Reklama

Trip

Zaczęty przez tlim, 30-04-2013, 22:53:07

tlim

Trip - poręczny nożyk dla znajomej która wyrusza na małą wycieczkę http://www.facebook.com/goramipolski

jurek_kw

To ja tu szukam małego noża, a tu takie rzeczy ?! 8D :slini:

u99

Ma w sobie to coś  :idea: Szkoda, że go nie było w konkursie na noż forumowy  :( Ma jakąś pochewkę  :question:

maba

No jak na Tlima, to nawet całkiem ładny :D

kosma

Tlim robisz proste, naprawdę fajne noże, z eleganckim spasowaniem okładzin i zajebistą obróbką cieplną. Sam używałem dwóch twoich noży z linii FG, w łapach miałem dużo więcej noży od Ciebie.

Ale w pewnym momencie uparłeś się na szlif scandi i dupcysz do w każdym nożu jaki robisz, czymkolwiek by nie był, do czegokolwiek by nie był przeznaczony. Dla mnie to jest bez sensu.

maba

Nie znasz się ;P

Cytat: tlim w 27-09-2012, 23:05:32

Kiedyś dużo płaskich robiłem i trochę mi się przejadły. Powiedzmy tak, 1k z płaskim już było, teraz 1k z scandi, później 1k z wklęsłym ;)

Pitt

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

karud

Cytat: kosma w 30-04-2013, 23:23:25

Tlim robisz proste, naprawdę fajne noże, z eleganckim spasowaniem okładzin i zajebistą obróbką cieplną. Sam używałem dwóch twoich noży z linii FG, w łapach miałem dużo więcej noży od Ciebie.

Ale w pewnym momencie uparłeś się na szlif scandi i dupcysz do w każdym nożu jaki robisz, czymkolwiek by nie był, do czegokolwiek by nie był przeznaczony. Dla mnie to jest bez sensu.

a dlaszszego? nie ma podanych wymiarów, ale zakładam że ma grubość około 3 mm, scandi jest na oko dość wysokie, więc nożyk spokojnie spełnie wiekszość zadań na takiej wyprawie - przetnie linkę, zastruga patyki, z żarciem też sobie poradzi (no może trochę gorzej niż pełny płaski)... Więc ta krytyka jest dla mnie trochę bez sensu  ;-P

zapraszam do sklepu www.birkashop.pl

жизнь, как посмотришь с холодным вниманьем вокруг –
такая пустая и глупая шутка...

Pitt

A jakby miał pełny płaski, to z czym gorzej by sobie poradził?

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

karud

Cytat: Pitt w 30-04-2013, 23:33:26

A jakby miał pełny płaski, to z czym gorzej by sobie poradził?

przy 3 mm grubości? np. ze struganiem patyków... a na pewno z ceną  ;>

Mario

Bardzo fajny kozik w wersji taktycznej.

Cytat: karud w 30-04-2013, 23:31:00

, scandi jest na oko dość wysokie,

1/3 wysokości to wysokie ?
A przecież on ma ze 2 cm szerokości.

czarnoczarny

A może niech twórca napisze coś więcej?

karud

Mario było napisane "dość wysokie"  ;> szczerze nie śledzę systematycznie prac Mariusza odkąd przestał robić damasty i poszedł w obrzydliwe FG  ;-P ale wydaje mi się, że w niektórych nożach robił niższe scandi, moge się mylić.

maba

Więcej na stronie Tlima:

http://www.tlim.net/dostepne.php

260zł - czyli dosyć srogo jak na takiego pyrdka :P

jetron

W nożach skandynawskich,szlif scandi jakoś "sobie radzi",to i w małym tlimie też sobie poradzi.
Co to za dyskusja w tym wątku? Załóżcie wątek "Przewaga szlifu płaskiego nad scandi",albo "Wyższość Świąt Wielkanocnych nad Świętami Bożego Narodzenia" .
Nóż jest taki jaki Tlim zrobił,nie podoba się,to nie kupujcie.

Edzia:

Bardzo fajny maluch,taki do obierania ziemniaków ;)

Renifer

Czy on ma położony chrom lub cuś w podobie?

NINDŻA NIE MOŻE BYĆ MIĘNTKA!

kosma

Cytat: jetron w 30-04-2013, 23:51:45

Co to za dyskusja w tym wątku? Załóżcie wątek "Przewaga szlifu płaskiego nad scandi",albo "Wyższość Świąt Wielkanocnych nad Świętami Bożego Narodzenia" .
Nóż jest taki jaki Tlim zrobił,nie podoba się,to nie kupujcie.

Nie no jasne. To jest forum nożowe. Dyskutujmy o tym czy lepsza jest owłosiona cipka czy wygolona, o tym jakie są śmieszne obrazki w internecie albo jakie fajne filmy są teraz w kinie. To nie jest miejsce do spokojnej merytorycznej dyskusji o nożach.

:rotfl:

jetron

Cytat: kosma w 30-04-2013, 23:59:51

Nie no jasne. To jest forum nożowe. Dyskutujmy o tym czy lepsza jest owłosiona cipka czy wygolona, o tym jakie są śmieszne obrazki w internecie albo jakie fajne filmy są teraz w kinie. To nie jest miejsce do spokojnej merytorycznej dyskusji o nożach.

:rotfl:

Widzę,że czytasz inne wątki na forum niż ja ;)
Uważam,że pisanie w wątku autorskim,o tym że autor powinien zrobić inaczej coś niż zrobił,jest nieeleganckie,używając eufemizmu.
Zaś dyskusja na temat szlifu "jedynie słusznego", powinna toczyć się w innym wątku.

junasz

Pany, jeszcze trochę takich pogaduszek i doprowadzicie do tego, że Tlim rzeczywiście weźmie się za szlify wklęsłe... i nasze forum - o ile nie zdechnie - nigdy już nie będzie takie jak teraz.  :winky:

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

brony_

Cytat: Pitt w 30-04-2013, 23:26:46

+1

Zgadzam się.
Te noże wyglądają nudno, brzydko, tanio.
Kiedyś to Tlim robił noże, ech...
Nawet serie Chromów były fajne, nie to co te ledwo przeszlifowane blachy...
PS. Ten kurdupel jeszcze ujdzie - piję do pozostałych  :winky:
K O Ł O B R Z E G   ---> www.rezydencja.fajnewczasy.com