Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

Pilnik proszę o pomoc

Zaczęty przez Skader, 01-06-2012, 15:12:32

Skader

Własnie wracam ze sklepu.szukałem pilnika i znalazłem i mam kilka pytani czy opłaca się kupić ten pilnik sprzedawca powiedział ze to polski pilnik ale nie wiedział jaka ma twardość i czy dobrze pracuje z metalem pilnik płaski duży 30cm cena 21zł opłaca się go kupić i proszę o ewentualne porady na co patrzeć kupując pilnik i tego typu sprawy. z góry dziękuje i przepraszam jeśli już taki temat był bo ja nie znalazłem nic zadowalającego

Cronosdragon

A pilnik ma jakieś oznaczenia, logo lub nazwę firmy ? Podaj dokładniejsze dane jeśli możesz...

Skader

miał znaczek made in Poland firma nie wiem jaka  :dodge: to wszystko to taki klasyczny pilnik, rączka z białego drewna dosyć ciężki

Sybir

To bardzo dużo nam mówi. W imieniu Gildii Jasnowidzów i Wróżek odpowiem CI zatem: nie mamy pojęcia. Proszę się ogarnąć.

Może zdjęcia byś chociaż zrobił? Sprawdził ta nazwę firmy?

Gimnazjalne pokolenie, cholera....

Sprzedam

www.laguiole.pl

Skader

sorry  :shy: ale naprawdę nie było tam nic oprócz tego znaczka

Fred

Jeśli pilnik jest nowy i Made in Poland to najprawdopodobniej Befana. Przyzwoite pilniki za niezbyt dużą kasę.

Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje - Stefan Kisielewski

Skader

ale było widać ze wykonany porządnie   ;> i nie widzę powodów dla których sybir mnie przywołuje do ogarnięcia się

Cronosdragon

Ja obstawiam Befanę, bo cena, znaczek i wielkość się zgadzają... Ale pewności nie mam... Zdjęcie by się przydało.

Fred

Chociaż Befana powinna mieć jeszcze przynajmniej cyferkę 1, 2 albo 3, określającą wielkość uzębienia...

Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje - Stefan Kisielewski

Skader

wybaczcie na to nie zwróciłem uwagi  :shy: Cronosdragon wielkie dzięki za zrozumienie Fred tobie również gdybym miał możliwość to bym takowe zdjęcie wrzucił ale nie mam   ;-)