Reklama

Damastowe bowie "Korsarz"

Zaczęty przez Nomad, 04-02-2013, 16:48:00

Nomad

Bowie z damastu jakieś 150 warstw, NC6+55 od Niklusa.

Wymiary:
Długość ostrza: 18cm
Szerokość ostrza: 3cm
Grubość ostrza: 5mm
Długość rękojeści: 11,5cm bez głowicy
Szerokość rękojeści na wysokości pina: 2,7 cm

Duża porcja zdjęć :P

Kilka szczegółów technicznych:
Rękojeść z czarnego dębu (dzięki Killrathi, jest bardzo dobrej jakości), zabezpieczona pokostem lnianym oraz pastą wosku pszczelego i pokostu, pin z rurek mosiężnych od kolegi "mi174", za którego bardzo dziękuję :)
Jelec od ostrza: tarczka srebrna, damast, tarczka srebrna i przekładka mosiężna. Nacinane iglakami.
Głowica i medalion z damastu. Głowica troszke zeszła z osi patrząc od grzbietu, popełniłem mały błąd z trzpieniem i już nie dałem rady naprawić, była to moja pierwsza rękojeść z głowicą i medalionem.
Pochwa ze skóry garbowanej chromowo-roślinnie 3,5mm oraz garbowanej roślinnie 1,7mm, od wewnątrz zabezpieczona woskiem i apreturą, od zewnątrz barwiona barwnikami do skóry Toledo Super czarnym i brązowym, zabezpieczona apreturą Mild. Szycie SLAM-em 1mm czarnym i beżowym. Szlufki zabezpieczone tylko apreturą.
Scrimshaw na porożu jelenia. Jestem świadomy tego że okienko jest nierówne i brzydkie :P

Czekam na opinie i wszelaką krytyke :)
Pozdrawiam!

RNL

Byłbym skłonny dla tego Bowie, tylko by go mieć, nie do noszenia, przez tydzień malować się jak Jack Sparrow :)

,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

kacu666

obśliniony i w ekstazie zostałem zmieciony pod szafę!!! mistrzostwo świata!!!    8D :slini:

Orcanus

Ja pierdo...... :D

Muszę znależć w swoim słowniku nowe słowo na określenie piękna  :D

bany

Woooooooooowwww, śliczności - zarówno nożyk jak i pochewka  :slini: :slini: :slini:

- więcej kultury mają bakterie w jogurcie..............;)

Kagemusha

Piękny, spójny projekt, efekt wciska w fotel  :)

slice of life
Obecne EDC: MT Scarab, Camillus CQB1, LM Surge, Olight i3 EOS, Victorinox Compact

Nomad

Dziękuję :) Super że Wam się podoba, następny projekt to będzie folderek damastowy.

Został ochrzczony mianem "Korsarz" za propozycją Elchona :)

forester

Dałeś do pieca, Panie. Pięknie to wygląda.

Pozdrawiam, Kamil.

kosiarz

Nie wiem co mam napisać. Po prostu nic nie napiszę poza tym bełkotem co właśnie nbapisałem... Jestem kurde w ciężkim szoku!!!!!!!!!!!

www.stalowypiotr.eu

Cytat: Krug w 17-08-2018, 21:41:39
...za bardzo heteroseksuany kozik zrobiłeś, bardziej kolorowy czeba jakaś tęcza, sysunia w zielonym abo cuś :)

Dziad Lesny

Eeeee, jakiś taki... jak ze sklepu.

No dobra, z bardzo dobrego sklepu.

jackdaniels11

Nóż cudowny  :slini:
Jasny szew nadałby pochewce lekkości, ale co ja tam wiem... :)

Nie lękaj się chodzić ciemną doliną bo jam jest częścią Tej Siły, która Zła pragnąc - Dobro wszelkie czyni...

kosiarz

tylko amunicje od p64 schowaj, moga byc przez to problemy ;p

www.stalowypiotr.eu

Cytat: Krug w 17-08-2018, 21:41:39
...za bardzo heteroseksuany kozik zrobiłeś, bardziej kolorowy czeba jakaś tęcza, sysunia w zielonym abo cuś :)

piotrbati

Ładny Panie bardzo ładny.
Podobaja mi się fotki... Ino po co żeś tam dał kuleczki płatki śniadaniowe  ;P

RNL

To jest pimento, ignorancie ;)

,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

piotrbati

killrathi

wiszku

Jest sprawca mojego slinotoku podczas sobotniego spotkanka, przez którego zasnać nie mogłem. Piękny komplet, jeden z naj jakie dane mi było w rece trzymać. Wielkie gratki

przeszczep

Zajebista robota :D Wszystko mi się podoba ;)
Jak nigdy normalnie :P Zwykle do czegoś się przyczepiam :P

Nomad

Dziękuję za uznanie :)

Toż to pieprz i ziele angielskie zwykłe :P

Cytat: kosiarz w 04-02-2013, 17:29:03

tylko amunicje od p64 schowaj, moga byc przez to problemy ;p

A nawet nie wiem od czego to, wiem że wystrzelone dawno :P znalazłem w moich zbiorach różnych śmieci.

LUCYFER

Kawał zajebiście dobrej roboty.
Będzie na ludzi szedł?

Wzywam posłańców przeznaczenia! - niech uderzą z ponurym zachwytem w ofiarę, którą wybrałem. Milczący jest ten ptak, co żywi się mózgiem tego, co mnie prześladuje, a jego  agonia niech odbędzie się w skomleniu i bólu, i niech będzie to ostrzeżeniem dla tych, co mego jestestwa nienawidzą...