Reklama

Camper

Zaczęty przez Bródkes, 08-03-2012, 21:53:51

Bródkes

Stal - D2
rękojeść - Black G-10
dł. całkowita -265
dł. klingi - 135
dł. rękojeści - 120

sorry za zdjęcia, ale to nóż nie fotogeniczny.

pozdro

Siper

Ale za to czuć surową moc tego drania  ;P

Buck

Nóż jak nóż, ale widzę że w ostatnim czasie wszyscy chcą być jak Krzysiu R.

rambo

świetny, coraz bardziej podobają mi się Twoje noże :)

picie to jest życie, a nie zabawa, bo zabawa to kurwy i strawa!

KamilD

Jest moc ! :D Bardzo mi się podoba, no i materiały takie jak należy  :shades: Mniej mi się podobają okładziny, zaokrąglone lepiej leżą w ręce niż tak po prostu zeszlifowane na krawędziach :)

junasz

To proste fazowanie ma swój urok! Dla wygody dorobić jaszcze takie fazki 1 - 2 mm na krawędziach i będzie miodzio.  :D

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

domino

Nóż no bullshit.
Tak jak pisze junasz, załamać minimalnie te krawędzie na rękojeści i będzie piknie.

My goal is to replace my soul with coffee and become immortal.

Roman S.

Noooo i to jest nóż!  :slini:

łapapapapipapupa!

killrathi

przepraszam z góry za offtop ale:

Cytat: Buck w 08-03-2012, 22:22:57

mógłbyś rozwinąć?

Fred

Cytat: killrathi w 09-03-2012, 09:58:41

przepraszam z góry za offtop ale:

mógłbyś rozwinąć?

Chyba chodzi o karteczkę  ;)  Widocznie kolega myśli, że CR to wymyślił...
Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje - Stefan Kisielewski

jack

Jaka grubość klingi?
Wydaje mi się że okładziny trochę niewygodne ale może to złudzenie, które znika po wzięciu noża w łapkę.

Poza tym miodzio  :)

Trza być twardym landsknechtem a nie miętką ninją

forester

Taa wszystkie noże są wzorowane albo na Krzyśku albo na Kevinie. Przecież nie od dziś to wiadomo. Każdy chce być taki jak Oni.  :special:

Kamil, nóż fajny, ale się zastanawiam czy te kanciate fazowanie rękojeści nie będzie niewygodne?

Pozdrawiam, Kamil.

kosma

Cytat: Buck w 08-03-2012, 22:22:57

Toś sobie poleciał ironią kolego. Bardzo fajnie, że jest karteczka, dla mnie do każdego custom nożyka powinna być dodawana.

Bródkes to co moim zdaniem jest mankamentem twoich noży to projekt rękojeści, które często wyglądają tak hmm no właśnie jak ? Trochę nijako, chciałem napisać "glutowato" ale to raczej mało konkretne określenie. Udało ci się zrobić bardzo fajną, dobrze wyglądającą i współgrającą z głownią rękojeść w serii Hunterków, które (chyba) cieszą się największym zainteresowaniem - to (chyba) o czyś świadczy :P

Tak to ciśnij dalej do przodu !

PS I dodawaj karteczki do wszystkich noży !

edyta: literówka

edyta: a no właśnie Zodiak szrajbnął gdzie punca ?

Zodiak

Może nie porywający, ale bardzo fajny. Zbyt "kańciasty" na kampera- można poprawić, ale braku puncy kartka nie naprawi. ;)

Buck

Cytat: Fred w 09-03-2012, 10:12:08

Chyba chodzi o karteczkę  ;)  Widocznie kolega myśli, że CR to wymyślił...

Kolega tak nie myśli.
A ty się kosma tak nie spinaj.
Po prostu rzuciło mi się to w oczy, że od pewnego czasu niektórzy polscy knifemakerzy zaczęli wypisywać karteczki, a Krzysiowe karteczki są mi najbardziej znane.
I nie wyzłośliwiam się, jak ktoś chce to niech sobie tez wypisuje. Nie bierzcie tak sobie wszystkiego do serca. Trochę dystansu.

forester

I przez to, że wypisują karteczki z danymi swoich noży, chcą się upodobnić do CR?

Pozdrawiam, Kamil.

bobo

Jak dla mnie to brakuje tutaj trochę karbowania pod kcuk.
Poza tym to 1 liga  :)

- no i co?
- no i nic.
- a teraz co ?!

InQuizitor

Kolejny fajny nożyk!
Jeszcze rurki tytanowe i drobniejsza satyna....tak se ponarzekam  ;P
BTW kto to jest CR i dlaczego ma być jakimś tam wyznacznikiem  :rotfl:

Bródkes

Karteczki to są już ponad pół roku.

Tak w ogóle to nóż leżał już około rok, ale nie było jak zahartować.
A co do fazowania... mi osobiście nie podobają się rękojeści "zaokrąglone" w nożach z G10, to takie moje zboczenie.  ;)

Cytat: kosma w 09-03-2012, 10:54:25

Bródkes to co moim zdaniem jest mankamentem twoich noży to projekt rękojeści, które często wyglądają tak hmm no właśnie jak ? Trochę nijako, chciałem napisać "glutowato" ale to raczej mało konkretne określenie. Udało ci się zrobić bardzo fajną, dobrze wyglądającą i współgrającą z głownią rękojeść w serii Hunterków, które (chyba) cieszą się największym zainteresowaniem - to (chyba) o czyś świadczy :P

Nie. To świadczy właśnie o tym, że ograniczam się do jednego wzorca, co mi się super udało, dlatego skupiał się będę teraz najbardziej na projektach, żeby te noże też jakieś "różniejsze" były.  ;P

kosma

Cytat: Bródkes w 09-03-2012, 15:09:58

Nie. To świadczy właśnie o tym, że ograniczam się do jednego wzorca, co mi się super udało, dlatego skupiał się będę teraz najbardziej na projektach, żeby te noże też jakieś "różniejsze" były.  ;P

No i o to mi idzie ! :? :P