Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

NG2

Zaczęty przez topek, 14-09-2012, 14:44:49

topek

Świeżutkie, prosto z piwnicy :D
Kolejne "maczetadło" zrobione "na kolanie". Materialy te same co poprzednio - brzeszczot do pily ramowej typu "bimetal", czyli jakas sprezynowka[ twardosc 47-49 HRC], bo HSS juz dawno szlag trafil, oraz kawalek egzotyka z deski podlogowej [Toren]
Okladziny nitowane. Nity z alpaki i rurka z alu... przepraszam z amelinium. Calosc wymaziana pędzelkiem umaczanym w jakichś resztkach chlorku i patynolu.
Wykonczeniowka wykonana z takim samym "pietyzmem" , co poprzednio.

Calosc mierzy 435mm

Klinga - 300/40-45/2,5mm

Można sie "wywnętrzać" :D

milord

Prosta, a jednak ze smakiem - po glowni widac który maestro sie do tego narzedzia przylozyl.  :D

pitersek

Podobają mi się te Twoje narzędzia gospodarcze ;) Chętnie bym takim popracował :D

kezsel

To rozumiem  8D 8D 8D kawał noża, jak Ci się nie podoba to mi go możesz dać  :D :D

WojaK

Kolejny, fajny łowca Zombie :D Graty :D

W imieniu wytwórni filmowej "Wild Mountain"i"Wieczorek Expeditions Team" zapraszam do oglądania filmów i seriali o tematyce Survivalowej, Turystycznej i Ekspedycyjnej.
Wszystkie nasze filmy znajdziecie na www.wildmountain.republika.pl oraz www.extreme-survival.pl Posiadamy kanały na "FB" i "YT"

topek

Dzieki za dobre slowo :). Staralem sie zrobic cos maksymalnie prostego :)

piotrbati

Cytat: topek w 15-09-2012, 14:07:23

Staralem sie zrobic cos maksymalnie prostego :)

nie udało się  ;P
Fajny kozik  :P

topek

No co ty ? Nie udalo sie? No przeca plebejskosc stylistyczna w czystej postaci :D. Jak toto uproscic? :D

piotrbati

Zwal okładziny i zrób oplot że sznurka pe/pp białego ze snopka  ;P

Robin_L

Cytat: piotrbati w 15-09-2012, 16:33:13

Zwal okładziny i zrób oplot że sznurka pe/pp białego ze snopka  ;P

Jak będzie trzeba to dostarczę. Świetne narzędzie!
EDC : RATo + Swisstool , Convoy S2+, Nokia 800t Zipperfox 25

Failure is always an option

piotrbati

Cytat: Robin_L w 15-09-2012, 16:43:27

Jak będzie trzeba to dostarczę. Świetne narzędzie!

jakoś wiedziałem że się odezwiesz z propozycją pomocy ;P  :D

pitman

Fju, fju. Bardzo mi się podoba.

..:: Pitman Custom Sheaths ::..

kosiarz

Matando Gueros  :] Maczeta Brujeria Git :)

www.stalowypiotr.eu

Cytat: Krug w 17-08-2018, 21:41:39
...za bardzo heteroseksuany kozik zrobiłeś, bardziej kolorowy czeba jakaś tęcza, sysunia w zielonym abo cuś :)

noxos

Jak toto uprościć?Oprócz sznurka na rękojeści można by koniec ostrza uciąć pod kątem prostym zamiast robić brzuszek. :D

sqter0

strasznie cienkie są twoje "narzędzia gospodarcze". 2.5mm wydaje się mi strasznie mało, ale w sumie taki materiał miałeś.

"Masz trzy sekundy, żeby wstać, bo cię zadźgam sucharkiem"

topek

Sqter, to nie jest tak, ze postanowilem zrobic duzy noz, i zrobilem z tego co akurat mialem. Odwrotnie, wpadl mi w lapki material, ktory idealnie sie na takie narzedzia nadaje, wiec zrobilem z niego maczetopodobne, a nie jakąs katane, czy bowika :)