Reklama

Leatherman Wave zniszczony!- i co dalej?

Zaczęty przez Bartek_Wojciechowski, 14-03-2012, 13:29:40

Bartek_Wojciechowski

Dziś przy zupełnie prostej robocie (grube szydło chciałem sobie zrobić) mój tool mnie zawiódł  :frown: chciałem zgiąć nadcięty drut i trach pękły szczypce, nigdy nie był nadużywany a tu taki zawód, to stary model, czy da się go jakoś poddać reklamacji?

By enzig at 2012-03-14

By enzig at 2012-03-14

By enzig at 2012-03-14

By enzig at 2012-03-14

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W następny dzień tool został odesłany z karteczką opisującą co się stało i w jakich okolicznościach wraz z moimi danymi kontaktowymi i numerem telefonu.

SERWIS Militaria.pl
ul. Starograniczna 28
54-231 Wrocław

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Po 14 dniach DHL przywiózł mi zastępstwo, tool 100% sprawny, bez, jednej rysy, prawie idealny a wszystko odbyło się bez upominania się, dzwonienia i niepotrzebnego stresu, który czasami potrafi wkurwić jak próbujemy upomnieć się o swoje, jedyne koszty jaki poniosłem to koperta bąbelkowa i znaczek pocztowy- BRAWO!

By enzig at 2012-04-03

By enzig at 2012-04-03

involeth

Reklamuj w sklepie Militaria, miałem podobną przygodę z Wave i mój został wymieniony, na ten sam model (lekko używany/powystawowy).

elrond33

Było kupić Swisstoola ;)
No paskudnie się ukruszył, aż się wierzyć nie chce. Musisz mieć parę w łapach stary, podkowy też łamiesz dla rozrywki?

Involeth - jak to powystawowy? Powinni Ci dać nowy. Na stronie Leathermana stoi:

Cytat

International Warranty

Return Information

To obtain warranty service, you must return your tool to a local authorized service center. Choose one of the countries below to find the center closest to you. Depending on the tool defect, they will decide whether to repair your tool or replace it with a product of equal or greater value.

Mr Mruk - chusteczki EDC (póki co) i nie tylko (niebawem).

Mikko

Ja złamałem hantel. Czasami  wiele nie trzeba.  ;P

Pisz do Heimdalla.

domino

Cytat: elrond33 w 14-03-2012, 13:36:03

replace it with a product of equal or greater value.

Więc się zgadza. Przychodzisz z używanym dostajesz używanego tylko sprawnego.

Gdzieś już było o tym, że teraz nie dają nowych tylko sprawne.

My goal is to replace my soul with coffee and become immortal.

szalek79

zmęczenie materiału, albo defekt ... tak z ciekawości, który to rocznik?

Cytat: na chwile w 28-10-2015, 07:14:26
jak Ci się udaje żyć bez tytanowego vicka? :? działa Ci ten w czerwonych okładzinach?
u mnie działa ;P

katz

Jeżeli nie chesz wymiany na nowa wersję to trzeba go odesłać do USA na naprawę.

Skóry różne: http://katzs-leathers.tumblr.com
Sprzedam

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia.

involeth

Cytat: elrond33 w 14-03-2012, 13:36:03

Involeth - jak to powystawowy? Powinni Ci dać nowy. Na stronie Leathermana stoi:

Ten wymieniony był naprawdę nieznacznie używany, pewnie ktoś kto się nie zna, pomyślałby, że nówka. A ten mój co się zepsuł był już mocno zmęczony, więc i tak dobrze sklep zadziałał. Dostałem samego toola, bez pudełka, papierów itp.

Bartek_Wojciechowski

Nie wiem jaki to rok produkcji, jedyne numery jakie w nim są to 0403A i 0603A.
Ja mam go z forumowej wymiany, pasuje mi bardzo, bo dość kompaktowy i lekki.
Zobaczymy co będzie- tak czy siak reklamuję.

Pele76

Te numerki to właśnie miesiąc i rok produkcji

Najpiękniejszym uczuciem, jakie możemy przeżyć,
jest odczucie tajemnicy. To ono jest źródłem autentycznej
sztuki, prawdziwej nauki. Ten kto nigdy nie odczuł tej emocji,
kto tego nigdy nie spróbował, jest jak umarły. Jego oczy są zamknięte.

Albert Einstein

8,5/19

szalek79

Cytat: BartekWojtek w 14-03-2012, 14:13:11

Nie wiem jaki to rok produkcji, jedyne numery jakie w nim są to 0403A i 0603A.
Ja mam go z forumowej wymiany, pasuje mi bardzo, bo dość kompaktowy i lekki.
Zobaczymy co będzie- tak czy siak reklamuję.

to będzie (kwiecień/czerwiec) 2003r także jeden z ostatnich original wave

jak Ci się udaje żyć bez tytanowego vicka? :? działa Ci ten w czerwonych okładzinach?
u mnie działa ;P

Heimdall

Cytat: Mikko w 14-03-2012, 13:40:29

Pisz do Heimdalla.

Nie zawsze jest to konieczne..zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że najczęściej nie jest.

Nie bez powodu w moim podpisie namawiam.. ;)

Serwis Leatherman - przeczytaj, zanim zapytasz :)

(zastanawiam się, czy tego lina gdzieś nie powiesić, np. w tym dziale)

Lisek777

I w takich właśnie przypadkach LEATHERMAN i jego serwis jest perfekcyjny. Nie potrzeba żadnych kwitów, potwierdzeń notarialnych o numerze buta i rozmiarze kołnierzyka lecz sam Tool, który bedzie wymieniony! Oby wszyscy producenci tak podchodzili do klientów...

kfadrato

Najpierw przydałby się mały porządek z tymi podwieszonymi tematami, bo zajmują już połowę strony  :] W każdym bądź razie jakiś wątek na temat serwisu LM przydałby się i oszczędziłby sporo pytań  ;)

szalek79

Cytat: Lisek777 w 14-03-2012, 21:42:28

I w takich właśnie przypadkach LEATHERMAN i jego serwis jest perfekcyjny. Nie potrzeba żadnych kwitów, potwierdzeń notarialnych o numerze buta i rozmiarze kołnierzyka lecz sam Tool, który bedzie wymieniony! Oby wszyscy producenci tak podchodzili do klientów...

zwłaszcza, że paragon 25 lat raczej nie wytrzyma, szacun dla LM

u mnie działa ;P

Heimdall

Cytat: kfadrato w 14-03-2012, 21:44:41

Najpierw przydałby się mały porządek z tymi podwieszonymi tematami, bo zajmują już połowę strony  :]

A z tym się zgadzam w zupełności i popieram wniosek ;), ale to piaskownica Demona, niech zdecyduje, które zabawki chowamy, a które zostają.

edyta - pozwolę sobie tylko zasugerować kandydatów do wycinki:

np. dwa tematy o G.A.K (scalić), odkleić wątek ogólny "Multitoole i scyzoryki" oraz wątek ogólny "Victorinox/Wenger"..

A "Zepsułem, złamałem, urwałem - RATUNKU!" właściwie zastąpiłyby przyklejone serwisy LM i Vicka.

blackram

Tak a propos tych nowych zasad gwarancji Leathermana - właściwie skąd się owe "nie nowe, ale sprawne" toole na wymianę biorą :? Musi być tego przecież większy zapas ;>

"Kpił zawsze z ludzi, którzy nosili przy sobie wielofunkcyjne scyzoryki; teraz zrozumiał, że to oni mieli rację, nie on" - Andrzej Makowiecki, "Wino i krew"

emzel

a kto wie jak jest z reklamacja toola z wymienionymi narzedziami? mam tti, w ktorym wymienilem sobie narzedzia z new wave. z oryginalu zostalo tylko ostrze z s30v i rekojesci.

katz

Wymień na te co były i nie będzie problemu.

Skóry różne: http://katzs-leathers.tumblr.com
Sprzedam

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia.

emzel

tyle sie domyslilem. zalozmy, ze nie mam juz tych narzedzi.