Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

noże skandynawskie

Zaczęty przez bey, 11-01-2013, 21:08:18

bey

Jakie są skandynawskie marki?, oprócz tych oczywistych: mora, helle?

gdi

W google sobie wpisz.
Albo przejrzyj dział "z nożem przez kontynenty".

rybak

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

bey

To zadam inne pytanie. Szukam noża, na edc, który poradził by sobie w myśliwstwie z np oskorowaniem sarny. Więc jaki nóż byście polecili? Najlepiej jak był by to jakiś skandynawski nóż.

laferty

Jeśli chcesz kupić, to zerknij np. do birkashop.pl Jest tam kilka gotowych noży. Ale dużo więcej głowni - wybierz którąś pod siebie, znajdź makera tutaj na forum, który Ci oprawi jak będziesz chciał i będziesz miał nóż jedyny i niepowtarzalny - dokładnie taki, jak Ci się marzy  :)

Ohana to znaczy rodzina, a w rodzinie nie można nikogo odtrącić ani porzucić.

malkontent

stream

Ktoś tu pokazywał foto na kutrze noża islandzkich rybaków
http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,57293.msg220335.html#msg220335
noży z tej firmy
http://www.herder-solingen.de/food/index.htm

Z ciekawości bym kupił ale nie do dostania nigdzie. A szkoda bo na dobre narzędzia wyglądają ich noże.

LastTrueCowboy

Slice and dice!

bey

Żeby nie zakładać kolejnego wątku ;-) Sporo czytałem na temat noży myśliwskich i muszę przyznać, ze dokonanie wyboru nie jest wcale proste. Szukam noża głównie myśliwskiego  który poradzi sobie z oprawianiem sarny czy dzika. Podaję kilka noży nad którymi się zastanawiam.
Helle brakar
Helle temagami
Fallkniven F1
Fallkniven H1
Cold steel master hunter
Inne proporcje mile widziane...

stream

takeszi

Cytat: laferty w 12-01-2013, 09:33:04

Jeśli chcesz kupić, to zerknij np. do birkashop.pl Jest tam kilka gotowych noży. Ale dużo więcej głowni - wybierz którąś pod siebie, znajdź makera tutaj na forum, który Ci oprawi jak będziesz chciał i będziesz miał nóż jedyny i niepowtarzalny - dokładnie taki, jak Ci się marzy  :)

A może ktoś wskazać-polecić któregoś z forumowych makerów? Mam klingę Brusletto i chciałbym ją fajnie oprawić. Sam kiedyś, dawno temu coś tam próbowałem dłubać, jednak nie chcę schrzanić tej klingi. Może jakieś info na PW?

Ravatos

-Jestem czarnym krukiem twojego serca... Zapomniałeś o mnie, lecz ja nie zapomniałem o Tobie[...]Podejrzewam, ze będziemy już podróżować razem. Na zawsze[...] Jestem twoja złością i twoja nienawiścią. Mocą czynienia wszystkiego, czego tylko pragniesz. Zemstą na wrogach. Bezbrzeżna odwagą[...]

malkontent