Reklama

Ziutek

Zaczęty przez killrathi, 10-11-2012, 21:20:25

killrathi

W zasadzie miałem go nie pokazywać... bo wstyd taki niewykończony kawałek blachy wrzucać do swojego działu... ale co tam...

chciałem sobie zrobić coś co będzie mogło służyć i jako zwykły nóż i jako nóż do rzucania.
wystrugałem go z 50hs o grubości 4mm. Zahartowałem na jakieś 54 HRC, okręciłem linką spadochronową i jest fun  8D Fajnie lata (chociaż jeszcze łapa boli i technika nie ta). Ciąć też umie - choć brzytwą nie jest.

ale wreszcie zrobiłem coś dla siebie  8D

można się śmiać, nabijać, wytykać błędy, babole i co duża zapragnie  :D

Ostap

Ha.Ha.Ha. Ile baboli! Aaaa, zapomniałem że to PCK przeca  :rotfl: A tak serio to jak dla mnie to najładniejszy nóż do rzucania pokazywany na tym forum, czemu? Troche rzucałem i:

- grubość stali, kształt i zapewne waga sprawiają że rzuca się nim przefajnie (tak podejrzewam)
- rodzaj stali i hartowanie w sam raz na miotacza, ten mocny czubek powienien wytrzymać wbijanie się we wszystko

Ale jeden minus - kolor paracordu. KONIECZNIE zmień go na coś oczojebnego (pomarańcz, neon green, żółty) i jeszcze dla pewności machnij głownie pomarańczowym sprayem. Jak raz nie trafisz i zagłębi się w trawie pod powierzchnie to będziesz mi dziękował jak znajdziesz go po 3 min a nie 30  ;)

TCT

A mi się bardzo widzi  :).  Lubię proste użytkowe noże.   

TCT Leather

kruk84

No no, owinięty linką wygląda bardziej "taktycznie" :). Teraz czekam na filmik z rzucania :P

!!

InQuizitor

Nie rób dla siebie, daj mi go, obiecuję że nauczę się rzucać  :-*

JMS

Dla mnie linka jest mało praktyczna, ale gdyby było jakieś G10 albo micarta to byłoby super  :shades:

noxos

Fajna linia nożyka.Bardzo mi się widzi.A parakord może rzeczywiście bardziej żarówiasty?

piotrbati

Super jest  :D
kształt mi się podoba, szlify ładne
nie pogniewałbym się jakbym dostał takiego z Twoją puncą  ;)

killrathi

nie, nie... oczojebne kolorki odpadają. -10 do taktyczności  i -89,5 do stealth. Wróg zobaczy i dupa.  :rotfl:

WojaK

Nozyk daje + 10 do wszystkiego co taktyczne :-)  Fajna praca :-)

W imieniu wytwórni filmowej "Wild Mountain"i"Wieczorek Expeditions Team" zapraszam do oglądania filmów i seriali o tematyce Survivalowej, Turystycznej i Ekspedycyjnej.
Wszystkie nasze filmy znajdziecie na www.wildmountain.republika.pl oraz www.extreme-survival.pl Posiadamy kanały na "FB" i "YT"

JaKo

Bardzo ładny. To jeden z tych kształtów głowni, ktore uważam za najbardziej nożowe.

"We can always count on the Americans to do the right thing, after they have exhausted all the other possibilities." W. Churchill

Don

custom do rzucania to jest to. mało tu takich.

killrathi

dzięki :)
chociaż mówiąc szczerze Wasze komentarze mnie trochę zadziwiają... przecież "rękojeść" jest ze sznurka (zwyczajnie zamotana... bez żadnego fantazyjnego oplotu), szlif niski i przeleciany jedynie papierkiem 220 (i to nie równo - satyną strach to nazwać), reszta nawet nie wyczyszczona po hartowaniu  :dodge:
no taki "trochę" brzydki i niewykończony jest no...

piotrbati

idź już spać  ;P marudzisz

Tazz

Fajny, prosty nożyk choć oplot zrobiłbym bardziej "3D" żeby się lepiej w łapie układał. Coś jak w Striderach albo po prostu swój wymyślić.

... Kto jest najlepszym szermierzem na świecie?
- Nie mam pojęcia.
- Nigdy nie znałeś takiego?
- Znałem wielu, którzy się za takich uważali.
- Chciałabym wiedzieć... kim tacy szermierze są. I gdzie są.
- Gdzie są, to ja wiem.
- Ha! Więc gdzie?
- Na cmentarzach

Ostap

A po uj wykańczać rzutke? Ma się wbijać i nie łąmać - i tak po kilku rzutach byś zajechał satin  ;)

killrathi

Cytat: Tazz w 12-11-2012, 00:08:22

Fajny, prosty nożyk choć oplot zrobiłbym bardziej "3D" żeby się lepiej w łapie układał. Coś jak w Striderach albo po prostu swój wymyślić.

te oplatanki to nie dla mnie... nie mam nerwów po prostu. Pół wieczora siedziałem, usiłowałem coś fajniejszego zrobić i klops  :dodge: cięgle nie tak, ciągle coś krzywo... a uj mnie szczelił prawie i zawiązałem jak zawiązałem  ;-)

Tazz

Wyślij do mnie to Ci coś zaplotę ;P

... Kto jest najlepszym szermierzem na świecie?
- Nie mam pojęcia.
- Nigdy nie znałeś takiego?
- Znałem wielu, którzy się za takich uważali.
- Chciałabym wiedzieć... kim tacy szermierze są. I gdzie są.
- Gdzie są, to ja wiem.
- Ha! Więc gdzie?
- Na cmentarzach

sqter0

mi się podoba :)

"Masz trzy sekundy, żeby wstać, bo cię zadźgam sucharkiem"

wrona003

No ku***rrr, czemu ja takiego wcześniej nie wymyśliłem :?
Nożyk cudowny, wręcz idealny :)