Autor Wątek: Co masz na obiad, śniadanie, kolacje :)  (Przeczytany 395629 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline arni

  • Opinii: (154)
  • Użytkownik knives.pl
  • ***
  • Wiadomości: 472
Odp: Co masz na obiad, śniadanie, kolacje :)
« Odpowiedź #5900 dnia: 19-02-2017, 18:26:41 »

Offline Swirek89

  • Opinii: (16)
  • Użytkownik knives.pl
  • ****
  • Wiadomości: 839
  • Płeć: Mężczyzna
  • Nóż jest dla ludzi z pełną głową:)
Odp: Co masz na obiad, śniadanie, kolacje :)
« Odpowiedź #5901 dnia: 19-02-2017, 18:41:29 »

Potrawka z kurczaka ;)

Offline RNL

  • TRENDSETTER
  • Opinii: (49)
  • Mieszkaniec knives.pl
  • *****
  • Wiadomości: 9492
  • Płeć: Mężczyzna
  • Przepraszam głupie pytania za brak odpowiedzi
— Ostatni wyraz, jaki wymówił, to było — pani imię.
Usłyszałem lekkie westchnienie i naraz stanęło mi serce, zatrzymane przez straszliwy krzyk uniesienia, krzyk niepojętego tryumfu i niewypowiedzianego bólu:
—Wiedziałam —byłam pewna!...
Wiedziała. Była pewna.

Offline Garbaty

  • Typowy Janusz nożownictwa
  • Opinii: (20)
  • Użytkownik knives.pl
  • ****
  • Wiadomości: 932
  • Płeć: Mężczyzna
  • Nie ma takiej rury której nie można odetkać!
Odp: Co masz na obiad, śniadanie, kolacje :)
« Odpowiedź #5903 dnia: 19-02-2017, 19:18:38 »
@arni
Co to? Fasolowa z kartaczami? :dodge:
Trenuj jakbyś walczył, walcz jakbyś trenował!!!

Offline mariaczi

  • OSTRO ZBOCZONY
  • Grupa Pomorska
  • Opinii: (289)
  • **
  • Wiadomości: 3325
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Co masz na obiad, śniadanie, kolacje :)
« Odpowiedź #5904 dnia: 19-02-2017, 19:24:14 »
Trochę za dużo tłuszczu zostało pod skórą. Doradź jej niech wcześnie przed wlozeniem do piekarnikaj wytopi ten tłuszcz na patelni, dobrze jest ponacinać skórę w np.w kratkę.
Nie rozumiem. Człek po to kupuje tłuste mięso coby se zylcu powpier... Jakby chciał na chudo to by fileta z kurczaka zjadł. W mięsie tłuszcz jest zawsze najsmaczniejszy.
EDC: Morrf4, LM TTi, Smini Ti, Deep Blue Sea Ram 500, TiBolt Pen, ESS Credence, Iphone 6S, Rush 12

Offline Madmartigen

  • Opinii: (3)
  • Użytkownik knives.pl
  • ****
  • Wiadomości: 643
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Co masz na obiad, śniadanie, kolacje :)
« Odpowiedź #5905 dnia: 19-02-2017, 19:26:21 »
Trochę za dużo tłuszczu zostało pod skórą. Doradź jej niech wcześnie przed wlozeniem do piekarnikaj wytopi ten tłuszcz na patelni, dobrze jest ponacinać skórę w np.w kratkę.

A co jest złego w kaczym tłuszczu? I w ogóle w zwierzęcym?

Taka rada raz że nieproszona, dwa - nie obraź się - trochę z dupy, bo nie rozumiem co masz do kaczego tłuszczu i dlaczego doradzasz co doradzasz. Sam bym taką kaczkę bardzo chętnie, choć ja akurat bez ziemniaków. Ale ja to ja, nie pcham się z radami jak Gadżeciarz ma jeść a jego Pani gotować.

Edzia - żeś mnie Mariaczi wyprzedził, nigdy Ci tego nie wybaczę  :D!
« Ostatnia zmiana: 19-02-2017, 19:27:59 wysłana przez Madmartigen »

Offline arni

  • Opinii: (154)
  • Użytkownik knives.pl
  • ***
  • Wiadomości: 472
Odp: Co masz na obiad, śniadanie, kolacje :)
« Odpowiedź #5906 dnia: 19-02-2017, 19:40:53 »
Cepeliny?
@arni
Co to? Fasolowa z kartaczami? :dodge:

Trudno jednoznacznie powiedzieć co to jest .Fasolowa była gotowana na mostku wieprzowym i mięso z tegoż mostka zostało dodane jako farsz do ,,kluchów ,, .Ciasto żona zrobiła z tartych surowych ziemniaków plus odrobina mąki .To , że wszystko jest na jednym talerzu wynika z mojego lenistwa bo nie chciało mi się zmywać większej ilości naczyń  ;)


Offline gadzeciarz

  • Opinii: (30)
  • Mieszkaniec knives.pl
  • *****
  • Wiadomości: 1930
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Co masz na obiad, śniadanie, kolacje :)
« Odpowiedź #5907 dnia: 19-02-2017, 20:09:26 »
Trochę za dużo tłuszczu zostało pod skórą. Doradź jej niech wcześnie przed wlozeniem do piekarnikaj wytopi ten tłuszcz na patelni, dobrze jest ponacinać skórę w np.w kratkę.

To była prawdziwa wiejska tłusta kaczka wiec i tak sporo tłuszczu się wytopiło . Zostało tyle by smak mięsa był kompletny, ja tam to lubię a żona skórkę kaczą mi oddaje .
"wiec żyj na huśtawce życia,żyj!!! Bo tylko raz dany nam czas"

Offline gadzeciarz

  • Opinii: (30)
  • Mieszkaniec knives.pl
  • *****
  • Wiadomości: 1930
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Co masz na obiad, śniadanie, kolacje :)
« Odpowiedź #5908 dnia: 21-02-2017, 12:53:20 »
Przez to moje kolano teraz siedzę w domu i gotować muszę dla swoich dziewczyn ,dziś kurczak i szpinak na obiad





"wiec żyj na huśtawce życia,żyj!!! Bo tylko raz dany nam czas"

Offline FORESTER1973

  • Opinii: (90)
  • Mieszkaniec knives.pl
  • *****
  • Wiadomości: 3580
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Co masz na obiad, śniadanie, kolacje :)
« Odpowiedź #5909 dnia: 21-02-2017, 16:27:53 »
Może być zwykła. Tylko wyrób będzie wtedy szary, nie różowy.

Nie koniecznie.
Do pekli zamiast saletry cukier i efekt będzie ten sam.

Offline gadzeciarz

  • Opinii: (30)
  • Mieszkaniec knives.pl
  • *****
  • Wiadomości: 1930
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Co masz na obiad, śniadanie, kolacje :)
« Odpowiedź #5910 dnia: 21-02-2017, 17:02:05 »
Obiadek na stole ;-)





a dziś śniadanie





« Ostatnia zmiana: 23-02-2017, 09:36:27 wysłana przez gadzeciarz »
"wiec żyj na huśtawce życia,żyj!!! Bo tylko raz dany nam czas"