Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

Upraktyczniłem notch'a

Zaczęty przez Pitt, 19-10-2011, 19:00:45

Pitt

He, he.... Zrobiłem to co kiedyś Diabełek (kurna, on w ogóle żyje jeszcze? słychu po nim żadnego...) bodaj w SmF'ie.

Przy okazji położyłem nową krawędź....

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

kapcun

Fajna sprawa :) Do linek jak znalazł.

Ps. Pitt czym ostrzysz noże?  :slini:

Pitt

kezsel

Cytat: Pitt w 19-10-2011, 19:14:07

Lansky Standard.

masz anielska cierpliwość :D perfekcja. A mnie właśnie czeka wyprowadzenie kt ;> mordęga ;>

kawa

Też na to wpadłem i upraktyczniłęm notcha w gripie :)

guevara57

Cytat: Pitt w 19-10-2011, 19:00:45

(...) Diabełek (kurna, on w ogóle żyje jeszcze? słychu po nim żadnego...)

Tatusiem został i czasu nie ma ...
Może nożem?

elkrakerso

Przyznam że gapię się na te zdjęcia i mnie tam krawędź wygląda na mającą nierówną wyskość. Może mi się w oczach mieni, może kwestia  fotki albo tych pasków kolorowych*, ale mi wygląda na niższą na początku, potem nieco wyższą, znów niższą i ostro podniesioną na całym brzuszku aż do czubka.

*-może na tych pasach tak wygląda, na ciemniejszym fragmencie kt jest wyraźniejsza i wydaje się większa a na jasnym mniej się rzuca w oczy? Nie wiem. Logika podopiwada, że Pitt by się krzywą nie chwalił ale tak mi oczy mówią ;)

Mine is Strength... and Lust... and Power!

brony_

Krawędź ładnie wyszła, ale ten zaostrzony notch strasznie mi się wizualnie nie podoba  ;>

K O Ł O B R Z E G   ---> www.rezydencja.fajnewczasy.com

Glaca

Chyba elkrakerso wrzucał zdjęcia zębów w Pocket Bushmanie - podobnie wyglądały. Moim zdaniem taki notch to nie notch :) Ten powinien być delikatny (wystarcz a 2mm)

MAJSTER ===>

elkrakerso

Tam było co innego - przerywana kt. Taki notch to dobra sprawa, dobrze tnie druty, gwoździe etc.

Mine is Strength... and Lust... and Power!

Glaca

Cytat: elkrakerso w 28-10-2011, 00:20:33

dobrze tnie druty, gwoździe etc.

Takie rzeczy to dobrze tnie tool. Notch ma pomagać w ostrzeniu  ;)

MAJSTER ===>

Pitt

Pomagac w ostrzeniu? Dobre sobie. W tym nozu notch, to byla niczym nie uzasadniona 5mm przerwa w kt. No i ja ta przerwe zagospodarowalem.

count_martin3z

A czym? Czasem nie ten "szpikulczyk" do ostrzenia combo edgów?

.

Pitt

Cytat: count_martin3z w 28-10-2011, 10:15:18

A czym? Czasem nie ten "szpikulczyk" do ostrzenia combo edgów?

Pilnik iglak a potem papier ścierny nawinięty na ołówek.

count_martin3z

Na ile stopni KT zjechałeś? Strasznie wysoka :) Pewnie 17' łapane zaraz za grzbiet

.

Redux

Pitt

Cytat: count_martin3z w 28-10-2011, 13:18:53

Na ile stopni KT zjechałeś? Strasznie wysoka :) Pewnie 17' łapane zaraz za grzbiet

20. Łapałem za ten krótki płaski odcinek. Wysoko wygląda dlatego, że blank jest gruby.
Tnie ten nóż teraz nieprzyzwoicie zajebiście :)

count_martin3z

Ludzie, wyprowadzenie tak krawędzi na systemie to naprawdę nic specjalnego :) Jeśli nie ma 62HRC robi się to całkiem przyjemnie bym rzekł ;)
Nie Pitt?

.

Redux

ja na systemie jeszcze nigdy nic nie ostrzyłem ale widze ze ładnie wychodzi

Pitt

Cytat: count_martin3z w 28-10-2011, 13:34:35

Ludzie, wyprowadzenie tak krawędzi na systemie to naprawdę nic specjalnego :) Jeśli nie ma 62HRC robi się to całkiem przyjemnie bym rzekł ;)
Nie Pitt?

No pewnie, choć jak nie miałem jeszcze kamyka diamentowego, to już 58hrc dawało popalić.