Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

WAŻNE! Serwis Kershawa, prośba o odrobinę przyzwoitości

Zaczęty przez pokorak, 29-09-2011, 22:56:07

JOKER619

Cytat: Testral w 21-06-2020, 18:45:55

Mam nieodparte wrażenie, że tytuł tego tematu dotyczy właśnie takich spraw. Nie ma, że chcesz na zapas. Zepsuje się, opisujesz sprawę, dorzucasz fotki a serwis ci pomaga bez mrugnięcia okiem. Właśnie prze takie prośby i inne próby wyłudzenia części serwis Kershawa stał się bardziej niedostępny.

Nie chodzi o wyłudzenie skoro za części bym zapłacił.
W końcu dla nich to też zysk i rozwój przedsiębiorstwa.
Oczywiście inna sprawa jeśli jakiś pośrednik załatwił by je za free a przytulił jakąś sugerowaną kwotę za owe części.

kptJanStampka

Zgodnie z informacją na stronie Kershaw, za każdym razem jak coś nawali to mamy 3 dystrybutorów w PL.
Ktoś pisał do Kolby,NŚ, Militariów w takiej sprawie?
Bo rozumiem że wysyłają za Free tylko do całej Ameryki Płn, (usa,canada, mexico)
Reszta ma się kontaktować z listą dystrybutorów co jest na ich stronie.

Mikko

Tak, pisałem z ciekawości kiedyś do NŚ.

"Spora ilość asortymentu jest darmowa od strony producenta, natomiast my
pobieramy opłatę związaną z obsługą celną podczas procedury ich importu
oraz oczywiście koszt wysyłki do Pana (15zł przy przedpłacie lub 22zł za
pobraniem)"

"Generalnie opłacie podlega każda pozycja importowa i plasuje się w
okolicach 15zł. W Pańskim zamówieniu wyglądało by to następująco:
Piwot i śruba piwota + śruby rękojeści - 15zł.
Klips + zestaw śrub klipsa - 15zł
Sprężyna oraz mechanizm blokady - 15zł.

Do wybranych elementów należy doliczyć koszt wysyłki do Pana (15zł przy
przedpłacie lub 22zł za pobraniem)

Z pozdrowieniami
Zespół Noży Świata"

kgrzesiek

60 zł z przesyłką za praktycznie wszystkie części to w/g mnie nie dużo w porównaniu do 48 zł bez przesyłki za sam klips do BM.

kptJanStampka

Dzięki Mikko

Napiszę do NŚ bo Militaria coś długo milczą.

Swoją drogą, to tylko UE może wpaść na pomysł by pobierać cło, podatki od darmowych rzeczy.
Za jakiś czas to by będziemy za miskę ryżu dla Chińczyków robić.
"Opłata logistyczna" dla sklepu jest zrozumiała:) wkoncu Marcin musi chwilę czasu na to poświęcić.

Monster3

Witam.

Dla zainteresowanych Kolba posiada na stanie sprężyny do Leeka. Koszt to 50 z wliczoną pobraniową wysyłką kurierem. Części serwisowe wysyłają wyłącznie w taki sposób. Co do kontaktu to musiałem czekać kilka dni bo napisałem do nich przed 6 stycznia a 7 i 8 pewnie wolne mieli. Ale poniedziałek już była wiadomość zwrotna i wysyłka a we wtorek część była u mnie. W normalnych warunkach pewnie cała impreza zamknęłaby się w 3-4 dniach.

Pozdrawiam

GarbatyAnioł

Jest ktoś na forum, kto ogarnia sprężyny do automatów?
Amerykance nie chcą już wysyłać do Polski a przynajmniej za darmo. :/

Nie ma takiej rury na świecie,
której nie można odetkać

M.Spider

Odświeżam...

Witam.
Dłuuugo mnie tu nie było... i wracam z pytaniem

Za chiny ludowe nie mogę znaleźć na stronie Kershaw-a podstronki na której można poprosić o jakieś klamoty, np. śrubki... Zdarłem kumplowi gwint właśnie na śrubce i chce mu to jakoś naprawić/wymienić. Dawno temu, na wszelki wypadek zapisywałem sobie linka, ale że jakoś nie był potrzebny to wessała mi go czarna dziura... ;)

Mógłby ktoś podrzucić? Będę wdzięczny...

Z góry dzięki.