Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

Wroan Custom Knives: Abaddon

Zaczęty przez wrona003, 27-06-2012, 12:42:05

Martini

Dobry towar Pan tworzysz. Zbójnicki imo najfajniejszy:D Te nacięcia z tyłu rękojeści to liczba ofiar? Jeśli tak, to super patent :slini:

Cytat: przeszczep w 04-11-2011, 17:35:15
... Przeca noże do zabawy som :)...

wrona003

Cytat: chelsto w 14-08-2012, 13:32:33

Te nacięcia z tyłu rękojeści to liczba ofiar? Jeśli tak, to super patent :slini:

Tak, takie liczydełko wymyśliłem. Poderżnięte gardła, zdjęte skalpy, rozcięte staniki... co kto sobie życzy ;)

A tu takie coś. Wymęczył mnie nieźle, bo wysoki szlif a w twardym robie i jeszcze taką se taśmówką :shy:
Materiały: ostrze resor, rączka z turbax'u, przelotki z kwasówki
Wymiary: całość 316mm, ostrze 184mm

ghandi20

ZUO  :alien: :alien: w czystej postaci  8D 8D :slini: :slini:

noxos

LUCYFER

Wzywam posłańców przeznaczenia! - niech uderzą z ponurym zachwytem w ofiarę, którą wybrałem. Milczący jest ten ptak, co żywi się mózgiem tego, co mnie prześladuje, a jego  agonia niech odbędzie się w skomleniu i bólu, i niech będzie to ostrzeżeniem dla tych, co mego jestestwa nienawidzą...

forester

Pozdrawiam, Kamil.

wrona003

Wiem, że projekt zerżnięty od Trolla, ale nie mogłem się powstrzymać :shy: Resor, prasowany bambus i mosiądz.

vasqez

No no bardzo fajny :) ale mamy wysyp młodych makerow :) oby tak dalej

wrona003

Mrok...

...w najczystszej postaci :alien:

A tak po naszemu to piła tarczowa 2mm, głęboko bejcowany buk i kwasówka. Jakoś tak strasznie szybko mi się go robiło :shy:

Sesz

Bez maziaków na głowni wg mnie było by lepiej  ;)
Taki Lotarowy trochę  ;> , ale podobie się  :)
No i ta ostrzałka , jakaś taka smutna czy rozgniewana ? ;P
Pozdrawiam  :)

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Józef Piłsudski

Wszyscy mają, mam i ja ;-) hehehe , 

https://www.facebook.com/SeszKnives
http://seszknives.wordpress.com/

Trollsky

Cytat: wrona003 w 29-08-2012, 11:18:51

Wiem, że projekt zerżnięty od Trolla, ale nie mogłem się powstrzymać :shy: Resor, prasowany bambus i mosiądz.

rewelacyjnie Ci to wyszło
wygląda leiej od moich paszkwili :)
Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

wrona003

Przeszedł czas na pierwszego hunterka. Pierwotnie miał być niepełny płaski i statyną pionową, ale w skutek mojego błędu musiałem podwyższyć szlif.
Materiały: piła tarczowa 3,8mm, merbau i kwasówka
Wymiary: 200mm całość, ostrze 105mm

Widać niewielkie załamanie na KT, bo mój brat otwierał paczkę i odłożył go na komodę trafiając nią w mosiężny świecznik. Ogólnie ostrze wyszło bardzo cieniutkie, więc nóż raczej tylko to mięska ;)

piotrbati

fajny  :kosunia:
zrób na którymś fazowanie rurek i zobacz efekt
:P

wrona003

Moja oprawa kuchenniaka. Klinga od jakiegoś starego noża, pamiętam, że jak byłem mały ta bawiłem się tym blankiem :grin: Jakiś rok temu tata kazał mi go oprawić, chciał takiego pół-fulltanga, jaki jest w starych nożach kuchennych. Ja w swojej wizji zrobiłem go na hiddena, rączka była z klejonego jesionu zabezpieczona woskiem pszczelim. Oczywiście takie coś nie miało prawa wytrzymać próby czasu i zmywarki i się rozpadło :shy: Więc wziąłem, dorobiłem gardkę z kwasówki i rączke z bambusa i działa  :D Nożyk naprawdę bardzo poręczny, jest ostro używany w kuchni.

Tuurtel

NIE MA BOGA JEST MOTÓR

noxos

wrona003

Wziąłem jednego z tych ekonomicznych skandynawków, dorobiłem fałszywkę, rączkę i jest nóż  :D Zaczyna mi czas przy nożach coraz szybciej zlatywać ;P
Wymiary: całość 205mm, ostrze 106mm
Materiały: ostrze resor, rączka bejcowany buk + paracord

Czekam na komentarze.

Buck

Masz dzieciaku talent, chyba tak to się zowie. Nie baw się w jakieś chuje muje, tylko zacznij kombinować coś na wyższym poziomie, "warsztat" przyjdzie z czasem. Ogarnij jakiś projekt, zerżnij, obojętnie. To co pokazujesz jest spoko, ale wydaje mi się że jak się bardziej przyłożysz, czy też poświecisz więcej czasu na dopieszczanie, to stać Cię na więcej.

wrona003

Rozumiem Cię, ale ja dopiero się rozwijam, muszę wypracować własny styl i sprawdzić co mi najbardziej pasuje. Raz mam ochotę zrobić coś prostego, a raz to mógłbym siedzieć godzinami przy papierach ;)
Ale dość tego pitolenia, nóż jest zrobiony i trza go pokazać ;P
Robiłem go dość długo, przeleżał trochę na kołku, ale w końcu go skończyłem.
Wymiary: całość 311mm, ostrze 187mm
Materiały: ostrze piła tarczowa 3,8mm, rączka to lapacho, czarna fibra, przelotka z kwasówki, bolsery i piny zwykłe

Tu się wkradł babol :dead: chyba imadło mi przesuneło, ale jakoś przeżyć idzie :shy:
Czekam na opinie

noxos

Podoba mi się!A babol idzie przeżyć.Fajny kształt klingi. :slini: