Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

MIKOV prośba o pomoc albo ratunek :)

Zaczęty przez nemesis, 09-02-2012, 18:53:54

nemesis

Witam  :D
W ostatnim okresie czasu został mi przekazany fajny nozyk Mikov-a który w rodzinie był od długiego czasu...
tylko jest pewien problem bo się okazało że potrzebuje lekarza...
otóż coś złego podziało się z sprężynką która podtrzymuje we właściwej pozycji blokadę ostrza
najprawdopodobniej poprostu wyskoczyła ze swojego siedzenia i jest wewnątrz noża (nawet ją troszkę widać)
przypadłość ta powoduje że ostrze samo się składa... :cry:
po dokładniejszych oględzinach widzę że aby się dostać do tej sprężynki to trzeba usunąć kołek w połowie długości noża i
blokada powinna sama wyjść (patrz foto z czerwoną strzałką)
przy okazji samo ostrze też prosi się o odświeżenie
KT i może jakiejś polerki hmm sam nie wiem jak by to miało wyglądać...

I tu wielka prośba do specjalistów w temacie warsztatowym
czy ktoś podjął by się takiej naprawy ewentualnie proszę o namiary na kogoś takiego
za co z góry pięknie dziękuję :)

poniżej fotki - z góry przepraszam za jakosć bo tak na szybko robione a nożyka jeszcze nie zdążyłem nawet wyczyścić...

afro

może spróbuj odezwać się do Pitta - jest z twojego miasta i zawsze miał dobre serce jeśli chodzi o ostrzenie :)

nemesis

Cytat: afro w 09-02-2012, 19:04:11

może spróbuj odezwać się do Pitta - jest z twojego miasta i zawsze miał dobre serce jeśli chodzi o ostrzenie :)

znalazłem użytkownika Pitt ale on jest z Warszawy... a ja z Kedzierzyna-Koźla...  :cry:
chyba  że o kogo innego biega... :)

Wyca

Cytat: tomasz_1 w 09-02-2012, 19:08:07

znalazłem użytkownika Pitt ale on jest z Warszawy... a ja z Kedzierzyna-Koźla...  :cry:

Na śląsku też mieszka paru fachowców. Fajny jest scyzoryk i jeżeli chodzi o mnie to zasługuje na całościowe spa, nie tylko ostrzenie. Musisz się jednak liczyć z tym, że nikt tego za darmo nie zrobi i renowacja może znacznie przekroczyć wartość zabaweczki  ;)

afro

Cytat: tomasz_1 w 09-02-2012, 19:08:07

nie zauwazyłem, chory jestem i wszystko mi sie mieni :)

nemesis

Cytat: Wyca w 09-02-2012, 19:11:49

Na śląsku też mieszka paru fachowców. Fajny jest scyzoryk i jeżeli chodzi o mnie to zasługuje na całościowe spa, nie tylko ostrzenie. Musisz się jednak liczyć z tym, że nikt tego za darmo nie zrobi i renowacja może znacznie przekroczyć wartość zabaweczki  ;)

możesz podać jakieś namiary
zawsze można pogadać i ponegocjować ;)
no a nożyk jest fajny bardzo i oprócz ostrza pozostałe elementy ma jak nowe prawie bez ryski

Sybir

Sprężynka podtrzymująca backlocka wymaga wymiany. Zapytaj Kruga, robił udane reanimacje. Z góry uprzedzam, ze zabawa ze scyzorykami jest dość niewdzięczna - pracochłonna, nienajłatwiejsza, czasem kosztowna.

Sprzedam

www.laguiole.pl

nemesis

poszło PW do Krug-a
dzięki za info :)

Stryjon

jak coś uda ci się zrobić to się pochwal bo jestem ciekaw

nemesis

Cytat: Stryjon w 09-02-2012, 20:50:25

jak coś uda ci się zrobić to się pochwal bo jestem ciekaw

oczywiście nieomieszkam :)
ale jak na razie tylko złapałem namiar na Krug-a i poszedł PW i nie wiem gdzie jeszcze mógłbym uderzyć...

LUCYFER

Gdzieś kiedyś coś mi w oczy wlazło, jakiś koleżka tu scyzoryki tuninguje, rozbiera w pył, pęknięte sprężyny wymienia,-ostrza zmienia wg. uznania, i takie tam cuda wianki i etc, ale nie pamiętam kto...

Wzywam posłańców przeznaczenia! - niech uderzą z ponurym zachwytem w ofiarę, którą wybrałem. Milczący jest ten ptak, co żywi się mózgiem tego, co mnie prześladuje, a jego  agonia niech odbędzie się w skomleniu i bólu, i niech będzie to ostrzeżeniem dla tych, co mego jestestwa nienawidzą...

nemesis

Cytat: LUCYFER w 09-02-2012, 20:56:13

Gdzieś kiedyś coś mi w oczy wlazło, jakiś koleżka tu scyzoryki tuninguje, rozbiera w pył, pęknięte sprężyny wymienia,-ostrza zmienia wg. uznania, i takie tam cuda wianki i etc, ale nie pamiętam kto...

Skup się proszę...  8D ;> :D  oddychaj oddychaj... noo i kto to?
żartowałem
jak sobie przypomnisz to proszę pięknie o info :)

yetisize

Sprzedam:

Noże
Mac Mini

Sybir

Rahmed pracuje w vickach, czyli gotowych elementach, niekoniecznie dorobi sprężynę do mikova, ale zapytać nie zaszkodzi.

Sprzedam

www.laguiole.pl

nemesis

Cytat: Sybir w 10-02-2012, 13:02:27

Rahmed pracuje w vickach, czyli gotowych elementach, niekoniecznie dorobi sprężynę do mikova, ale zapytać nie zaszkodzi.

Jestem w kontakcie z Rahmedem - czekam na PW ;)