Reklama

Killrathi Knives - sheaths and pics

Zaczęty przez Pitt, 14-02-2013, 10:45:57

Pitt

Jakiś czas temu zaproponowałem Killrathi'emu, że gratis wykonam pochewki do trzech najnowszych nożowych produkcji i obfotografuję noże.
Długo się nic nie działo, aż pojawiła się rodzinka:
http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,143953.0.html
niestety jeden z nich (imo najfajniejszy) sprzedał się bez pochewki, więc do mnie dotarły "czerwony" i "drewniany" (tak je sobie ponazywałem dla ułatwienia).
Wczoraj wykonałem pochewkę dla "czerwonego". A dziś robię dla "drewnianego" (już w innym stylu).
Aha, noże są bez krawędzi tnących, bo ma je kłaść maker po opochwieniu.

Zapraszam do zdjęć (obróbka zawęziła się do zabaw kontrastem, cieniem, poziomami, nie było ingerencji w obraz jako taki, wszystkie detale są jakie są).

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

Markow

kgrzesiek

Ja sobie powiedziałem w duchu, że w Twoich wątkach pisał nie będę. Bo i o czym.
Często bywa, że opakowanie przerasta produkt pakowany.
Tutaj podoba mi się całość, dlatego napisałem  :D
Pozdrawiam obu mistrzów  :)

Trollsky

bardzo "na bogatosci" jakby to okreslil Figo i Fagot  :rotfl:

mojej kosalce tez chcesz zrobic takie zdjecia ?:)

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

Franek Majcher

Bardzo podoba mi się pochewka a szczególnie rozwiązanie od strony szlufki.
Piękności !!!

Pitt

Zgodnie z zapowiedzią, ukończyłem wczoraj pochewkę na "drewnianego".
Dziś fotki i publikacja.

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

Siper

Obie bardzo ładne i w zupełnie różnych stylach i obie pasują do noży, czyli tak jak lubię  :D
A tego trzeciego, to właśnie sobie w łapach obracam  :P :D i knuję domek dla niego, ale w głowie mam coś zupełnie różnego od Twoich  ;)

Mario

Masz oko jak nikt inny. Świetny gust i artystyczną duszę.
Zawsze pochewki idealnie dopasowane do noża i nie są wyłącznie pochewkami a zawsze tworzą z nożem jedną spójną całość. Tego się nie można nauczyć to trzeba mieć w sobie.
Warsztatowo zaś idealnie jak zawsze.

Fotki fajne choć widać że noże mają jednak niedoróbki. Może to za mocne słowo. Po prostu są niedopieszczone. No nie wygląda to ładnie. Ani estetycznie. Ale może skoro są jeszcze przed wyprowadzaniem kt to i może później jeszcze co się da będzie poprawione.

P.S.
Czekam aż coś spierzysz żeby się czepnąć i nie musieć Ci słodzić za każdym razem.  ;-)