Reklama

Protech wypuszcza prototyp balka - Flyfather

Zaczęty przez Rico, 21-12-2011, 20:35:43

Rico

[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=kp-hYTEvtz8&feature=youtu.be[/youtube]

Specifications:
Overall Length: 9.25"
Blade Length: 4.25" (taken from the top of the handle when open)
Handle Length: 5"
Closed Length: 5.25"
Weight: 4.0 oz.
Handle Material: Titanium
Blade Material: 154CM

FlyFather został w całości zaprojektowany i wytworzony przez Protech Knives.

Posiada system wzorowany na IKBS (56 kulek, po 14 na każdy pivot). Kształt ostrza wzorowany na Godfather'ze. Tytanowy t-latch zakrzywiony tak, aby unikał kontaktu z ostrzem w trakcie machania.

Prototyp w ilości 18 sztuk będzie chodził po 499 $, wersja produkcyjna, która po nim się pojawi będzie miała MSRP 449$.

Technologia kosmiczna. Cena adekwatnie kosmiczna. Nie mniej balek jak najbardziej smakowy :slini:

P.S
Zdjęcia jumane z jerzeedevil.com; film i opis z bladehq.com .

kali

Cóż to za kosmiczną technologię w nim widzisz?

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

Rico

Porównaj go z Kimurą. Użyte materiały, kształt latcha, IKBS ...
Wiem, tytan nie jest niczym niezwykłym, ale i tak cały projekt robi wrażenie. Przeciętnym tego balka na pewno nie można nazwać ...

graf

Cytat: kali w 21-12-2011, 20:46:41

Cóż to za kosmiczną technologię w nim widzisz?

technologia pod tytułem "Balisong"? :D
Najlepsze polskie noże do rzucania
http://grafknives.pl
Polub na FB
https://facebook.com/grafknives

Pitt

Ostrze z Godfathera, dwa kawałki tytanu o takim se wyglądzie, latch... po prostu latch, ikbs...
I kurde 500 papierów?!?! No chyba, że za 500 to custom.

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

Rico

Czepiacie się słówek, zamiast docenić fakt że jakaś firma raczyła nowego balka opracować i wypuścić. Balisongi to nie foldery, tu nie pojawia się miesięcznie 10 nowych modeli godnych uwagi   ...  ;>

AlexP

Cytat: Ricoisbored w 21-12-2011, 21:03:34

tu nie pojawia się miesięcznie 10 nowych modeli godnych uwagi   ...  ;>

Śmiem twierdzić, że tyle to rocznie się nie pojawia.

Ceterum censeo PCK esse delendam!

kali

Cytat: Ricoisbored w 21-12-2011, 21:03:34

Czepiacie się słówek, zamiast docenić fakt że jakaś firma raczyła nowego balka opracować i wypuścić. Balisongi to nie foldery, tu nie pojawia się miesięcznie 10 nowych modeli godnych uwagi   ...  ;>

No i firmy na tym korzystają, wypuszczając średnie projekty za kupę kasy. I ludzie to kupują. I jeszcze się jarają.
Tutaj jest chociaż IKBS...

FP

Rico

Cytat: Alexandrus w 21-12-2011, 21:06:49

Śmiem twierdzić, że tyle to rocznie się nie pojawia.

No to ile premier balków się rocznie pojawia ostatnio ? Nie liczę tu o Benchmadów 51 i 53, bo do klasycznego balka im brakuje tego czegoś ...

AlexP

Godnych uwagi? Null.
Ale za tą kasę można kupić dwie 42. Dlatego ten balek nie wprowadza nic nowego do tematu.

Ceterum censeo PCK esse delendam!

jetron

Fajny szpikulec!
Chłopak jest entuzjastą,a wy się czepiacie zgryźliwi tetrycy! :D

kali

Cytat: Ricoisbored w 21-12-2011, 21:11:16

I to jest właśnie porażka dla tego rynku, bo popyt jest znaczny (patrz windowanie ceny BM42-ki) a podaż jaka jest, taka jest.  :/

Popyt jest niestety żaden, w porównaniu do folderów. W dużej mierze przez prawo.

Nie lubię zen pinów, nie lubię takich głowni, nie lubię gładkich, kanapkowych ramion.

FP

Rico

Cytat: kali w 21-12-2011, 21:08:04

No i firmy na tym korzystają, wypuszczając średnie projekty za kupę kasy. I ludzie to kupują. I jeszcze się jarają.
Tutaj jest chociaż IKBS...

Cytat: Alexandrus w 21-12-2011, 21:13:48

Godnych uwagi? Null.
Ale za tą kasę można kupić dwie 42. Dlatego ten balek nie wprowadza nic nowego do tematu.

I to jest właśnie porażka dla tego rynku, bo popyt jest znaczny (patrz windowanie ceny BM42-ki) a podaż jaka jest, taka jest.  :/
Protech poza tym tanią marką nigdy nie był. Wchodząc na bladehq nie łudziłem się, że cena Flyfathera będzie równa cenie Kimury ...

Edyta:
Alexandrus, pokaż mi proszę ofertę na BM42-kę za 200 dolarów ;>

graf

Amerykański rynek balisongów jest bardzo niewielki, ze względu na ograniczenia prawne. Z tego co pamiętam Spyderco dostało karę za swoje balki.

Najlepsze polskie noże do rzucania
http://grafknives.pl
Polub na FB
https://facebook.com/grafknives

u99

Jak się nie podoba to zawsze można zamówić o krajowego makera  ;>

Rico

Cytat: u99 w 21-12-2011, 21:33:30

Jak się nie podoba to zawsze można zamówić o krajowego makera  ;>

u99, mógłbyś dać większe zdjęcie ? Bo to niewiele mówi ... Czyjże to prodżekt ?

u99

O lepsze foty trzeba Apsika prosić bo on na moją prośbę strzelał ze słoika 3 czy 4. Balek to dzieło Kroko. CF na ramionach i damaścik (jak dobrze pomnę) na ostrzu. Całość - jak to u Krzysia - debeściak  :idea:

Rico

Cytat: u99 w 21-12-2011, 21:43:04

O lepsze foty trzeba Apsika prosić bo on na moją prośbę strzelał ze słoika 3 czy 4. Balek to dzieło Kroko. CF na ramionach i damaścik (jak dobrze pomnę) na ostrzu. Całość - jak to u Krzysia - debeściak  :idea:

Cudze chwalicie, swojego nie znacie ... Szczerze mówiąc nie spodziewałem się że w tym grajdołku nad Wisłą ktoś może zabrać się za stworzenie balisonga.
Ale może po prostu za mały staż mam na forum i umknęło mi to, że balek taki powstał.

yetisize

Były, nie dużo ale były.
I MZ czepiacie się, mi ten protech się podoba, nie na tyle żeby kupić, ale fajny.
Zawsze to coś innego niż BM'ki, które piękne to nie są.

Sprzedam:

Noże
Mac Mini

Dziad z Lasu

Zadziwiające. Wystarczy dodać do noża zwykłe łożyska kulkowe (które ktoś sobie nie wiadomo jak, opatentował) i już można swobodnie dać cenę o 200 dolców większą. :D
Sam projekt mi się nie podoba.