Reklama

Trip po amatorsku :) + wprawki w G10

Zaczęty przez banax, 31-05-2013, 13:56:00

banax

Mam nadzieję, że mnie Mariusz nie pogoni stąd, ale w zasadzie jak nie tu, to gdzie  :) .

Jako, że mi się ten nożyk bardzo spodobał, to kiedy tylko pojawiła się możliwość od razu poczułem potrzebę  :winky: .

Ostrze wiadomo, oprawa to micarta 3,3mm, laminat hlp i miedź. Wszystkiego uzbierało się na 11mm grubość.  Rękojeść piaskowana, daleka od ideału, robiłem to pierwszy ale w/g mnie nie jest źle  :winky: .
Do kompletu przewidziane skórzane wdzianko w kolorze czarnym.

marakatti

Mnie się podoba - "delikatna" oprawa pasuje do noża, aż mnie naszły smaki. Na szczęście dla mojego portfela trip nie jest w tej chwili dostępny :)

killrathi

świetna robota :)
gustownie i dokładnie.

Franek Majcher

Bardzo ładnie.
Mogłeś jeszcze z przodu okładki sfazować :)

maba

czarnoczarny

nice:-) nie zapomnij wrzucić zdjęć z pochewką

banax

Dzięki, dzięki, miło z waszej strony, że wam się podoba  :winky: :) .

camelot

Jak zwykle czysto i dokładnie. Przy tej wielkości ostrzu, może warto zrobić podcięcia na kciuk?

Gobi

tlim

banax

Dzięki.
Bo to fajny nożyk jest :) .
Najgorsze, że żona mi się do niego przymierza :winky: .

banax

Takie wprawki w G 10 oprawki  :)    Trip Long  i Bushcraft.

Szału nie ma, ale znów jestem trochę do przodu z doświadczeniami. G 10 fajnie się obrabia tylko strasznie żre narzędzia, pilnik "marki" Coval jest teraz gładki jak..., ciekawe  po jakim czasie poległa by np. Befana. Po za tym trochę spoconej skóry i wszystko gryzie, okropność. Próbowałem uzyskać fajną teksturę na Longu poprzez rozwarstwienie G 10. O ile na całym klocku jest to stosunkowo łatwe, o tyle już na rękojeści warstwy darły się i nie dały się zdjąć za jednym razem. Tak zdejmowałem te warstwy i zdejmowałem, aż z 4,4 mm zostało po około 3mm na stronę, w końcu i tak potraktowałem okładziny piaskiem. Mam teraz fixed'a o grubości foldera.
Na  Bushcrafcie pierwszy toxic, jak widać, w przyszłości trzeba jeszcze dużo potu przelać  :winky:

Jak widać głownie z nowej serii, oksydowane, piaskowane czarne G10 i mosiężne przelotki.

malkontent

Furjan

Ładnie! Możesz zdjęcie z góry zrobić?

przeszczep

fajnie wyszły - a g10 szlifuj na mokro, to ci pył nie będzie właził ;)

banax

Cytat: przeszczep w 20-08-2013, 14:39:19

fajnie wyszły - a g10 szlifuj na mokro, to ci pył nie będzie właził :winky:

Dzięki, popatrz o tym nie pomyślałem, a niby takie proste :)

Trollsky

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

maba

mr_neox

ps. i maseczka na twarz by się przydał bo ponoć pyłki w płucach bywają toxyczne ;-) tak słyszałem :special:

Si vis pacem, para bellum

NEPENTHE