Reklama

Czy ktoś może polecić nóż?

Zaczęty przez Eksarion, 23-07-2011, 01:40:52

Eksarion

Witam, szukam noża(niespodziewanie) typu combat, o dużej masie(nie lubię lekkich noży) górna granica to 450zł. Czy ktoś ma coś godnego polecenia?

bazyl11986

Cholera, aż użyłem Leksykonu Knife'o'pedii, by znaleźć nóż combat. Nie znalazłem. To model dla kombatantów? To pewnie jakiś ka-bar, bo to w końcu noże wojskowe  :rotfl:

Na pohybel skurwysynom

Co posiadam i gdzie bywam

BigMonster

Poczytaj tu. Watek specjalnie dla szukajacych noza. Jak zawezisz poszukiwania do kilku modeli to w tym samym watku napisz swoj dylemat i do czego go chcesz uzywac to w tedy bedziemy radzic.

http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,81673.0.html

(pierwszy :D )

If There Is Any Doubt, Then There Is No Doubt.

elkrakerso

Cytat: Eksarion w 23-07-2011, 01:40:52

Witam, szukam noża(niespodziewanie) typu combat, o dużej masie(nie lubię lekkich noży) górna granica to 450zł. Czy ktoś ma coś godnego polecenia?

Ontario, ESSE, Ranger Knives, Ka-bar, Cold Steel.
Przejrzyj ich oferty i zobacz co Ci się podoba. Większość do kupienia w kraju a w tej cenie powinieneś mieć spory wybór.
Mine is Strength... and Lust... and Power!

Mrn31

Cytat: elkrakerso w 23-07-2011, 10:04:17

Ontario, ESSE, Ranger Knives, Ka-bar, Cold Steel.
Przejrzyj ich oferty i zobacz co Ci się podoba. Większość do kupienia w kraju a w tej cenie powinieneś mieć spory wybór.

I na tym niech się zakończy ten wątek, niech mod go zamknie. Po co kolejne klony klonów wątków "początkujących", którym nie chce się szukać?

Oso

Chyba brakuje jeszcze wymogu, że nóż ma być do mega lansu, mega comabt-taktyczny, w końcu wakacje mamy :rotfl:
Czasami odnoszę wrażenie, że niektórzy "początkujący", nawet nie zadają sobie trudu zastanowienia się o czym to forum jest. Jak w hipermarkecie, wchodzisz, podchodzisz do pierwszej osoby z obsługi i pytasz: gdzie są noże? 8 rząd 13 półka, życzę miłych zakupów....
Trochę więcej zaangażowania :shades:

Czyszczenie i ostrzenie noży mnie uspokaja, przywraca wewnętrzną harmonię....

Eksarion

elkrakerso Dzięki wielkie za pomoc:)

A co do ostatniego posta to tego noża nie szukam od teraz zaraz tylko w dłuższej czasowej perspektywie ale chcę się zorientować i poznać firmy a także parametry ważne dla noży dlatego takie pytanie zadałem.

Pozdrawiam Tomek "Eksarion"

Oso

Chętnie pomogę, jednak potrzeba więcej informacji, do czego zamierzasz używać noża, gdzie go nosić, jak go nosić, często/rzadko itd. Wtedy można pomóc. Trzy strasznie ogólne parametry(combat, ciężki, do 450zł), to jak szukanie samochodu wg: ma mieć klimę, alufelgi i kolor czerwony :D.
A co do noża polecam: na początek GI tani, mocny i taktyczny :D, fajna baza do przemyśleń i dalszych zakupów.

Czyszczenie i ostrzenie noży mnie uspokaja, przywraca wewnętrzną harmonię....

RNL

Za 350pln odleję z ołowiu. Będzie bardzo ciężki.

,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

Glaca

Gdzieś kiedyś usłyszałem że jeśli by zebrać jądra ołowiu i zrobić z nich sześcian o boku 1cm to ziemia wyleciała by z orbity :)

MAJSTER ===>

jabberwocky

-Is there anything worn under the kilt?
-No, nothing worn, everything in perfect working order!

Eksarion

Zależy mi na jak największej trwałości ostrza, używanie raczej dość częste, o dziwo do cięcia ewentualnie chciałbym żeby był nieźle wyważony bo chciałbym też nim porzucać w miarę możliwości. Gdzie nosić? W plecaku głównie na codzie prawie.

Glaca

Porzucać nożem za 400zł :) Widać że nie czytałeś forum

MAJSTER ===>

Player

Cytat: Eksarion w 23-07-2011, 21:25:32

Zależy mi na jak największej trwałości ostrza, używanie raczej dość częste, o dziwo do cięcia ewentualnie chciałbym żeby był nieźle wyważony bo chciałbym też nim porzucać w miarę możliwości. Gdzie nosić? W plecaku głównie na codzie prawie.

Bedziesz na codzień nożem rzucał !? :special: Hardcor!

Dobra... może zerknij na benchmade nimravus. Powinno udać się znalesc za ~ pieniądze.
Chociaż IMO przemyśl czy na początek nie kupić czegoś tańszego i popróbować co jest ok, co Ci przeszkada na czym zalerzy. Decyzja należy do Ciebie. Popatrz tez na PCK! Myśle ze znajdziesz coś co bedzie Ci odpowiadać. Mni. Tlim ma fajne Black Bowie.

Ps. Ale najpierw jeszcze poczytaj, wyjdzie na dobre ;)

.
.
.
.

Klucha

Cytat: Glaca w 23-07-2011, 21:31:10

Porzucać nożem za 400zł :) Widać że nie czytałeś forum

Połamie, to się nauczy :)
Wziął bardzo do siebie sentencję, iż "Każdy człowiek uczy się na własnych błędach".

Glaca

Cytat: Player w 23-07-2011, 21:43:42

Tlim ma fajne Black Bowie.

Rzucać Tlimem? toż to herezja...

MAJSTER ===>

Player

Cytat: Glaca w 23-07-2011, 21:56:46

Rzucać Tlimem? toż to herezja...

Myśle że po kilku godzinach na forum podejscie kolegi do rzucania się zmieni...  ;)
I sobie gwóźdż naostrzy, albo super takyczna finke-bagnet-niezniszczalny z All za 25 ał kupi w ty celu.
A co do Tlima do się zgadzam :) Cały czas na dropka się czaje....  :slini:

.
.
.
.

Kagemusha

Duży nóż do rzucania w cenie do 450, z "bojewnym" wyglądem...

Projektów The Hawk Family ktoś tu nie oglądał  ;>

Spełniają zdaje się wszystkie założenia...

slice of life
Obecne EDC: MT Scarab, Camillus CQB1, LM Surge, Olight i3 EOS, Victorinox Compact

domino

Cytat: Kagemusha w 24-07-2011, 13:20:08

Duży nóż do rzucania w cenie do 450, z "bojewnym" wyglądem...

Projektów The Hawk Family ktoś tu nie oglądał  ;>

Spełniają zdaje się wszystkie założenia...

Oglądał bo dostał na priv, ale to nie to najwyraźniej.

My goal is to replace my soul with coffee and become immortal.