Reklama

2011 Product Update

Zaczęty przez pokorak, 18-06-2011, 00:18:20

pokorak

Znalazłem na BB a tutaj chyba jeszcze nikt o nim nie wspominał.

http://www.spyderco.com/catalog/2011%20Spyderco%20Mid%20Year%20Catalog.pdf

Manbug, Chapparal, Junior, Centofante Memory, Lionspy - całkiem niebrzydkie:)

stasio

Bomba ale YOJIMBO2 to muszę zdobyć  :D

mariaczi

LionSteel SR1 z dziurą!  :slini:

EDC: MT UT ZBP, LM Arc, Wedge XT, GWG 2000

WhyDuck

Nie pisuję z analfabetami.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie próbują ubrać tego w słowa.

www | grafika | reklama

sklep knives.pl

stasio

hehe podejrzewam że cena będzie równie kosmiczna jak i wykonanie tego siekacza  :dodge:

drazel

no, uroku to mu ta dziura nie dodała...

mariaczi

Cytat: drazel w 21-06-2011, 20:29:16

Rzecz gustu. Mi SR1 z kołkiem nie pasował, ale z dziurwą... pragnę go  :slini:
EDC: MT UT ZBP, LM Arc, Wedge XT, GWG 2000

bodzio.w1

Cytat: drazel w 21-06-2011, 20:29:16

Fakt rzecz gustu, dziurawe ostrze jest extra  :D

Małe jest piękne, duży więcej może jeśli chodzi o noże.

>>>>>To mam<<<<<
https://forum.knives.pl/index.php?topic=57901.msg650625#msg650625

zawada

vallotton sub hilt folder, kurwa, przezajebisty, żebym rok odkładał to kupię  8D

Bluźnierca

Teuril

Cytat: zawada w 23-06-2011, 01:03:50

vallotton sub hilt folder, kurwa, przezajebisty, żebym rok odkładał to kupię  8D

Dokładnie tak. Nie wiem jak Wam, ale on mi katanę przypomina.   :heart:

T.

Apartamenty w Chorwacji -> PM.

kosma

Spyderco to jest firma ! Junior, te trzy maluszki z drugiej strony  - odlot !  Tylko ten centofane - co to za upamiętnienie jest :P? Dla mnie brzydal straszny. Jak to jest - kiedy one będą w sprzedaży ?

PS
Tylko smutno bo MarcinSa nie ma :(

afro

gipsik

Szukałem tej stali na stronie Carpentera http://www.cartech.com, ale już ledwo na ślepia widzę-spróbuj Ty poszukać

stasio

jak dla mnie z tych nowości to yojimbo 2 niech no tylko się pokarze :slini: i  oby cena była w granicach 450-550 to łykam kosiora hehe

DARKdog

LionSpy

Ciekawe jaka stal będzie użyta? Cena będzie mnie ostudzi  :dodge:

Geriatryk

Ciekawe jakie szczegóły będą Al czy Ti waga , stal może jakaś fajna. Czekamy  :)

A i tak mimo dziury sporo za dużo miejsca na pasztet do wyćmakiwania !

MAZOWIECKIE  TOWARZYSTWO  PRZYJACIÓŁ NOŻY
http://ntn.knives.pl/  NÓŻ TO NARZĘDZIE

Polak w demokracji źle się odnajduje. Jest tradycjonalistą i jak dwa X dziennie w pysk nie dostanie, to jest chory .... Cytat z klasyka.

mtths

Cytat: stasio w 19-09-2011, 14:57:33

jak dla mnie z tych nowości to yojimbo 2 niech no tylko się pokarze :slini: i  oby cena była w granicach 450-550 to łykam kosiora hehe

Już teraz za niewielką sumę możesz nabyć Kershaw Needs Work z którego moim zdaniem Yojimbo 2 jest rżnięty.

Pozdrawiam mtths
Svord Peasant Knife Fanboy
Cytat: borutaws w 04-08-2019, 18:56:33Ja jak nie wiem co wziąć to biorę svorda.
moja skromna kolekcja

Geriatryk

Jak do tego kershawa , to i do wielu innych folderów też jest podobny  :D

MAZOWIECKIE  TOWARZYSTWO  PRZYJACIÓŁ NOŻY
http://ntn.knives.pl/  NÓŻ TO NARZĘDZIE

Polak w demokracji źle się odnajduje. Jest tradycjonalistą i jak dwa X dziennie w pysk nie dostanie, to jest chory .... Cytat z klasyka.

mtths

Cytat: Geriatryk w 23-09-2011, 10:57:48

Jak do tego kershawa , to i do wielu innych folderów też jest podobny  :D

No nie. To nie jest rzeczowy argument, tylko sprowadzanie tematu do absurdu.
I jeszcze co do podobieństwa. Wiem że większość noży jest do siebie podobna bo podobieństwa wynikają pewnych zasad. Wiem że trudno nowy nóż wymyśleć bez udziwnień, ale akurat mówimy o projektach o dość specyficznym wzornictwie gdzie poprzeczka jest ciut wyżej.
Fotki obu noży wyszperane w necie poniżej. Razem Yojimbo i Spyderco Des Horn Folder.
Jak Sanrenmu robi takie noże jak 939 to nikt nie neguje podobieństwa do Spyderco Rock Lobster i Kershaw Vapor, choć podobieńswo mniejsze niż Kershaw Needs Work A Spyderco Yojimbo2.
Teksty z katalogu Spyderco o nowości i nowej jakości w ostrzu wharncliff nie dostają do faktu że nóż w tej koncepcji i bardzo zbliżonym kształcie już dawno temu Ken Onion opracował dla Kershawa.
Jak chińczycy się wzorują to be. A jak ktoś wytknie takie podobieństwa jak powyżej u Spyderco to też be?
Yojimbo miał zupełnie inny profil, tak samo Spyderco Des Horn Folder. Te noże mimo tych samych materiałów i profilu ostrza nie są już dla mnie tak bardzo podobne jak Kershaw Needs Work i Yojimbo2. Yojimbo i Yojimbo 2 są mniej do siebie podobne.
Spyderco Yojimbo 2

Kershaw Needs Work

Spyderco Yojimbo

Spyderco Des Horn Folder

Pozdrawiam mtths
Svord Peasant Knife Fanboy
Cytat: borutaws w 04-08-2019, 18:56:33Ja jak nie wiem co wziąć to biorę svorda.
moja skromna kolekcja

wojtekn

Cytat: mtths w 23-09-2011, 16:18:41

a nie wiem czy mi sie dobrze wydaje ale yojmbo bylo troche wczesniej niz ten kershaw?
NIE ROBIE NOZY NA ZAMÓWIENIE
koń roboczy nie musi być uwalony gównem po samą grzywę, żeby był roboczy[pecado]
Cytat: Dagorn w 10-05-2006, 08:55:16
Nie każdy chce żeby jego wiedza (i niektóre kruczki podnoszące jakość i estetykę) wyszła, że tak napiszę - na jaw!