Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

Fallkniven odwala dziadostwo

Zaczęty przez Bartek_Wojciechowski, 09-08-2012, 20:37:40

Bartek_Wojciechowski

Kupiłem se blank Fallka F1, martwiło mnie to że czubek w nowszych modelach jest słabszy, to co przyszło i co zobaczyłem w najgorszym koszmarze bym się tego nie spodziewał od Fallknivena.
Każda strona inna pod względem grubości, rdzeń zbacza z osi faluje po całości i przy czubku już go nie ma, czyli w sumie czubek mamy z bocznego laminatu, wszystko pofalowane i krzywe.
I to wszystko za 500zł wstyd i dziadostwo. Jutro towar wraca do sklepu. Zastanawiam się jeszcze czy nie wysłać fotek do firmy.
Przepraszam, ale nie umiem robić zdjęć ale i tak widać co trzeba.

By enzig at 2012-08-09

By enzig at 2012-08-09

By enzig at 2012-08-09

By enzig at 2012-08-09

By enzig at 2012-08-09

By enzig at 2012-08-09

By enzig at 2012-08-09

albercik

Najwidoczniej masz blank szlifowany podczas trzęsienia ziemi. Jakiś Japończyk o stalowych nerwach nie przerwał pracy mimo wstrząsów :D

A tak na serio - ch...nia do potęgi. Takie coś nie powinno nigdy trafić do sprzedaży.

sloth

No to falk się nie popisał. Przecież to nie powinno trafić do sklepu jako towar pełnowartościowy.

junasz

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

guevara57

O ile ten "słabszy" czubek w nowszych F1 można zaakceptować, bo w końcu taki słaby nie jest - to jednak wypuszczenie do sprzedaży takiego bubla przez tak zasłużoną i solidną firmę budzi zdumienie i rozczarowanie. Reklamacja obowiązkowa!

Może nożem?

Krzyk71

Witam!
No i następna firma zaczęła mięć klienta w d...ie  :rzyga:,  wyślij zdjęcia i reklamuj produkt u producenta, ale ... wątpię czy uwzględni albo nawet się odezwie :dead:.
Tak to następna firm która zdobyła markę ma wszystko w NOSIE (ma przecież kontra wojskowy i sławę noża "przetrwania"),  teraz tylko czekać jak przeniosą produkcję do chin aby obniżyć koszty (kto następny - MORA)  :rzyga:.
Pozdr. KK

jetron

Wpadki zdarzają się wszystkim firmom,nie rozumiem po co ten histeryczny tytuł wątku ?
Fallki to dobre noże do używania.

Master Huntery z "San mai"  Cold Steela wyglądają tak prawie wszystkie.
To znaczy miałem w rękach ze 4 szt.  ;>

demon

Syf - odsyłaj. Napisz jak pójdzie reklamacja to też świadczy o firmach (producencie i sprzedawcy).

edit. Właśnie oglądam swojego F1 (rękojeść z tworzywa) zaraz wkleją foty.

Chwilowo nie mam czasu. Takie tam, różne...

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

guevara57

Cytat: jetron w 09-08-2012, 21:19:42

(...) Master Huntery z "San mai"  Cold Steela wyglądają tak prawie wszystkie.
To znaczy miałem w rękach ze 4 szt.  ;>

... ale F1 do tej pory tak nie wyglądały, a miałem ich w rękach więcej niż 4 sztuki. Zgadzam się z Tobą, że Falki są dobrymi nożami ale jednak egzemplarz Bartka moim zdaniem nie trzyma właściwego im poziomu.
Może nożem?

jetron

Cytat: guevara57 w 09-08-2012, 21:30:50

... ale F1 do tej pory tak nie wyglądały, a miałem ich w rękach więcej niż 4 sztuki. Zgadzam się z Tobą, że Falki są dobrymi nożami ale jednak egzemplarz Bartka moim zdaniem nie trzyma właściwego im poziomu.

Zgadza się.Mi to wygląda na jakiś odpad poprodukcyjny!

Przez analogię powiem że na Allegro koleś sprzedaje takie różne blanki Mory,które powinny trafić na złom.
Kiedyś kolega na moją prośbę "puknął" taki blank twardościomierzem --- miały 8 HRC !!!

demon

Ok, w moim nożu wysokość szlifu po dwóch stronach jest różna w związku z tym środkowa warstwa kanapki wystaje w różnej długości. Wiedziałem o tym ale mnie to nie matrwi bo zewnętrzna warstwa jest tak miękka, że jeżeli komuś przeszkadza można bez problemu wyszlifować. Rysy na moim nożu powstały od ostrzałki wpadło do niej kilka ziaren piasku - dwa przeciągnięcia i mamy to co mamy :) W nożu Bartka jest coś innego - nierównomierna grubość zewnętrznych warstw stali - w moim nożu na ile mogę się dopatrzeć warstwy są równiutkiej grubości, zewnętrzne zwężają się symetrycznie (na zdjęciu pod kątem tego nie widać ale inaczej nie "schwycę" nic). I to jest moim zdaniem coś czego być nie powinno w nożu za "taką kasę".

Sorry za brudy na ostrzu, ale ostatnia kąpiel była zdaje sie w rzece :)

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

Bartek_Wojciechowski

Cytat: jetron w 09-08-2012, 21:19:42

Wpadki zdarzają się wszystkim firmom,nie rozumiem po co ten histeryczny tytuł wątku ?
Fallki to dobre noże do używania.

Oczywiście że falki to dobre noże, bardzo dobre, miałem sprzedałem (A1 akurat Tobie jetronie), żałuję i chcę do nich wrócić.
Tytuł tematu taki a nie inny, by ludzi uwrażliwić i zasygnalizować, że zaczyna się coś dziać niedobrego z produktem i trzeba być czujnym.
Ja na tym nie stracę, odeślę nóż do Artemixa, bo u nich kupiłem przez neta i pieniądze się wrócą.
Problem w tym, gdzie teraz dobrego blanka szukać  :rolleyes:

jetron

:) Pomyślę i dam znać na PW.

brony_

Może nie aż z takimi, ale spotkałem się z podobnymi obrazkami u Fallka i nie były to żadne odpady. W każdym razie CRK to to nie jest  ;>

K O Ł O B R Z E G   ---> www.rezydencja.fajnewczasy.com

Bartek_Wojciechowski

Cytat: brony_ w 09-08-2012, 22:30:42

Może nie aż z takimi, ale spotkałem się z podobnymi obrazkami u Fallka i nie były to żadne odpady. W każdym razie CRK to to nie jest  ;>

No pewnie że nie. Wszystko by było ok, jakby ze 2 stówki za takie chcieli a nie 5 poza tym w godle "FALLKNIVEN QUALITY KNIVES SWEDEN" też do czegoś chyba zobowiązuje.

brony_

Cytat: Bartek_Wojciechowski w 09-08-2012, 23:02:00

No pewnie że nie. Wszystko by było ok, jakby ze 2 stówki za takie chcieli a nie 5.

Ja za blank A1 w Arizzonie płaciłem 5 stówek, ale ten czas zapierdala...

Teraz Arizzon blank F1 ma za: 450zł, za to  CRK GB 7" (+ ładna fota PiteraM ;)) - 1800zł  8D

mbieniek

Cytat: brony_ w 09-08-2012, 22:30:42

W każdym razie CRK to to nie jest  ;>

Popraw mnie jesli sie myle, ale iirc crk nie robi glowni z laminatu.
Jestem przekonany, ze gdyby robil, to tez by cos spieprzyl. Umazanego im sie spieprzyc w kazdym razie udalo.

m.

demon

Cytat: mbieniek w 14-08-2012, 23:22:14

Popraw mnie jesli sie myle, ale iirc crk nie robi glowni z laminatu.
Jestem przekonany, ze gdyby robil, to tez by cos spieprzyl. Umazanego im sie spieprzyc w kazdym razie udalo.

m.

Mogą spieprzyć ale powinni wyłowić i odsiać. To nie są tanie noże i nie można tu przymknąc oka.

- to pisałem ja Jarząbek użytkownik P1 i F1

brony_

Cytat: mbieniek w 14-08-2012, 23:22:14

Popraw mnie jesli sie myle, ale iirc crk nie robi glowni z laminatu. .

Nie, nie robi. Pisałem to w ogólnym kontekście jakości wykończenia noży, tzw. "poziom CRK"  ;)

zyklone

.