Reklama

TAK-a owaka

Zaczęty przez Siper, 07-09-2011, 10:42:10

Siper

Pochewka na bardzo fajny nożyk TAK-1  8D Chyba będę musiał sobie takiego zanabyć wziąć  ;P

Tachnikalia:
Jucht 4mm i 2,5mm, formowany na mokro, klejony, farbowany, przecierany, woskowany, kondycjonowany ... ufff

Nóż jest typowo użytkowy, dlatego pochewka też miała być użytkowa, stąd styl vintage. Noszenie w trzech pozycjach: pionowa wysoka (na naszytej szlufce), pionowa niska (na szlufce dokręcanej), pozioma. Nóż wchodzi w pochewkę z klikiem  ;P także jest w niej bezpieczny, bez szans na wypadnięcie.

Co do zdjęć, to cóż, nadal się uczę, także mam nadzieję że kolejne fotki nie ranią już tak oczu  ;P
Niestety, ale picassa nie wstawia mi miniatur, także idą całe zdjęcia  :?

Krytykujcie, oglądajcie ....

Long Tom

Bardzo mi się podoba koncepcja i zgrzebne wykonanie bardzo pasujące do tego noża, ale gdzie jest napisane, że jak pomarańczowa rękojeść, to taka sama pochew. Rozumiem ideę pomarańczowej rączki bo niby łatwiej można znaleźć, ale nie wyobrażam sobie sytuacji by nie trafić nożem do pochwy nawet w absolutnych ciemnościach. To gorzej niż nie znaleźć własnego rozporka ;P. Wiem że się czepiam, ale tak mi się skojarzyło:)

Pozdrawiam LT
Long Tom Custom Sheaths
http://www.knives.pl/forum/index.php/board,190.0.html

Siper

Zamysł kolorystyczny jest taki, co by właściciela też znaleźć można było jak się w ciemności zgubi, nie tylko nóż  ;P :rotfl:

Pierwotnie miała być zupełnie użytkowa, bez udziwnień i wodotrysków, ale cóż, chyba mam trochę daru przekonywania  ;P
Kolor mi osobiście się podoba  :P, chociaż wybrany przez właściciela   ;)
Pewnie będziesz miał okazję ocenić osobiście  :D, w końcu w Twoje strony jedzie  :-*

Long Tom

To ten Pikomowy TAK?

Pozdrawiam LT
Long Tom Custom Sheaths

Siper

Si  ;) Już w drodze ...

Long Tom

Haaaa, to pewnie rzeczywiście niedługo zobaczę.

Pozdrawiam LT
Long Tom Custom Sheaths

rambo

świetna pochewka, dobra robota :)

picie to jest życie, a nie zabawa, bo zabawa to kurwy i strawa!

Pikom

Już nie mogę się doczekać by pooglądać w realu to cudeńko :) Kolor to faktycznie rzecz gustu a ten mi się bardzo podoba...

Na stanie
Pozdr,
Pikom

Siper

Przyznam bez bicia że na zdjęciach jest trochę wyjaskrawiony  ;-) W realu jest delikatniejszy, taki mniej oczoje..ny  ;P

kololowy

8D Jak ktoś mnie zna to wie że mam odchyłkę na pomarańcz... koszulki , polarki, plecaki, dodatki w pokoju sa własnie w kolorze ORANGE, jak zobaczyłem pochwiszcze i zawartość to mnie zatkało... mniamuśny komplecik  8D jak właściciel będzie chciał sie go pozbyć to proszę o PW pierw do mnie!

Pitt

Świetna jest! Czym malowałeś?

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

Siper

Dzięki za miłe słowa  :D

Malowałem renoskórem. Kolor uzyskałem z wymieszania dwóch innych, bo pomarańczu nie było niestety  ;P
Malowanie to jedno, ale później jeszcze sporo pracy było z przecieraniem papierem ściernym.

flybig69

pochwiszcze fajne jak zawsze ...ale ta kanapa w tle mnie rozwala :) i jeszcze ten ręczniczek Pawełku popracuj nad tłem ;P

WojaK

Fajna pochewka i świetne wykonanie :D

W imieniu wytwórni filmowej "Wild Mountain"i"Wieczorek Expeditions Team" zapraszam do oglądania filmów i seriali o tematyce Survivalowej, Turystycznej i Ekspedycyjnej.
Wszystkie nasze filmy znajdziecie na www.wildmountain.republika.pl oraz www.extreme-survival.pl Posiadamy kanały na "FB" i "YT"

Siper

Cytat: flybig69 w 07-09-2011, 23:31:59

pochwiszcze fajne jak zawsze ...ale ta kanapa w tle mnie rozwala :) i jeszcze ten ręczniczek Pawełku popracuj nad tłem ;P

Bzyku, a gdzieś Ty ręczniczek uświadczył na tych zdjęciach  ;> Toż to podusia jest  :P A co Ci moja kanapa się nie podoba  ;>  :rotfl:

TCT

Pochewka  8D  8D  8D.

TCT Leather

bodzio.w1

Zajebiaszczy kolorek  :slini:

Małe jest piękne, duży więcej może jeśli chodzi o noże.

>>>>>To mam<<<<<
https://forum.knives.pl/index.php?topic=57901.msg650625#msg650625

Pikom

Dostałem dziś do łapki komplet  8D Powiem tyle - jestem jak najbardziej zadowolonym, szczęśliwym posiadaczem kapitalnego zestawu nóż - pochewka. Wykonanie pochewki - miodzio, dobór koloru - znakomity, współpraca - perfekcyjna, czas wykonania - porażająco szybko, ogólnie - dzięki wielkie :)

Najbardziej mnie cieszy, że mam coś, co spokojnie mogę zabrać na ognisko i nie martwić się plamką czy ryską tu czy tam... Niedługo pierwsze testy terenowe :)

Na stanie
Pozdr,
Pikom