Reklama

Plebiscyt Nóż Roku 2012. Nagroda Publiczności. Głosowanie

Zaczęty przez killrathi, 12-02-2013, 14:49:00

Wybierz najlepszą Twoim zdaniem pracę

Praca nr 1
6 (1.7%)
Praca nr 2
13 (3.7%)
Praca nr 3
13 (3.7%)
Praca nr 4
14 (4%)
Praca nr 5
90 (25.6%)
Praca nr 6
68 (19.4%)
Praca nr 7
11 (3.1%)
Praca nr 8
71 (20.2%)
Praca nr 9
2 (0.6%)
Praca nr 10
63 (17.9%)

Głosów w sumie: 351

Głosowanie skończone: 05-03-2013, 14:49:00

grisza

Cytat: malagant w 15-02-2013, 20:55:39

A czy ja zagłosowałem na nóż spoza listy? Czym się kierowałem to już kwestia moich indywidualnych preferencji. Z takiego czy innego powodu dany nóż najbardziej mi się podoba i na ten głosuję.
Chyba każdy tu tak robi. Szóstka to dla mnie najlepszy nóż z listy :shades:

Ten sam,dokładnie z tych samych powodów  :shades:
"Cokolwiek czynisz, czyń roztropnie i patrz końca! "
                     Owidiusz

9/19

Zodiak

Zagłosowałem. Szkoda, że nie na jedynkę. Zdziwko, że pomysł doskonały,a brak perfekcji wykończenia.  :special:

PITdoggy

serce głosuje za 5, kręci mnie styl tego anonimowego twórcy  ;-) rozum za świetną 6... a oko zerka i docenia 8. Tylko 10 w stawce, a wybór trudny. Na razie nie głosuje, popatrzę i pomyślę jeszcze.

Pies i nóż - najlepsi przyjaciele człowieka.

Tekton

Ech szkoda że taki skromniutki wybór noży ( i dlaczego właśnie tych?) brakuje mi na przykład tego :
http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,124317.0.html i jeszcze paru.

Pomysł na plebiscyt jest bardzo dobry należałoby jednak znacznie poszerzyć reprezentację bo wybór z pośród tej dziesiątki (niczego nie ujmując autorom tych prac) wypromuje NÓŻ ROKU a w mojej ocenie co najmniej kilku z tych prac nie powinno być w gronie 10 najlepszych. A szkoda bo mimo że to zabawa to wynik pójdzie w świat.

Zagłosowałbym gdyby to był plebiscyt pod tytułem "wybierz najlepszy z dziesięciu" ale na NÓŻ ROKU nie mogę :(

noxos

killrathi

Cytat: Tekton w 19-02-2013, 01:17:10

Ech szkoda że taki skromniutki wybór noży ( i dlaczego właśnie tych?) brakuje mi na przykład tego :
http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,124317.0.html i jeszcze paru.

Pomysł na plebiscyt jest bardzo dobry należałoby jednak znacznie poszerzyć reprezentację bo wybór z pośród tej dziesiątki (niczego nie ujmując autorom tych prac) wypromuje NÓŻ ROKU a w mojej ocenie co najmniej kilku z tych prac nie powinno być w gronie 10 najlepszych. A szkoda bo mimo że to zabawa to wynik pójdzie w świat.

Zagłosowałbym gdyby to był plebiscyt pod tytułem "wybierz najlepszy z dziesięciu" ale na NÓŻ ROKU nie mogę :(

jest tylko 10 prac bo tylko 10 makerów zgłosiło swoje prace. Organizatorzy nie zajmowali się wyborem "reprezentacji" do głosowania ani wstępną oceną tych prac.
Prac jest tyle ile zostało zgłoszonych.

Tekton

Nie wiedziałem jakie były zasady doboru prac.  :?

Na przyszłość może warto zbierać zgłoszenia makerów i publiki i to nie w ciągu stycznia ale w ciągu całego roku. Zbierze się kilkadziesiąt prac ale za to o ile ważniejszy i poważniejszy będzie tytuł NOŻA ROKU.

porcelanowy

Powitoł
Noże zacne więc kliknąć trudno, ale zrobione :) Na wyrafinowanego prostaka ;)

Rozczarowuje jednak ilość zgłoszeń ;( Szkoda, bo wątek Trolla w którym chłopacy chwalą się swoimi najlepszymi nożami z 2012r. napawał optymizmem...

dosia

dosia :)

killrathi

Cytat: Tekton w 19-02-2013, 09:44:46

Nie wiedziałem jakie były zasady doboru prac.  :?

Na przyszłość może warto zbierać zgłoszenia makerów i publiki i to nie w ciągu stycznia ale w ciągu całego roku. Zbierze się kilkadziesiąt prac ale za to o ile ważniejszy i poważniejszy będzie tytuł NOŻA ROKU.

Proponuję więc zapoznać się z Regulaminem.

Informacja o zabawie pojawiła się na początku listopada 2012. Prace były zbierane nie w ciągu stycznia lecz do końca stycznia - różnica wydaje mi się znacząca. Były 3 miesiące na dosłanie zgłoszenia
Ilość zgłoszeń nie jest zależna od Organizatorów. Jak już wyjaśniałem, w Plebiscycie bierze udział 10 prac bo tyle zostało zgłoszonych przez ich twórców.

papla

Witam Wszystkich,

już dawno nie widziałem tak ładnych noży, było ciężko się zdecydować ale nr. 5 to jest to. Widać że kolega wpompował dużo godzin żmudnej pracy żeby stworzyć tak piękny nóż. Wielki szacun i powodzenia w plebiscycie.

K110

nie wiem czy można pisać w tym wątku o autorach więc by nie wpływać na wyniki - napisze mi ktoś na priv autora noża nr 6 - za świeży jestem  :I, żeby poznać, dzięki

Jeśli pomimo wielu prób, coś Ci się w życiu nie udaje... próbuj dalej!

kfadrato

Tekton

Cytat: killrathi w 19-02-2013, 10:04:50

Proponuję więc zapoznać się z Regulaminem.

Informacja o zabawie pojawiła się na początku listopada 2012. Prace były zbierane nie w ciągu stycznia lecz do końca stycznia - różnica wydaje mi się znacząca. Były 3 miesiące na dosłanie zgłoszenia
Ilość zgłoszeń nie jest zależna od Organizatorów. Jak już wyjaśniałem, w Plebiscycie bierze udział 10 prac bo tyle zostało zgłoszonych przez ich twórców.

Dzięki, właśnie zapoznałem się z regulaminem i dyskusją...
ale dziś chyba nie jest odpowiedni czas i nie to miejsce na rozmowę o tym. Proponuję rozpocząć rzeczową rozmowę po zakończeniu tego plebiscytu. Mam parę uwag ale proponuję poczekajmy do końca tej jak to określiłeś "zabawy".
Mam nadzieję, że kolejne wybory NOŻA ROKU pozwolą wybierać spośród znacznie szerszej reprezentacji, również dzięki jak sądzę niezbędnym zmianom w regulaminie.

rodia77

"I don't have pet peeves, I have major psychotic fuckin' hatreds". GC
Aktualnie na stanie: KLIK

PITdoggy

No i po namyśle oddałem głos.

Najpiękniejszy i najlepiej wykonany jest jak dla mnie Bona. Marcin potwierdził klasę i tyle.

Ale musiałem sobie odpowiedzieć na pytanie, który nóż najlepiej służyłby moim celom, którego używałbym najczęściej. I to nr 6.

I na 6 głosuję.

Pies i nóż - najlepsi przyjaciele człowieka.

rodia77

Ja wybrałem, zadając sobie proste pytanie: "który z nich na chwilę obecną chciałbym mieć najbardziej?".

"I don't have pet peeves, I have major psychotic fuckin' hatreds". GC
Aktualnie na stanie: KLIK

Mario

Cytat: PITdoggy w 20-02-2013, 00:03:41

No i po namyśle oddałem głos.

Najpiękniejszy i najlepiej wykonany jest jak dla mnie Bona. Marcin potwierdził klasę i tyle.

Ale musiałem sobie odpowiedzieć na pytanie, który nóż najlepiej służyłby moim celom, którego używałbym najczęściej. I to nr 6.

I na 6 głosuję.

Naprawde dobre i fajne podjescie.
Choc Bona juz nie musi nic udowadniac ;)
A 6 uzytkowym nozem jest.

porcelanowy

Powitoł
Nie jesteśmy sami ;)
Klikać klikać, żeby choć na drugie wskoczył :)

PALDRON

Hej, mogę się mylić, jednak mam pytanie, gdyż coś jest w tej ankiecie nie jasne

- jak widzę ogłoszenie wyników jest wcześniej niż koniec ankiety.

regulamin brzmiał chyba tak:
"3.4. Głosowanie w kategorii Nagroda Publiczności rozpocznie się 10.02.2013r i trwać będzie do 28.02.2013.
3.5. Ogłoszenie zwycięzców będzie miało miejsce 01.03.2013r na łamach forum knives.pl."

A ankieta:
"Wybierz najlepszą Twoim zdaniem pracę  (Głosowanie się kończy: 05-03-2013, 14:49:00) "

Jak to rozumieć?

Big dogs don't have to bark