Reklama

Co masz na obiad, śniadanie, kolacje :)

Zaczęty przez afro, 24-10-2012, 15:41:52

afro

dziś u mnie króluje:
- na śniadanie :

oraz obiad :) łosoś z biedronki :)

Sybir

Za twitterem zatęskniłeś czy facebook nie chodzi?

;P

PS. Bilans energetyczno-cholesterolowy Twojej diety wychodzi na zero ;)

Sprzedam

www.laguiole.pl

afro

chodzi chodzi ale tutaj na pewno więcej kucharzy i jak coś to się podzieli przepisem :D

Sybir

A może być opisowo?

Śniadanie: wasa + twarożek
Drugie śniadanie: 2 jabłka i kiwi
Obiad: pewnie penne z pesto zielonym

Kolacji nie jadam od kilku lat, chyba że jakieś oficjałki.

Tak, tak - bida i kryzys. Zwłaszcza w gospodarce lipidowej ;)

Sprzedam

www.laguiole.pl

katz

Jakie masz dziś skarpetki i szaliko-majtki...

Skóry różne: http://katzs-leathers.tumblr.com
Sprzedam

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia.

LUCYFER

Ale durny wątek... :rotfl:

U mnie dziś się od rana robiła kiełbasa z dziczyzny. Tak że odiad i kolacja to właśnie ona.
Wędzona dębem i tarniną, na ciemno.
Mmmmmmmmm :slini:

Wzywam posłańców przeznaczenia! - niech uderzą z ponurym zachwytem w ofiarę, którą wybrałem. Milczący jest ten ptak, co żywi się mózgiem tego, co mnie prześladuje, a jego  agonia niech odbędzie się w skomleniu i bólu, i niech będzie to ostrzeżeniem dla tych, co mego jestestwa nienawidzą...

eskapada

Cytat: LUCYFER w 24-10-2012, 20:39:56

Ale durny wątek... :rotfl:

Faktycznie .   :/

Kanapki
Cycki kury z carry
Pizza z biedry
:I

Langus

Temat jak z forum fitnesowego to moja odpowiedź będzie adekwatna - no ale tak mniej więcej się odżywam (:

I śniadanie: jajecznica z 6 jajek, kromka chleba razowego

II śniadanie: 200 gram białego sera, kefir kromka chleba razowego,

III śniadanie: 200 gram kabanosów drobiowych, pomidor,

Obiad: 2 gotowane filety z piersi kurczaka, kiszona kapusta,

Kolacja: wędzona makrela, kromka chleba razowego.

Między posiłkami jeszcze jakieś jabłko, grejpfrut czy jakiś inny owoc.

"Zdecydowanie bym wolał aby to drewno na opał miało mniej stołka... W sobie..." - Prosiaczek

Macheck

Jak wszyscy to wszyscy.
Ja tez się "pochwale" dietą :P

Przykład z dzisiaj:

śniadanie - słodka herbata w ciepłym kubeczku na drogę do roboty + mleko z kawą w robocie na dzień dobry
II sniadanko - brak
lunch (ok 12.30) - 2 precle krakowskie sote
obiad/kolacja - pewnie wrócę do domu po 20.00 to dopiero zobacze co mam w lodówce :P  może jakieś spagetti zrobie? :)

a wy jesteście przebrzydłe pasibrzuchy!  :rotfl:

Redux

afro

durny nie durny jeść trzeba :D
ja dziś gulasz robie i placki ziemniaczane tez będą, na razie lece po browar, bede podlewał wszystko piwskiem :D

wracając do kielbasy Lucyfera, żeni ktoś jakimiś dobrymi wędlinami na forum ?

Bartek_Wojciechowski

Ja tam nigdy nie wiem co będę jadł, zona się tym zajmuje, ale wiem że przed snem zjem, 2 browary jak codziennie to czynie od chyba już zawsze  :D

MichaelD

Pomysł na połączenie mięsa i tostu wzięty z Ryan's Cafe. Po prostu coś pięknego jak wypływające soki z Rump Steak (Angus) są wchłaniane przez podpieczony tost z masłem ziołowym.... aż prawie łzy leciały z szczęścia ;)

P.S. Steak był medium rare/ medium, to co wygląda jak przypalenizna to skorupka (ang. crust) z grubo zmielonego pieprzu, soli morskiej i chilli cayenne.

www.youtube.com/user/710HS

Proszę o nie wysyłanie wiadomości prywatnych z pytaniem "jaki nóż kuchenny wybrać". Nie jestem alfą i omegą, a inni koledzy z forum mają tak samo obszerną  wiedzę. Najlepiej utwórz nową wiadomość tak aby wszyscy mogli się wypowiedzieć w zadanym przez Ciebie pytaniu.

greg76

Jak widzę te Wasze zdjęcia to odechciewa mi się jeść, ale nie chcę też zabrzmieć jakbym był na diecie :rzyga:
Wcinam różnorodnie, głównie to na co mam ochotę, bo o to chyba chodzi żeby być szczęśliwym.
Jak mam jeść dietetycznie żeby żyć 90 lat, to wolę po swojemu i 50 lat. Zresztą nawet dietetyka w świetnej formie może walnąć przedwcześnie samochód.

*pogrubiłem to co w temacie, żeby uniknąć zarzutów, że piszę od rzeczy :)

LUCYFER

Wzywam posłańców przeznaczenia! - niech uderzą z ponurym zachwytem w ofiarę, którą wybrałem. Milczący jest ten ptak, co żywi się mózgiem tego, co mnie prześladuje, a jego  agonia niech odbędzie się w skomleniu i bólu, i niech będzie to ostrzeżeniem dla tych, co mego jestestwa nienawidzą...

horzuff

Cytat: Langus w 26-10-2012, 16:04:18

Temat jak z forum fitnesowego to moja odpowiedź będzie adekwatna - no ale tak mniej więcej się odżywam (:

I śniadanie: jajecznica z 6 jajek, kromka chleba razowego

II śniadanie: 200 gram białego sera, kefir kromka chleba razowego,

III śniadanie: 200 gram kabanosów drobiowych, pomidor,

Obiad: 2 gotowane filety z piersi kurczaka, kiszona kapusta,

Kolacja: wędzona makrela, kromka chleba razowego.

Między posiłkami jeszcze jakieś jabłko, grejpfrut czy jakiś inny owoc.

Jedz pan zieleniny więcej, bo jeszcze trochę i nerki wysiądą i refluksu się nabawisz (zakwaszenie organizmu)

bathonuk

No dobra no to ja tez:
1 sniadanie: 300 ml jakiegos soku, 150 g bialego twarogu, jablko, banan, 60 g platkow owsianych. Wszystko razem zmiksowane
2 sniadanie: omlet z 6 jajek i 60g paltkow owsianych, a na gorze puszka tunczyka i wszystko posypane zielona cebulka, czasem na to jakis pomidor.
3 posilek - spora garsc orzechow i suszonych owocow
4 posilek. ryz, kurak (lub inne miecho), warzywa
5. obiad - ryz(kasza), kurak, warzywa
6. odzywka bialkowa)
7. serek wiejski z miodem
8. bialeczko

Phasi

Co do michaela to tost + każde mięso pieczone lub smażone to jest bardzo skuteczny i lubiany przez kucharzy sposób. Jeżeli chodzi o 1 ważny efekt tego oto połączenia to oczywiście jest to wygląd, klient dostaje stek na czystym talerzu. Niestety albo i nie mięso mocno puszcza soki szczególnie smażone i pieczone po "Angielsku"  tzn. krwiste, pół-krwiste, które są dość purpurowe a myślę że liczna grupa ludzi raczej nie bardzo jest tym zachwycona, ale mi osobiście to nie przeszkadza ;) Natomiast 2 walor, o którym ty sam napisałeś to walor smakowy i owszem bardzo dobre połączenie. A co do Fitnesowego odżywiania, horzuff zielenina nie jest o tyle ważna co woda, przy dietach np. Dukana która opiera się głównie na białku spożycie wody powinno wzrosnąć 2-3 razy.

tenzin

Jajecznica z awokado i pomidorami. Makaron smażony z wędzonym kurczakiem i owsianką :D.
Na deser chałwa z czekoladą i ciastkami owsiano razowymi - wszystko razem   :D

tylko pozory nie mylą

PODAJ DALEJ: www.psy.centaurus.org.pl
Dziękuję.

horzuff

Cytat: Phasi w 27-10-2012, 10:56:47

A co do Fitnesowego odżywiania, horzuff zielenina nie jest o tyle ważna co woda, przy dietach np. Dukana która opiera się głównie na białku spożycie wody powinno wzrosnąć 2-3 razy.

Woda wypłukuje nadmiar subst. azotowych (czy jakoś tak się to zwało), które nerki niszczą, ale zielenina i cytrusy mają właściwości odkwaszające, a zakwaszenie/refluksy to też częsty problem w przypadku takiej diety