Reklama

Oprawy

Zaczęty przez Siaj, 13-02-2012, 07:54:34

Siaj

Morka w skórze
długośc całkowita 19,5 cm
głownia 9,5 cm
grubość 2,5 mm
na rękojeści mosiądz, wenge, skóra, biały polistyren i czerwona fibra.
Pochewka niezbyt udana jak zwykle.

Uploaded with ImageShack.us

Szlifierka kątowa Twoim najlepszym przyjacielem
•---/•/•••/•-••/••//•--•/---/-/•-•/•-/••-•/••/•••/--••//-/---//•--•/•-•/--••/•/-•-•/--••/-•--/-/•-/-•-•//--/•-/•••/--••//--••/•-//-••/••-/--••/---//•--/---/•-••/-•/•/--•/---//-•-•/--••/•-/•••/••-//

piotrbati

podoba mi sie  :D

ofaniel

Bardzo fajnie wyszło.
Chciałbym taką mieć :)

<a href="http://www.frihet.pl">Wyprawy w góry</a>

malkontent

Właściwie 60 km to nie jest daleko, kiedyś będę musiał odwiedzić Cię w warsztacie i zobaczyć na żywo Twoje prace.

maba

Siaj

Miniówa
I następna morka oprawiona :)
Długośc całkowita 16,5 cm, klinga 7,5 cm, na rękojeści micarta, aluminium, czarny polistyren i bubinga.

•---/•/•••/•-••/••//•--•/---/-/•-•/•-/••-•/••/•••/--••//-/---//•--•/•-•/--••/•/-•-•/--••/-•--/-/•-/-•-•//--/•-/•••/--••//--••/•-//-••/••-/--••/---//•--/---/•-••/-•/•/--•/---//-•-•/--••/•-/•••/••-//

Quaf

Podoba mi się!  8D
Bardzo zgrabnie i estetycznie oprawiona Morka, i tu już chyba nie możesz napisać że pochewka nie udana. Niebawem i ja wrzucę zdjęcia swojej drugiej Mory ;)

piotrbati

fajne seki w bubindze  :P

maba

Siaj

Prezencik urodzinowy dla chrzestnego :)

Buck

Ty lepiej powiedz co to za maszyna tam stoi  :P, a nie nas nożem mamisz  ;) Niezła kanapa widze.

Siaj

Kawasaki En500 :)

maba

janusz.dabro

Miniówa zajebiście mi się podoba :)

TCT

Witam

Właśnie w tym tygodniu odebrałem przesyłkę z nożem który trafił w celu oprawienia do Tomka. Blanka chyba nie muszę przedstawiać jest to Tlimowy nessmuk. Jeszcze w starej wersji pochodzącej z 2010 roku. Pierwowzór  serii  FG . Wcześniejszy właściciel kolega z forum Drwall udzielił mi wszystkich niezbędnych informacji na temat pochodzenia i historii blanka. Nieco wyższy szlif mocowanie  drewienka na trzy nity i tulejkę . Oprawa w wenge. Niby zwykła prosta oprawa  nic szczególnego bez większych wodotrysków. A zarazem jak bardzo udana . Bez wątpienia jest w niej jakaś magia twórcy.  Nie ukrywam ,że były wahania z mojej strony w co oprawiamy. Drewienko czy plastik. Lecz za sugestią Tomka klamka zapadła. Drewienko bardziej pasuje klimatem. Niewątpliwie ma duszę i niepowtarzalny charakter. I muszę zdecydowanie przyznać ,że był to najlepszy z możliwych wyborów. Nessmuk wygląda w nim wyśmienicie. Wysyłając  nóż do Tomka dobrze wiedziałem ,że nie będzie lipy. Ale to co zobaczyłem po otwarciu paczki przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Takie oprawy nie biorą się tak z powietrza tu potrzeba artystycznego zmysłu i dużego wyczucia tematu. Oprawa na najwyższym poziomie. W bardzo preryjnym wydaniu . Dopracowanie szczegółów miód - malina. Dobór drewna to chyba wiać. Mi się widzi i to bardzo. Spasowanie całości pierwsza liga. Co do wyprofilowania rękojeści jestem pod wielkim wrażeniem. Po mino tego, że nóż jest słusznych rozmiarów. A ja mam raczej dłonie z tych średnio wielkich.  Chwyt jest bardzo pewny i wygodny. Nóż leży w dłoni jak przyklejony. Nic nie uwiera. Nic nie przeszkadza nawet przy dłuższej pracy ręka się nie męczy. Fakt jak do tej pory nóż popracował jedynie w kuchni. Lecz już dziś mogę śmiało  napisać kilka pozytywnych słów na jego temat. Jestem pewny a wręcz przekonany ,że test w warunkach terenowych nie wiele może już zmienić . Ta oprawa po prostu leży mi jak dobrze skrojony garnitur szyty na miarę. Jednym słowem Tomek w 100% stanął na wysokości zadania pełna profeska. Odwalił kawał bardzo dobrej roboty i skóry nie złupił . Za co jeszcze raz chciałbym mu serdecznie podziękować.

Pozdrawiam Czarek
TCT Leather

noxos

No,miodzio ten nessmuczek.Piękne drewienko! :slini:

TCT

Cytat: noxos w 08-12-2012, 13:02:15

No,miodzio ten nessmuczek.Piękne drewienko! :slini:

Też mi się bardzo widzi ta oprawa  :D . A i nóż jest naprawdę świetny a do tego mam go na własność  :D ;-)    
TCT Leather

DrWall

Pięknie wyszedł  8D  :slini:

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia  :P

"Doctor Eman is not for you" because "nic na siłę, wszystko wzbudnikiem kinetycznym z naprowadzaczem trzonkowym"

SebaNH

Zajebiste "oprawy"
Bardzo Mi sie podoba ten pierwszy w skorze  :slini:

noxos

Cytat: Thor w 08-12-2012, 16:39:04

Też mi się bardzo widzi ta oprawa  :D . A i nóż jest naprawdę świetny a do tego mam go na własność  :D ;-)

Pozazdrościć. ;>