Reklama

Co masz na obiad, śniadanie, kolacje :)

Zaczęty przez afro, 24-10-2012, 15:41:52

Phasi

No ładnie :) Dobry opis, sposób sprawdzania poziomu wysmażenia może nie jest jakoś bardzo popularny w Polsce ale wiem że skuteczny nie raz z własnego doświadczenia ale także innych kucharzy. Przepis prosty i moim zdaniem najlepszy, sól i pieprz doskonale grają z wołowiną i nie potrzebuje ona nic więcej, a nawet jeżeli planujemy dodać coś jeszcze to należy uważać np. z ziołami. Wołowinę smaży się szybko i na wysokiej temperaturze w której zioła się po prostu spalą i bynajmniej smaku nie podciągną. Wołowina jest bardzo dobrym mięsem które naprawdę potrafi rozpływać się w ustach jeżeli jest dobrze przyrządzona.

afro

afro

zrobiłem w sklepie tylko udziec wołowy był... dziś poniedziałek.
pieprz sól i olej rzepakowy ... michael dzięki bardzo dobre !

Fred

Cytat: afro w 29-10-2012, 15:47:14

zrobiłem w sklepie tylko udziec wołowy był... dziś poniedziałek.
pieprz sól i olej rzepakowy ... michael dzięki bardzo dobre !

Ten udziec to chociaż z jakiejkolwiek krowy rasy mięsnej był, a nie z mlecznej, która już nie mogla dawać mleka ?  ;)
BTW
Udziec raczej średnio nadaje sie na steki.
Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje - Stefan Kisielewski

afro

Cytat: Fred w 29-10-2012, 16:18:05

Ten udziec to chociaż z jakiejkolwiek krowy rasy mięsnej był, a nie z mlecznej, która już nie mogla dawać mleka ?  ;)
BTW
Udziec raczej średnio nadaje sie na steki.

nie było nic innego w sklepie ale to dobrze wróży na przyszłość :D

MFor

Mała przekąska przed obiadem...

A obiad gotowy ze stonki (czytaj biedronki), szkoda pokazywać.  :D

afro

MFor

Bardzo blisko... Mozzarella, pomidorki, nieco oliwy z oliwek i szczypta przyprawy (moja "specjalna" mieszanka wszelkich przypraw jakie mam w koszyku).  :D

afro

MFor

Cytat: afro w 18-11-2012, 19:38:53

smacznego ...

Dzięki, choć już dawno po "krzyku".  :)
Cytat: afro w 18-11-2012, 19:38:53

... u mnie mamine pierogi :D:D

Smacznego! Szczęściarz, ja ostatnie mamine pierogi jadłem chyba z kilka lat temu. Za to tatusiek ostatnio trochę nadrobił, serwując całkiem niezłe skwary. :slini:

Proceder

Kupię Spyderco Delica czarnom i zębatom.

MFor

Wczorajsza późna kolacja...

Kawałek halibuta (mniami), paluszki rybne ze stonki (całkiem znośne), oliwki w panierce z lidla (kiepskawe), serek "pesto and spring onion" z lidla (mniami), pomidorek (znośny). Do tego obowiązkowo ulubiona czarna herbatka z cytrynką i na deser kawałek domowego sernika (mniami).

MFor

Na szybki obiadek...

Swojska wędlinka i pomidorek (tego zostało jeszcze całkiem sporo po wczorajszym ostrzeniu Vicków).

nielet

Ja zjadłem przed chwilą gorący rosół z kury.

MÓJ ULUBIONY TOOL PALADIN TOOLS PT 540 (SOG): https://forum.knives.pl/index.php/topic,158729.msg1550576.html#msg1550576

SPRZEDAM:

MFor

bagnet

Rano ok 8:30
grahamka i serek wiejski light
ok 13:30
makaron nitki z mąki orkiszowej, tuńczyk, oliwki
ok 16:50
Chleb z pełnego przemiału na grubo z masłem, 2 pierogi ze szpinakiem
po treningu ok 21:30
Chlebek jak wyżej, kefir pół litra, pół jabłka, marchewka

Jest szmoc :)

Bayonet Belts - taktyczne pasy Bagneta

KOD ZNIŻKOWY dla Forumowiczów "KnivesFun"

Przez moje ręce przeszło 158 fixedów, 132 foldery, 11 tooli, 19 siekierek. Moje opinie są subiektywne i oparte na doświadczeniu, a nie na wymyślaniu.

InQuizitor

Phi, po takim jedzonku  ;-)

Na śniadanie cztery podwójne tosty z boczkiem i serem żółtym i garść pomidorków. Jest MOC  ;)

PiotrB.

To bedzie chyba, nastepne moje nowe hobby

Szuja

" No, try not...do or do not, there is no try " (c) Yoda

Co i gdzie?

Deski i listwy

afro

Mfor zajebisty makaron w rosole  8D jak smakuje ? Gdzie nabyles?