Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

Boker epicenter

Zaczęty przez InQuizitor, 22-04-2012, 08:09:33

InQuizitor

Może ktoś, coś, bliżej o nim napisać   :P
Widziałem tylko, że w "zabaweczkach" był pokazywany i kilka uwag szczątkowych min.: że robią go w Chinach.
Czy ktoś może podzielić się wrażeniami z użytkowania itp.
Spodobał mi się ten model, ale wolę się upewnić przed zakupem, czy nie lepiej do Seby dozbierać  ;)

Jastrząb

Cytat: InQuizitor w 22-04-2012, 08:09:33

Może ktoś, coś, bliżej o nim napisać   :P
Widziałem tylko, że w "zabaweczkach" był pokazywany i kilka uwag szczątkowych min.: że robią go w Chinach.
Czy ktoś może podzielić się wrażeniami z użytkowania itp.
Spodobał mi się ten model, ale wolę się upewnić przed zakupem, czy nie lepiej do Seby dozbierać  ;)

tez się nim interesowałem, ale na jutubie bardzo brzydko o nim mówią. a szkoda, bo pojekt z potencjałem i przyzwoitą ceną. nie wiem tylko po co sie wszyscy upieraja, żeby zrobić tytanowy czołg, a nie normalny nóż na edc...

Zakon Obrońców Świętej Victorii
Brat Smutny W Kołku Niebieskim Zadumany

InQuizitor

Cytat: Jastrząb w 22-04-2012, 09:47:07

tez się nim interesowałem, ale na jutubie bardzo brzydko o nim mówią. a szkoda, bo pojekt z potencjałem i przyzwoitą ceną. nie wiem tylko po co sie wszyscy upieraja, żeby zrobić tytanowy czołg, a nie normalny nóż na edc...

Właśnie chciałem, że może do tego ktoś się odniesie, może trochę wybroni.
Wizualnie jest sympatyczny i to bardzo,ale jeszcze nie dojrzałem do tego co by dla samego wyglądu nóż kupować (w dodatku w tej cenie).
Czyli dalej nie mam alternatywy dla zakupu, ech....

porcelanowy

Powitoł

Cytat: InQuizitor w 22-04-2012, 09:49:41

Czyli dalej nie mam alternatywy dla zakupu, ech....

Duży bradley alias - ładniejszy ;) super wykonany, lżejszy (ciężar tego bokera to jakaś kpina), ostrze ładnie tnie, stal lepsza (zależnie jak kto patrzy). Na benze będziesz miał zawsze czas, bo podejrzewam że będą ją produkować jeszcze dłuuuuugo ;)
Ten boker to zajebisty i zmarnowany projekt. Cokolwiek by z nim teraz zrobili i tak smród będzie się za nim ciągnął.

Rysiek

dopieram porcelanowy projekt z potencjałem, ale niestety materiały mogłyby być lepsze. Może w końcu doczekamy się "podróby" bijącej oryginał na głowę.

InQuizitor

Cytat: Rysiek w 22-04-2012, 19:10:29

Może w końcu doczekamy się "podróby" bijącej oryginał na głowę.

Ale czego ten Boker jest podróbą  :dodge:

petor

wszystko co z tytanowym framem ma być podróbą seby i guess. Mojej 760 zrobiło się smutni :(

eddieiron

Odkopie trupa ;)
Faktycznie folder jest ciężki ,teraz patrząc na ceny to nie taki drogi patrząc że tytan i VG10 .
Na plus na pewno ergonomiczna rękojeść ,długość ostrza (jak dla mnie ) ,materiały ,bezproblemowy serwis wrazie czego ;)
Na pewno przy grubości ostrza cieniutka kt ,co poprawia cięcie ,baboli brak  ;P. Blokada z wkładką co też jest dobrym pomysłem .
Do foldera dodatkowo dodawany jest imbus z dwoma rozmiarami wejść do śrubek .
Minusy- tak od razu to kołek ,mógł by mieć nacięcia ,frezowanie lub coś podobnego ,na pewno dla niektórych waga ,nie rozkręcałem ale widać że można by go jeszcze troche odchudzić ,no i wiem że wygląd klipsa niektórych może irytować ,choć trzyma pewnie :) ale kieszeni nie rwie .
Myśle że jak ktoś szuka dużego foldera co pracy sie nie boi to jest dla niego ,lub szuka czegoś składanego ,z dobrych materiałów do lasu czy tam na biwak .
Ps .nie rozumiem porównania do sabenzy ;)

https://www.instagram.com/p/BxjjrI0ADjg/?igshid=11gs6lvkvcv05