Reklama

Noże z reklamy Lidla

Zaczęty przez Hogg, 14-08-2012, 12:37:06

Hogg

Czy ktoś z Was wie co za niże mają Panowie Okrasa i Pascal z reklamy Lidla? Pozdrawiam.

Szuja

porshe design - te w filmach bo na fotkach to mają ch....we :)
dokładnie CHROMA Porsche Type 301

a nie sorry to podobne ale nie te...
Makłowicz na pewno używał tej chromy wyżej...

" No, try not...do or do not, there is no try " (c) Yoda

Co i gdzie?

Deski i listwy

mamcar

Z tego co widziałem ten Okrasy kształtem rękojeści pasowałby do tego co podałeś, ale tam jakaś drewniana wstawka była.

Szuja

no właśnie dlatego podałem te wyżej.
aż tak dokładnie się im nie przyglądałem, dopiero przed chwilką odpaliłem stronkę lidla od nowa i zobaczyłem że są jakieś wstawki...

Co i gdzie?

Deski i listwy

darqq

W programach Lidla Pascal używa noży Chroma Porsche Type 301,
a Okrasa używa noży marki Philipiak.

mamcar

Faktycznie nawet gdzieś stał taki stojak:
http://www.philipiak.pl/sklep/philipiak/63/produkt/156/

fuj

No tak ale właściwie co się dziwić:

http://www.philipiak.pl/zaufalinam/

DeJot

Łe... Ze stali szlachetnej? To biere 2 :P Ciekawy jestem czy prywatnie też ich używają.
A widzieliście "Rewolucję na talerzu"? Dwie kobiety gadają głupoty i z takim entuzjazmem śmigają nożami po talerzach i na szklanych deskach do krojenia że się scyzoryk w kieszeni sam otwiera...

"Finally, your knife is not a can opener, a screwdriver, a pry bar, box cutter or hammer. There's a special place in Hell reserved for people who abuse their knives this way"

bieniek

Nic nie mam do żadnego z tych panów, z tym z tego zdjęcia kiedyś rozmawiałem, ale to wstyd że on na swojej desce nie ma jakiegoś urywającego jaja kustoma, albo chociaż coś z niższej klasy luksusowej...mając taki sukces.

A jeśli to tylko w telewizji, to tak czy inaczej w iron chefie to by nie przeszło, zwłaszcza z takimi nożopodobnymi produktami, "zawartość noża w nożu 9%"

Sawasdee,
bieniek

count_martin3z

Podejrzewam, że w domu ma customy, a na potrzeby programu podpisał kontrakt z producentem i tyle... Kasa, kasa...

.

Szuja

Jak by miał customy to by nie jeździł KT po desce jak oszalały przy każdym odsuwaniu...
Robią to obaj...
A jeżeli chodzi o kontrakt ;) przecież w Polsce 99% ludzi nie ma pojęcia że to co używają to droga lipa. Reklamuje się AGD wiekim logotypem jak płacą albo sprytnym lokowaniem produktu.
Zobaczcie jak otwierają cokolwiek z paczek - logo producenta zawsze w stronę kamery, a najlepsze to jest otwieranie śmietany, takiego namaszczeniem nie widziałem nigdzie, nawet u amatorów ;)

Co i gdzie?

Deski i listwy

mamcar

Sprytne lokowanie produktu? To co mają reklamować w reklamie lidla jak nie jego produkty? Przynajmniej bezczelnie nie mówią "teraz weźmy śmietanę firmy Pilos", a może mówią. Jeden odcinek oglądałem to nie mówili;)

count_martin3z

Cytat: Szuja w 17-08-2012, 08:31:37

Jak by miał customy to by nie jeździł KT po desce jak oszalały przy każdym odsuwaniu...

Tzn? Może właśnie ma i na tej kupie nie umie kroić?

.

Szuja

tutaj akurat mi to nie przeszkadza...
baaaaaaa, wręcz popieram i uważam że taka inicjatywa marketingowa jest świetna i z zyskiem dla klientów...
tarte łososiową sam robiłem i uważam że była rewelacyjna :D

bardziej drażni mnie "najeżdżanie kamerą" na logo jakiegoś tam producenta miksera jak koleś robi sałatkę warzywną...

@ count_martin3z
wydaje mi się że jak nauczyłeś się szanować lepszy nóż kuchenny to tym słabszym też nie będziesz szurał po desce KT, czy kroił na talerzach...
patrząc po sobie, nie robię tak nawet Victorinoxem.
Chce powiedzieć że dobre nawyki nie zależą od tego co trzymasz w ręku...

Co i gdzie?

Deski i listwy

count_martin3z

.

bieniek

Cytat: count_martin3z w 17-08-2012, 07:11:23

Podejrzewam, że w domu ma customy, a na potrzeby programu podpisał kontrakt z producentem i tyle... Kasa, kasa...

http://articles.latimes.com/2001/mar/29/news/cl-43936

"Noże mają własną osobowość dokładnie tak jak Ty. Są Twoje i w końcu staja sie częścią Ciebie. Ostrzysz je tak jak Ty lubisz i potrzebujesz. Nie używasz żadnych innych".

Jestem skłonny wierzyć, że jakby miał, toby nimi świecił. Niestety

Sawasdee,
bieniek

count_martin3z

Cytat: bieniek w 17-08-2012, 19:07:08

"Noże mają własną osobowość dokładnie tak jak Ty. Są Twoje i w końcu staja sie częścią Ciebie. Ostrzysz je tak jak Ty lubisz i potrzebujesz. Nie używasz żadnych innych".

Widziałeś Gordona Ramsey'a we wszystkich odcinkach jego programów z nożami, które są jego częścią, kocha je jak żonę, babcię, boga itp?

Pascale i ten drugi "sukcesem" powyższemu do pięt nie dorastają.

Jestem skłonny wierzyć, że jakby miał, toby nimi świecił. Niestety

Jestem pewien, że ma to w dupie jak mu za to płacą :) On operuje innymi kwotami niźli nam się wyobraża...

.

bieniek

W programach Ramsay nigdy nie jest we własnej kuchni. W każdym ma zresztą inne noże, czasami maki czasami jakieś inne wynalazki.
Wątpię, żeby ktokolwiek traktował swoje ostrza jak Boga, w ogóle średnio rozumiem co to by miało oznaczać.
Ja tam np moich się boję bardziej niż żony... zwłaszcza jak ona jeden trzyma :D

Myślisz że aż takie kokosy są do zgarnięcia dla garkotłuków?

Sawasdee,
bieniek

count_martin3z

Cały czas nawiązuję do tego co napisałeś:

Czyż nie traktujesz siebie jak swoje noże?

Cytat: bieniek w 17-08-2012, 20:38:06

Myślisz że aż takie kokosy są do zgarnięcia dla garkotłuków?

Twierdzę, że tego typu "Gwiazdy" dostają sporo więcej niż nam i Tobie się wydaje. Chyba, że podczas rozmowy, Pan Okrasa zdradził Ci swoje honorarium i w tej chwili lejesz ze mnie ze śmiechu :)

.

gadzeciarz

count martin3z
-"Jestem pewien, że ma to w dupie jak mu za to płacą  On operuje innymi kwotami niźli nam się wyobraża..."-

-myślę że nie tylko on,ale co tam,chrzanić ich i sami możemy wytyczać ścieżki doskonałości naszych pupili jakimi są nasze noże kuchenne-kupione za nasze własne,ciężko zarobione pieniądze!!!
Za to wrażenia z ich użytkowania są i tu głęboko wierzę-AUTENTYCZNE !

"wiec żyj na huśtawce życia,żyj!!! Bo tylko raz dany nam czas"

BoyLer

Odnośnie zarobków to Okrasa zgarnął jakieś 650tys złotych za kampanię w Lidlu, a Pascal "zaledwie" 500tys...