Reklama

WAŻNE! Serwis Kershawa, prośba o odrobinę przyzwoitości

Zaczęty przez pokorak, 29-09-2011, 22:56:07

pokorak

Cześć,

Zwykle nie biorę udziału w forumowym "biciu piany", prowokacjach, uważam, że każdy ma prawo iść własną drogą itd, itp.

Tym razem nie wytrzymałem...

Na forumowym bazarku jeden z userów wystawił Kershawa Boa. Wraz z nożem oferuje, cytuję "mega komplet części do tego modelu niezbędnych do bezproblemowego użytkowania noża przez długie..długie lata", czyli:

13 klipsów
9 torsion barów
10 kompletów podkładek
garść śrub do okładzin (conajmniej 50 - 60 sztuk)
dźwignie speed safe'a
garść innych małych elementów noża (następne 30 - 40 różnych elementów)

Ręce mi opadły a nóz otworzył się w kieszeni...

Wiecie w jaki sposób rolnicy w dojrzalszych społeczeństwach sprzedają przez lato warzywa i owoce? Rano wykładają skrzynki przed dom, piszą listę cen, wykładają tzw. "honesty box" i idą dalej pracować. Klienci robiący w takim miejscu zakupy sami obliczają ile mają zapłacić a należnośc wrzucaja do puszki.

Znam jeszcze bardziej niewiarygodną historię, naprawdę!
W tym roku miałem przyjemność spędzić kilkanaście dni w Norwegii, na północy, daleko za kołem podbiegunowym. W dość dużym jak na ten rejon mieście musieliśmy przejść z przystani promowej na lotnisko (zanajdujące się na jego drugiej stronie). Była druga, może trzecia w nocy (było jasno - dzień polarny). Po drodze natknęliśmy się na sklep z norweskim demobilem. Cały szpej rozłożony był przed sklepem i na chodniku przed nim. Na wszystkim cena, na drzwiach honesty box (w języku polskim nawet nie nazwano tej rzeczy... smutne...), dzwonek i uprzejma prośba, żeby nie dzwonic po którejś tam godzinie.

Koledzy, apeluje o odrobinę przyzwoitości, grajcie fair, proszę Was, nie nadużywajcie doskonałego i dbającego o wizerunek marki serwisu Kershawa i nie wyłudzajcie od nich części do noży. Bierzcie od nich tyle ile naprawdę Wam potrzeba, w przeciwnym razie pewnego dnia ktoś w centrali najzwyczajniej się wkurwi, krzyknie "thats f***in' it" i ucierpimy na tym wszyscy.

Dziękuję.

Mario

A wiesz, że jakieś 3 godziny temu ten sam temat poruszyłem podczas rozmowy z innym forumowiczem.
I zasadniczo zgadzam się z Tobą.

I czy mi się wydaje ale było również ogłoszenie o sprzedaży ZT z podobną ilością "części zamiennych"?

yetisize

Cytat: Mario w 29-09-2011, 23:11:13

I czy mi się wydaje ale było również ogłoszenie o sprzedaży ZT z podobną ilością "części zamiennych"?

Mignęło mi również, nóż złożony z darmowych części, brakowało jednej okładziny...
Sprzedam:

Noże
HUE, EIN

maba

homer

Apel w pełni popieram! Wystarczy że zaczną prosić o wysłanie do nich noża, tak jak niektóre inne firmy.

Jumbo

Apel popieram.

Po prostu żal dupę ściska. Aż faktycznie pięknego dnia Kershaw postanowi zachować się tak, jak serwis Microtecha - coś Ci się stało z nożem? Wyrzuć go i kup sobie nowy.

Jak do tego dodać znane przypadki wyłudzania części od innych firm przy użyciu zdjęcia uszkodzonego noża zajumanego z forum i podpisywanego, że to własny nóż, to aż dziw, że nas jeszcze nie pobanowali po serwisach.

Z drugiej strony patrząc, przyczyny doszukać się można w braku oficjalnego sprzedawcy w naszym kraju, do którego firma odsyłałaby każdego chętnego na części, a który to będąc na forum, nie dałby się naciągać na darmowe części bez potwierdzenia uszkodzenia. Oczywiście brak przedstawiciela nie tłumaczy procederu wyłudzania.

Z trzeciej strony, serwis firmy Kershaw słynie z tego, iż prosząc ich o śrubkę do rękojeści, dostaje się worek części. Aczkolwiek wątpię, czy części sprzedawane ze wspomnianym Boa przyszły jako jeden serwis pack. Masakra.

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Arma Virumque Cano
opiewam oręż i męża
<a href="http://www.frihet.pl/gal/">Zdjęcia z gór</a>

Teuril

Cytat: yetisize w 29-09-2011, 23:19:13

Mignęło mi również, nóż złożony z darmowych części, brakowało jednej okładziny...

To samo mnie rozdrażniło. Cwaniactwo nie zna granic- nożyk warty w porywach 400zł., czy naprawdę warto tak nadużywać czyjejś dobrej woli i uczciwego zachowania?  :/

T.

Apartamenty w Chorwacji -> PM.

pokorak

Cytat: Jumbo

wątpię, czy części sprzedawane ze wspomnianym Boa przyszły jako jeden serwis pack. Masakra.

E tam, to musiał być jakiś chytry, genialny, obmyślany po nocach wielki plan  ;P, pewnie jedna wysyłka na adres teścia, druga na szwagra i tym podobne kombinatorskie posunięcia  ;-)

Ciekawe co się stało z T-Toolami  ;P

Cytat: maba w 29-09-2011, 23:20:47

Polactwo :<

W Sprzedam - Inne jest jeszcze lepszy "byznesmen".

Cutuję:

Cytat

eeZeePaste NUT firmy COMPACT to wysoko odżywcza i kaloryczna pasta z orzeszków ziemnych stosowana przez UNICEF do pomocy uchodźcom.

Cytat

Mam tego jakieś 100 sztuk, dostałem całe pudło od przedstawiciela UNICEF(nie opłacało im się tego zwozić ze Szwecji).

Co oznacza "zwozić ze Szwecji" - nie wiem.

Już sie dzisiaj nie chcę wkurwiać bo nie zasnę ale mi osobiście ta pasta nie przeszła by przez gardło. Świadomość tego, że została ukradziona ludziom, którzy NAPRAWDĘ jej potrzebowali (tak - ukradziona, ktos zapłacił za to, żeby ta pasta trafiła do uchodźców lecz inny ktoś ją im po drodze ukradł, nie wnikam czy przez niedbalstwo, lenistwo czy chęć zysku) by wystarczyła.
To dużo smutniejsze niż wyłudzanie śrubek od Kershawa.

junasz

To ja przepraszam... bo kiedyś poprosiłem o sprężynę do dużego Cycka chociaż stara jeszcze nie pękła, tylko osłabła znacznie... i tę starą odeślę... albo sprezentuję komuś potrzebującemu... i obiecuję, że nigdy więcej tak "na wyrost" niczego chciał nie będę... dopiero jak się złamie, urwie, zepsuje całkiem.  :frown:

A tak poważniej - DUŻE poparcie dla pokorakowego apelu.

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

WojaK

Macie całkowitą rację. Zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie chciał(umyślnie bądź nie) spieprzyć to co jest dobre w danym momencie. Tak jak w tym wypadku serwis jest ok dla klienta, jednak klient chce z tego tytułu wyłudzić części bo myśli, że jest cwany :( Jak kolega wyżej napisał Polactwo.

W imieniu wytwórni filmowej "Wild Mountain"i"Wieczorek Expeditions Team" zapraszam do oglądania filmów i seriali o tematyce Survivalowej, Turystycznej i Ekspedycyjnej.
Wszystkie nasze filmy znajdziecie na www.wildmountain.republika.pl oraz www.extreme-survival.pl Posiadamy kanały na "FB" i "YT"

Mikko

Najlepszy przykład z naszego podwórka - nadużywanie uprzejmości Pitta, jeśli chodzi o darmowe ostrzenie noży. :rolleyes:

ednyfed

Nadinterpretacja terminu "według potrzeb" staje się chyba nieodłącznym elementem polskiego charakteru narodowego. ;)

Z drugiej strony nie przychodzi mi na myśl jak jedna osoba może wyłudzić, aż tak dużo części...

Rico

Cytat: Mikko w 30-09-2011, 02:20:55

Najlepszy przykład z naszego podwórka - nadużywanie uprzejmości Pitta, jeśli chodzi o darmowe ostrzenie noży. :rolleyes:

Ale Pitt chyba ma perwersyjne zamiłowanie (;)) do dźwięku skrawanego S30V, 154CM itd. skoro akcję ciągle ponawia - (za free !!)     :D
A poważnie, przez PW sam może ustalać z klientami co kiedy i ile mu kto podeśle. Proste ...

Co do niepotrzebnego nadprogramowanego naciągania serwisów na części zamienne - jeśli przez takie zagrywki serwisy te zaczną olewać Polaków, ktoś tu będzie musiał poczuć smak trepa na ustach  :mad:

porcelanowy

Powitoł
Dzięki pokorak za ten temat.
Sugerowałem raz czy dwa w kershałowym temacie przystopowanie z takimi akcjami ale na wydzielenie nie odważyłem... bo moralnie nie jestem do końca czysty ;) Raz poprosiłem BMkę o przysłanie kołka i dostałem za free z wysyłką kosztującą 25baksów   :rolleyes: i obiecałem sobie już tego nie robić :)

Oferta zacytowana to siara i mam nadzieję że nic gorszego niż to się nie dzieje.
Chyba że nadgorliwość fabryki która kiedyś zmądrzeje.

amper

Temat był już wałkowany kilka razy.
Nikt nie jest idealny, ale umiar jest wskazany.
Pozwolę sobie podwiesić, niech kłuje w oczy.

Edit do niżej:
afro, ja wiem że się zbulwersowałeś ale proszę - mniej bluzgów. Dziękuję ;)

KAI: FAQ | Recenzje

Nie ma mnie i nie wiem kiedy wrócę...

afro

ja tak samo popieram ! kurwa a ja zamówiłem BOA zajechanego właśnie i poprosiłem o klips do niego Cheryl i okazało się kurwa ,że nie maja ! patrze a tam gość sobie zbiera po huj wie ile sztuk , aż do niego napisałem. wkurwiająca sprawa naprawdę gdyby on jeszcze używał tą boe ale tutaj widać ,że stoi na półce

rotpin

Popieram apel w całej rozciągłości. Nie popsujmy sobie przez cwaniactwo jednostek relacji ze świetnym serwisem.

Nie wierzę co prawda, żeby wszyscy naciągacze zaprzestali swojej działalności. Zejdą do podziemia nie chwaląc się wysępionymi częściami ale może choć część z nich zastanowi i okaże odrobinę przyzwoitości zanim poprosi o kolejny worek części.

Vick

+1
Popieram.

Mam w tej chwili kilka Kershawów i prawie żadnych części zamiennych, nie chciałbym ich kiedyś nie dostać jak będę potrzebował, tylko dlatego że ktoś bez sensu chomikuje.

kermit78

Popieram Apel w 100%.
Do serwisu w USA napisałem tylko raz, gdy rzeczywiście pękł mi torsion bar w specbumpie i do TOGO gdy spieprzyłem śrubki. Przysłali i super. Ale rzeczywiście ich potrzebowałem!!!
Tylko pewnego dnia (oby nigdy nie nastał) przez właśnie takich cwaniaczków jak ten z 13 - toma klipsami itd. i jemu podobnych może dojść do sytuacji gdy ŻADEN z potrzebujących nie będzie miał takiej możliwości. To już nie jest granie nie fair - to jest chamstwo, drobnomieszczaństwo i swołocz! Tfu! Kurwa :mad:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!

Swatch

Cytat: Vick w 30-09-2011, 10:46:44

+1
Popieram.

Mam w tej chwili kilka Kershawów i prawie żadnych części zamiennych, nie chciałbym ich kiedyś nie dostać jak będę potrzebował, tylko dlatego że ktoś bez sensu chomikuje.

Mam tak samo i mocno popieram!!!