Reklama

ZT - Ostap Design

Zaczęty przez Ostap, 22-11-2011, 00:28:37

Ostap

Cześć i czołem Panowie nożownicy!  :D

Mam ja swój projektowy wątek, ale ten wyjątkowo postanowiłem wydzielić (jeśli mod uzna to za niestosowne prosiłbym o zrobienie porządku  :) )

Sprawa wygląda tak: pracowałem ja sobie nad projektami w różnych stylistykach (ZT, Spyderco itp.) coby wysłać je potem do firm nożowych za wielką wodą i zapytać czy nie byliby zainteresowani ich wykonaniem. ZT jako jedyna firma odpisała, że szuka nowych pomysłów ale moje projekty muszą mieć międzynarodowy patent żebyśmy wogóle mogli o czymkolwiek rozmawiać. Poszperałem i się okazało, że wyrobienie międzynarodowego patentu...trwa 18 miesięcy... i kosztuje paredziesiąt tysięcy $  8D I tu mi inicjatywa padła bo skomentowałem to tak:

W każdym razie, coby się owe projekty nie kurzyły na moim kompie postanowiłem zarzucić je Wam do krytyki  :D ZT niestety nie napisało nic o tym czy im się podobają czy nie (bez patentu nawet nie spojrzą) więc liczę na Waszą opinię...

Tutaj wizualizacje z logiem ZT, użytym tylko żeby pokazać w jakim miejscu mogliby je robić gdyby zechcieli łaskawie się zająć produkcją  ;P

Lecimy!

OSTAP FIXED #1

OSTAP FOLDER #1

Na razie tyle...  :D

ednyfed

Fixed podoba mi się bardziej (chyba przez obecność recurve). Tylko nie wiem czy to wybrzuszenie rękojeści byłoby wygodne dla dłoni.

kali

Patent na co? Na nic. To może być jedynie wzór użytkowy.

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

porcelanowy

Powitoł
Nie spuścili cię przypadkiem w uprzejmy sposób na drzewo? ;)
BDW, projekt trąci trochę striderem RC (stała głownia bardziej). Wiem, że wszystko już było, ale wystrzegałbym się jakichkolwiek podobieństw jak ognia gdy podsyłasz projekt firmie.

Ostap

Cytat: kali w 22-11-2011, 06:04:35

Patent na co? Na nic. To może być jedynie wzór użytkowy.

Bardzo możliwe, miła Pani z ZT napisała mi tak:

"In order for us to start talking to you about designs, we need you to have all your works patented and registered. This is a legal obligation that is required before we look at anyone's designs to prevent any future complications. Once you have all your designs registered, please feel free to contact us and we'll get you in touch with our factory manager."

Cytat: porcelanowy w 22-11-2011, 08:40:43

Powitoł
Nie spuścili cię przypadkiem w uprzejmy sposób na drzewo? ;)
BDW, projekt trąci trochę striderem RC (stała głownia bardziej). Wiem, że wszystko już było, ale wystrzegałbym się jakichkolwiek podobieństw jak ognia gdy podsyłasz projekt firmie.

Pewnie puścili  :D Powiem szczerze, że Stridera RC pierwszy raz widze na oczy, faktycznie troche podobny  :special:

kali

Aha, musisz mieć zastrzeżone wzory użytkowe. To nie Microtech, nie chcą się pakować w kłopoty ;)

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

Pitt

Nie zdziw się Ostap, jak Microtech podpieprzy Ci projekty.

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

Ostap

A komuś już podpieprzyli? O.o zreszta oni maja chyba trochę inna stylistyke...

paps

Cytat: Ostap w 22-11-2011, 11:52:20

Mikov, ZT... Tony nie jest wybredny ;)
The Hawk Family Member

Fred

Cytat: Ostap w 22-11-2011, 11:52:20

To oni mają jakąś stylistykę?  ;P
Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje - Stefan Kisielewski

mgm

Fix świetny, folder przez pękatość okładzin prawdopodobnie byłby koszmarnie mały.
Mógłbyś podać przybliżoną rozmiarówkę dla obu?

hendaye

Cytat: Ostap w 22-11-2011, 08:42:03

Bardzo możliwe, miła Pani z ZT napisała mi tak:

"In order for us to start talking to you about designs, we need you to have all your works patented and registered. This is a legal obligation that is required before we look at anyone's designs to prevent any future complications. Once you have all your designs registered, please feel free to contact us and we'll get you in touch with our factory manager."

Pewnie puścili  :D Powiem szczerze, że Stridera RC pierwszy raz widze na oczy, faktycznie troche podobny  :special:

może mam dziwną japę, ale tu chyba nie ma nic o patencie międzynarodowym...?
zarejestruj - czy jakoś inaczej - wzór użytkowy, potem tłumacz przysięgły, wyciąg z jakiś przepisów, że obowiązuje Cię  tylko prawo polskie i frrrruuuuu

XkondorX

Popytaj na forum czy jakiś tubylec nie jest tłumaczem przysięgłym i nie przetłumaczy Ci papierów! :)

A projekt... folder bez powłoki mi się BARDZO BARDZO! :)

The true rebels always walk alone anyway.

Teuril

Projekty ciekawe, ALE jeżeli folder ma już takiego garba na rękojeści- wykorzystaj go! Walnij na prawie całego garba ostrze (tak by się tam mieściło) z ostrą recurwą!  :idea:  :grin:

T.

Apartamenty w Chorwacji -> PM.

afro

słabe, foldery jak rewolwery :D

xms

Heheh, o tym samym pomyślałem, rewolwery:)

count_martin3z

Ostap, wydaje mi się, że powinieneś popytać dokładnie co powinieneś mieć, co zrobić itp. Takich szansy się nie powinno marnować :)

.