Reklama

Co dziś robiłeś swoim nożem?

Zaczęty przez Mario, 09-12-2012, 18:23:59

kohan5

A ja swoją Endurką parę kartonów z towarem otworzyłem.. ale się nadziałem na jednym na środku pod taśma były trzy zszywki.. A że pochłonięty niczym chirurg podczas operacji chciałem zrobić to precyzyjnie i szybko... to jedynie biedy narobiłem.. przy okazji ostrzenia podostrzyłem ząbki w mili :)

langar

Otwierałem Paramilitarką parówki :shades:

laferty

Mistrzowski wątek  :)
Ja swoimi nożami dzisiaj nie robiłem nic. Kartki ciąłem nożyczkami, zszywki wyciągałem szczękami teściowej, jedzenie przygotowywałem kuchenniakami fiskarsa.

EDC czekały w pogotowiu i tyle. Pytanie brzmi: tylko tyle, czy aż tyle? ;) Bo chociaż do niczego nie użyłem żadnego z moich noży EDC (dom/praca), to ich bliskość i gotowość do użycia dawała mi poczucie spokoju ducha :D  Ich ciężar w kieszeni to niewielki koszt (nawet kiedy leżą nieużywane) za to aby być pewnym, że kiedy zajdzie potrzeba - będą w pobliżu gotowe do użycia.

Z sensem czy bez sensu? Dla mnie jak najbardziej z sensem. Nie wyobrażam sobie inaczej.

Ohana to znaczy rodzina, a w rodzinie nie można nikogo odtrącić ani porzucić.

Mario

A ja użyłem dziś opinela 7 z węglówki do delikatnego przecinania papieru w który owijane były plakaty.

A tak swoją drogą, to mam głupie pytanie do osób tnących kartony. Jak wy je tniecie i po co?

grunwald

No temat świetny, sam byłem ciekaw

Cięcie folii i podważanie korka w zlewie bushneckiem. NTN  :shades:

Poszukuję: CS R1 Military Classic oraz Gerber Yari

Mrn31

Wenger Soldat, od niedawna EDC, rozcinał paczkę chipsów, worek z pomarańczami, worek z bananami, otworzył mleko, rozkroił bułkę...

Sezon ogórkowy w pełni na dziwne wątki  :shades:

Pauluss

RAT 1: docięcie kawałka jakiejś pianki jako podkładkę pod obejmę na statyw i obstukanie przekaźników ABSu w aucie...

flybig69

tolem vicka wykręcałem stare kołki ze ściany
a BM 710 cięła taśmę ...

Tuurtel

Cytat: Mario w 10-12-2012, 19:19:03

A ja użyłem dziś opinela 7 z węglówki do delikatnego przecinania papieru w który owijane były plakaty.

A tak swoją drogą, to mam głupie pytanie do osób tnących kartony. Jak wy je tniecie i po co?
No ja pracuję, przy produkcji mebli i mam do czynienia z kartonami w pracy cały czas na przykład. Coś się popsuje w trakcie produkcji to trzeba przepakować ładnie i zniszczyć stary karton. Kartony grube na 5mm.

Edka: Tnę wzdłuż,albo jak popadnie, nieraz dźgam :D

NIE MA BOGA JEST MOTÓR

rambo

robiłem kanapki, przeciąłem kilka taśm plastikowych, rolkę foli bąbelkowej, otworzyłem 3 piwa, czyli nie napracował się.

pomyłka: dwa piwa jedno otworzyłem latarką.

picie to jest życie, a nie zabawa, bo zabawa to kurwy i strawa!

Zodiak

Folderek Enzzo. Rozpakowanie kartonów. ciecie rurki i polietylenu, wydłubywanie teflonu z gwintu, ciecie banana

drazel

otworzyłem grzbietem minipiki fantę
i rozciąłem woreczek z kaszą....

chief

Wbiłem Sebenzę w pieniek, następnie zwolniłem blokadę i w środek włożyłem telefon, żeby móc sobie zrobić zdjęcie z samowyzwalacza z synkiem na sankach.
Sebenza najlepszym przenośnym statywem! ;)

Buck

Ej, słabo coś u niektórych  :I, nie rozumiem jak można mieć w pizdu noży w szafce itp. I się tylko spuszczać się wizualnie nad nimi, i nic nie robić poza patrzeniem. :/

Mario

Cytat: Buck w 10-12-2012, 22:18:38

Ej, słabo coś u niektórych  :I, nie rozumiem jak można mieć w pizdu noży w szafce itp. I się tylko spuszczać się wizualnie nad nimi, i nic nie robić poza patrzeniem. :/

Zapytam w imieniu niektórych. Czego konkretnie nie rozumiesz?
Powiedz co Ty byś jutro zrobił mając 100 czy 200 noży?

Buck

Nie pisałem nic o używaniu wszystkich, jeśli ma się taką ilość jaką podałeś to logiczne jest że raczej nie będziesz używał wszystkich codziennie, napisałem o posiadaniu i nie używaniu.

Pitt

Niektóre noże to lokata kapitału.

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

Vercengetoryx

Otworzyłem musli plastikową jednorazówką  :?

chomior

Wave - wymieniłem kilka kompletów tylnych kloszy w VW Crafterach (no żeby w dużej zagramanicznej firmie, z własnym warsztatem, nie mieli kompletu bitów  :rotfl:)

"Kobiet w żołnierzach nie pociąga mundur, ale fakt, że słuchają rozkazów i są przyzwyczajeni do gównianego żarcia." - Al Bundy

Buck

Dobrze wiecie że to jakie mamy podejście, do noży, to jest głębszy temat na raczej osobny wątek, nie będzie się tutaj rozmieniał na drobne. Napiszę tylko że jestem za używaniem , nie tylko kolekcjonowaniem.