Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

"Mam zamiar..."

Zaczęty przez bieniek, 08-07-2012, 16:38:30

bieniek

Proste rozwiązanie.

Masz zamiar wystawiać jakieś kuchenne noże do działu sprzedaż? Poinformuj o tym w tym wątku.

Nie z linkiem, nie z ceną ani szczegółami.

Np ja niedługo mam zamiar sprzedać hiromoto

W dniu wystawienia ogłoszenia dodam wpis i tutaj.

Sawasdee,
bieniek

MichaelD

Cytat

6.3 Zakazane jest umieszczanie linków do zewnętrznych stron z ogłoszeniami, w tym także do serwisów aukcyjnych (co nie wyklucza równoczesnej sprzedaży na knives.pl i innych miejscach).

6.4 Zakazane jest zakładanie przez jednego użytkownika osobnych tematów na każdy przedmiot, każdy użytkownik może założyć w jednym dziale tylko jeden wątek.

Wygląda iż takie coś będzie niezgodne z regulaminem, albo ja go w ten sposób interpretuje.

Najbezpieczniej będzie umieścić stosowną informacje/  link w swoim podpisie. Jak np.
http://www.knives.pl/forum/index.php?action=profile;u=177

www.youtube.com/user/710HS

Proszę o nie wysyłanie wiadomości prywatnych z pytaniem "jaki nóż kuchenny wybrać". Nie jestem alfą i omegą, a inni koledzy z forum mają tak samo obszerną  wiedzę. Najlepiej utwórz nową wiadomość tak aby wszyscy mogli się wypowiedzieć w zadanym przez Ciebie pytaniu.

_Brutus

No nie wiem, gdzie kolega widzi niezgodność z regulaminem?

PiotrB.

No w sumie ja tez nie widze niezgodnosci z regulaminem. bieniek nie podaje zadnego linka, poinformowal przeciez w pierwszym poscie. Rowniez nie bedzie zakladal nowych tematow na kazdy przedmiot. Ten watek bedzie dla wszystkich ktorzy beda chcieli poinformowac, ze chca sprzedac NOZ KUCHENNY.
Chyba mozna, prawda?

Choc rowniez jest niezlym rozwiazaniem, informowanie w swoim podpisie.

To bedzie chyba, nastepne moje nowe hobby

Szuja

informacja w podpisie jest widoczna tam gdzie kto pisze, lepiej napisać tak i zamieścić linka w podpisie

Nie ma nic nie zgodnego z regulaminem pisząc:
Zamierzam sprzedać kuchenniaka zzz ze stali xxx, o długości yyy.
Zainteresowanych zapraszam tu - http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,122325.msg1095821.html#msg1095821

" No, try not...do or do not, there is no try " (c) Yoda

Co i gdzie?

Deski i listwy

WAR

Poza tym, że jest to proteza, to nie jest niezgodna z regulaminem :)

There are good atheists and bad atheists. There are good believers and bad believers. A cunt is a cunt and no god has ever changed that.

mamcar

Myślę, że link do strony w dziale giełda również byłby wskazany.

bieniek

relaks. skoro to legalne. Wtedy nie trzeba dwóch treści tworzyć.

Sawasdee,
bieniek

Szuja

no i można będzie szybko przejrzeć jedną stronę w "mam zamiar" - zobaczyć datę posta, zobaczyć czy ogłoszenie jeszcze wisi i ewentualnie napisać PW.

smerfastycznie szybki sposób znalezienia tego co się chce.

proponuję przykleić i od razu stworzyć standard wpisywania w poście do czego będzie link, coś na kształt pytania przy zakupie noża czyli:

Nazwa noża:
Rączka: WA PAKKA / D jesion / euro-style G10
Rodzaj: Gyuto / nakiri / yanagiba / santoku / deba / etc
Długość (Wymiary):
Stal: Aogami / Blue Steel #1 / Blue Steel #2 / White Steel #1 / etc
Szlif: jedno / dwustronny
Waga: xxx gram
Opakowanie: TAK / NIE / SAYA

" No, try not...do or do not, there is no try " (c) Yoda

Co i gdzie?

Deski i listwy

WAR

Ostrzegam lojalnie, jeśli informacja będzie przypominała ogłoszenie sprzedażowe, zgodnie z regulaminem wyleci.

There are good atheists and bad atheists. There are good believers and bad believers. A cunt is a cunt and no god has ever changed that.

PiotrB.

Kochani, nie walczmy z czyms :D. WAR ma za duzo roboty z innymi "wiatrakami". Dajcie spokoj. Zostalo ustalone, tak mi sie wydaje, ze mozna umiescic info w podpisie o sprzedazy noza kuchennego, tak? Na razie robmy tak, najpierw trzeba pokazac, ze rzeczywiscie jest duzo "sprzedawcow" czy "kupujacych" noze kuchenne. Jesli bedzie duuuuzo, to wtedy, mysle ze mozemy ponownie wrocic do tematu.
Szuja, pomysl dobry, ale to, bedzie juz niezgodnie z regulaminem, sorry.

bieniek

Sawasdee,
bieniek

mamcar

Już nic;)

sawim

A ja "mam zamiar" wystawić takiego Yahoo: http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,134626.0/highlight,szefo.html
Tylko wymiany, najchętniej yanagiba 270-300mm.

"Cofnij do tyłu..."

bieniek

a co się stało z poprzednią?

Sawasdee,
bieniek

sawim

Ma się naprawdę świetnie :) Ja szanuję noże :)

"Cofnij do tyłu..."

bieniek

nie, nie o to mi chodziło, myślałem bardziej że może sprzedałeś, że potrzebujesz jeszcze jeden.

A od posiaacza masamoto sie nie da handlu zrobić? :shades:

Sawasdee,
bieniek

sawim

Cytat: bieniek w 12-09-2012, 18:54:35

nie, nie o to mi chodziło, myślałem bardziej że może sprzedałeś, że potrzebujesz jeszcze jeden.

Nie, nie sprzedałem, i nie zapowiada się tymczasem...
Cytat: bieniek w 12-09-2012, 18:54:35

A od posiaacza masamoto sie nie da handlu zrobić? :shades:

A sprzedaje ktoś u nas? Pytam, bo nie zauważyłem...
"Cofnij do tyłu..."

bieniek

No nie, ale ten sam co robiłeś z nim handel yanagiy posiada jeszcze 30cm masamoto ode mnie.

Sawasdee,
bieniek

PiotrB.

Cytat: sawim w 12-09-2012, 23:55:03

Nie, nie sprzedałem, i nie zapowiada się tymczasem...

A sprzedaje ktoś u nas? Pytam, bo nie zauważyłem...

A co, chcesz kupic Yanagi, np 30cm? Cos by sie znalazlo...... ;P