Reklama

American FINN

Zaczęty przez milord, 05-09-2012, 17:15:05

milord

Klinga 120x30x5 - widac kto klepal  ;P
inne materialy: Juma (kremowe), brzoza stab. (czerwone), red wood stab. (brazowe) i przekladki

Sama nazwa chyba mówi o zamierzonym celu.  ;)

Ale najwiecej zabawy mialem przy wymyslaniu pochewki. Chcialem cos z lat 30tych 40tych, hameryka i z klimatem.
Wypadlo na Scagelowe oldschoolwe - proste, badziewiaste i szybko zrobione, ale dodaja tez zamierzony klimat nozowi.
Moze drobniejsze nity by sie przydaly ...  :?

milego ogladania.  :D

Uploaded with ImageShack.us

maba

Don

fajny, a co to jest Juma (kremowe) ?

pitersek

Magik Panie jesteś i tyle! ;)
Od pewnego czasu jak myślę "klimat" to widzę przed oczami Twoje prace ;).

milord

Cytat: Don w 05-09-2012, 18:00:16

fajny, a co to jest Juma (kremowe) ?

patrze druga strona PDFu - tyle ze po angielsku  :shy:

http://www.elforyn.de/media/files/Produktbeschreibung_JUMA.pdf

LUCYFER

Jak zawsze zajebisty, ale jak klinga 12 to na moje łapsko za mała rękojeść by była...

Wzywam posłańców przeznaczenia! - niech uderzą z ponurym zachwytem w ofiarę, którą wybrałem. Milczący jest ten ptak, co żywi się mózgiem tego, co mnie prześladuje, a jego  agonia niech odbędzie się w skomleniu i bólu, i niech będzie to ostrzeżeniem dla tych, co mego jestestwa nienawidzą...

Fredro

cudny :) tu Saamowie, tu traperzy, Paanie, masz Pan fach w łapie.

junasz

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

rangy67

Ma klimat jest hmm....zajebisty :).Choć wydaje mi się,że rękojeść jest dość krótka.

.....i po sześciu dniach tworzenia Bóg usiadł by.....siódmego wymyślić Sebenze.

przeszczep

milord

"za krótka" to pojecie wzgledne  ;P
A tak na serio i w realu to mam 1cm luza do tylu po dolnej krawedzi rekojesci, trzymajac rekojesc w garsci (rozmiar dloni - 9)
Przez to, ze ma taka wydatna "dupe" na grzbiecie sprawia wrazenie pewnego chwytu.
Pisze "sprawia", bo jeszcze nim nie pracowalem - patyćka postrugal i "rączka" jest wygodna i dobrze przenosi sile - czego sie obawialem, bo sie zweza ku klindze i glówny punkt nacisku nie ma idealnej podpory - ale jest dobrze, nawet lepiej!  :D

jetron

Bardzo "klimatyczny" :)

Don

aaa dziękuję za Jumę, ale czy jak jest termo formowalna to się w użytkowaniu nie odkształci? no i czy śmierdzi podczas obróbki bardzo? bo kości, kły itp podobno bardzo.

milord

Cytat: Don w 06-09-2012, 11:18:37

aaa dziękuję za Jumę, ale czy jak jest termo formowalna to się w użytkowaniu nie odkształci? no i czy śmierdzi podczas obróbki bardzo? bo kości, kły itp podobno bardzo.

W innych nozykach nic sie nie odksztalcilo - nie wiem przy jakiej temperaturze mozna formowac, ale na pewno nie uzyskasz tak wysokiej wlasna reka.  ... no chyba, ze jestes miszcz swiata w speed-fapowaniu!  :rotfl:
A smród nawet nie jest smrodem - delikatny zapach epoxy-podobny. Dosyc latwo da sie obrobic i wypolerowac. Matowa powierzchnia tez wyglada dobrze. W dotyku Juma jest przyjemna i "ciepla" ( jakies skojarzenia?  ;>   ;P )
Elforyn pewno wyglada bardziej jak kosc sloniowa, ale Juma jest duuuuzo tansza i tez OK!  :D

Don

dzięki już dotarłem do informacji o jumie i o elforynie, jeśli faktycznie przypominają kość słoniową to super tylko cena mogła by być niższa. Zawsze można użyć corianu, ale jemu do kości słoniowej daleko, chociaż w dotyku jest dość zimny i nie czuć że to "plastik".

simon

Lubię TO!!!
świetny jest ;)
kształtem kojarzy mi się z moim: http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,57401.0.html

Jestem żonaty 8D i mam syna!!!
Aambeld pokazał nóż (swój) ;P

survive123

Fajny nożyk, ale te klimaty nie są dla mnie  ;) Wolę Saamów  :)

rodia77

Łojapierdziujakifajny! 8D
Ja z kolei mam wrażenie, że ta szeroka dupa rękojeści za masywna na moje delikatne łapki. Bez pół litra... ;)

"I don't have pet peeves, I have major psychotic fuckin' hatreds". GC
Aktualnie na stanie: KLIK

milord

Cytat: rodia77 w 07-09-2012, 02:57:08

Łojapierdziujakifajny! 8D
Ja z kolei mam wrażenie, że ta szeroka dupa rękojeści za masywna na moje delikatne łapki. Bez pół litra... ;)

Jestem zdziwiony wygoda takiej rekojesci. Pierwszy raz cos takiego w lapach trzymalem. Osmiele sie powiedziec, ze taki ksztalt zadowoli przyslowiowe dlonie ginekologa jak i kowala.  ;)
@  rodia77  - jaki fajny avatrek - kontrowersyjny jezusek  :D

Bona

No pochewka fajans straszliwy, idealnie dobrana :D
Nożyk też zajebisty, trochę Trial Buddy przypomina, bardzo fajny komplecik.

Miłego dnia i wszelkiego szczęścia życzę