Reklama

Oprawa bushcrafta

Zaczęty przez Mmc, 05-01-2013, 17:22:09

Mmc

Blank od Jamall'a nóż jest usera MASsakra

Jest to pierwszy blank jaki oprawiałem. Wykonane z mahoniu pokryte lakierobejcą o kolorze palisandra.
Piny z nierdzewki 6 mm i rurka 8
Klejone na Poxipolu

Uploaded with ImageShack.us

malkontent

Czysto i elegancko, ja osobiście troszkę zrobiłbym pod kątem przód okładzin - tak jak jest w bushcraftach jamalla.

TCT

Bardzo ładna oprawa . Wyszło super. Fakt i ja widziałbym pod kątem przód okładzin.

TCT Leather

upj

Cytat: Thor w 05-01-2013, 17:54:17

Bardzo ładna oprawa . Wyszło super. Fakt i ja widziałbym pod kątem przód okładzin.

tak trzymaj ...z sugestiami  ;>

MASSakra

Czemu uważacie, ze lepiej by było pod kątem? IMO tak jest wygodniej przy używaniu. W mojej łapie leży zajebiście :P

Jamall

Hej,

Nawet nie wiesz jak miło widzieć włansną klingę w Czyjejś oprawie.
Co do ergonomii - nie ma znaczenia kąt okładzin - dla odiorcy wzrokowego owszem tak.
I to tyle.

Mnie sie podoba  :D. Mam nadzieję, że będzie służył z honorem ;)

J.

jackdaniels11

Wizualnie lepiej będzie wyglądać.

Czoło okładzin leży w łapce? :dodge: :dodge:

IMO- fazkę niewielką rurki też zrób :D

Nie lękaj się chodzić ciemną doliną bo jam jest częścią Tej Siły, która Zła pragnąc - Dobro wszelkie czyni...

harvester88

LAKIEROBEJCA TO ZŁO! zło najgorszej maści, paprze drewno jak nic innego;] Mimo wszystko wygląda całkiem spoko, po tym dziadostwie to i tak już nie poprawisz bez robienia nowych okładzin:P
Powodzenia w dalszej pracy!

Mmc

Istotne że zabezpiecza drewno w stopniu co najmniej zadowalającym i dobrze wygląda .

W. Irving

Cytat: Mmc w 06-01-2013, 20:55:25

Istotne że zabezpiecza drewno w stopniu co najmniej zadowalającym i dobrze wygląda .

po co psuć szlachetne drewienko jakim niewątpliwie jest mahoń lakierobejcą?

tak samo dziwię się ludziom dolewającym soku malinowego do piwa - piwo ma być gorzkie  ;-) a mahoń wygląda ładnie "sam".

Najważniejsze jednak, że Tobie się podoba. W końcu to Twoje dzieł(ck)o.

Pozdr
Tomek

wiem k...a wszystko... jako rzecze kosiarz ;>

(tu http://forum.knives.pl/index.php/topic,156717.msg1501352.html#msg1501352 )

kosiarz

Lakierobejca potrafi się łuszczyć. Dwa razy w zyciu próbowałem, od tamtej pory puszka stoi nieużywana, pewnie już samoczynnie wyschła :)

A nozyk bardzo fajny.

www.stalowypiotr.eu

Cytat: Krug w 17-08-2018, 21:41:39
...za bardzo heteroseksuany kozik zrobiłeś, bardziej kolorowy czeba jakaś tęcza, sysunia w zielonym abo cuś :)

harvester88

Bo lakierobejce nadają się najwyżej do malowania ogrodzenia albo ogrodowych mebli.
Mahoń, fakt ładny jest sam w sobie ale podkolorować go też można i może wyglądać dużo lepiej, ale  tylko bejcą bo ona wsiąka w drewno i potem można normalnie konserwować woskiem, pokostem czy co tam sobie kto wymyśli.

Oczywiście też uważam że nożyk estetycznie, czysto oprawiony :D