prawda nie wszyscy lubią 8Cr13MoV ale może Ci akurat spasi cena ok. 157 zł w znanym sklepie internetowym, co do enlana +1

Viniciuss

Nie lubię chińczyków, jeśli zaś chodzi o M21-04 to dziury w rękojeści to wielkie no no.

ednyfed

Ktoś już wcześniej wspomniał o kershaw junkyard dog 2. Popieram tę kandydaturę. Nożyk jest fajną alternatywą dla fixeda w lesie. Użytkowe ostrze, mój otwiera sie z flippera bez machania łapą. Miałem go na wyjeździe. Radził sobie i ze smarowaniem kanapek i rąbaniem grubych gałęzi.
Ewentualnie jeszcze Crkt desert cruiser mi na myśl przychodzi. Aus 8 i blokada blokady.

tap

jak hiendowa stal nie ma większego znaczenia to proponuję Enlan EL-01(B)

więcej fotek TUTAJ

rhytm

Desert Cruiser fajny, tylko nie każdemu może pasować jednostronny szlif.

domino

Jeżeli nie przeszkadza lekka recurva to Kershaw Clash
http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,103044.0/highlight,kershaw+clash.html
Gdyby nie wyłącznie prawostronny klips byłby już mój... :/

My goal is to replace my soul with coffee and become immortal.

PiotrXXX

Cytat: tap w 04-05-2011, 13:29:45

jak hiendowa stal nie ma większego znaczenia to proponuję Enlan EL-01(B)

Już Kolega wzgardził Enlanem kilka postów wyżej...
Nic nie będzie takie jak kiedyś...

Miecz nigdy nie jest zabójcą. To jest narzędzie w ręce zabójcy.
                                                                       ( Seneka )

tap

Cytat: PiotrXXX w 04-05-2011, 14:32:21

Już Kolega wzgardził Enlanem kilka postów wyżej...

jego strata... no to wywali kasę 10x większą na folder "nie chiński" ale za to o takich samych lub tylko trochę lepszych właściwościach.....

InQuizitor

Cytat: tap w 04-05-2011, 17:46:55

jego strata... no to wywali kasę 10x większą na folder "nie chiński" ale za to o takich samych lub tylko trochę lepszych właściwościach.....

i też robiony przez małe żółte ludziki  ;>

Viniciuss

Przejrzałem oba tematy o folderach marki Enlan i jedno rzuciło mi się w oczy: większość użytkowników narzekała na jakość wykonania. Mam budżetową Morkę 2000 i jeden nóż w tym najniższym segmencie wystarczy. ;)