Reklama

Czy to się do czegoś nadaję??

Zaczęty przez dziadek19, 14-06-2013, 23:03:48

dziadek19

Witam

Dzisiaj przeszukując piwnicę znalazłem jakiś stary nóż zrobiony najprawdopodobniej z piły do metalu.

I tu mam do Was pytanie:
Czy ten nóż się do czegoś nadaje czy po prostu ma wartość złomu?

Z góry dziękuję za pomoc.

yetisize

Sprzedam:

Noże
Mac Mini

lupo57

dziadek19

Zdjęcie wstawię jutro, ale czy ma to w ogóle sens??
Czy taki materiał nadaje się na noże, bo pierwszy raz się spotkałem z nożem zrobionym z takiego materiału?

Ostap

Sporo noży nawet teraz chłopaki robią z pił, resorów czy innych części. Jeśli był poprawnie obrobiony i zahartowany to czemu nie? Ze zdjęciem będzie łatwiej bo po jakości, szlifach, grubości itp będzie można chociaż z grubsza stwierdzić czy to tandeta czy ktoś przy tym coś robił :)

maba

junasz

:rotfl:
No, dobra... należy się w końcu świeżakowi odrobina ludzkiego podejścia - bez fotek (dobrych, ostrych, wyraźnych) możemy jedynie  z tej kuli od yeti wróżyć.  :winky:

A materiał niezły. Ale opcji wiele... szlifowane w twardym... odpuszczane i zaś hartowane... itd.
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

dziadek19

Cytat: maba w 14-06-2013, 23:33:42

Kup More :winky:

More już mam i to nawet dwie i sobie je chwalę!!

Dobra to jutro wieczorem dodam jakieś fotki to ocenicie.

maba

To jak masz Morę, a nawet Mory, to już nie potrzebujesz niczego innego. Chyba że do mania.

;>

dziadek19

Wiesz tylko po co wyrzucać coś co może się do czegoś przydać.

Cytat: junasz w 14-06-2013, 23:33:57

:rotfl:
No, dobra... należy się w końcu świeżakowi odrobina ludzkiego podejścia - bez fotek (dobrych, ostrych, wyraźnych) możemy jedynie  z tej kuli od yeti wróżyć.  :winky:

A materiał niezły. Ale opcji wiele... szlifowane w twardym... odpuszczane i zaś hartowane... itd.
Z tego co wiem to ten nóż został tylko wycięty z piły i naostrzony (kiedyś) i nie został poddany żadnej obróbce cieplnej.

maba

Wyluzuj. Jesteś na forum pełnym samców gdzie gada się o różnych rzeczach ale rzadko o nożach, więc nie traktuj wszystkiego poważnie. Taki absurdalny, bezczelny i męski klimat :rotfl:

dziadek19

Ja nie traktuje niczego poważnie raczej wszystko z dystansem.

junasz

Cytat: dziadek19 w 14-06-2013, 23:49:50

Wiesz tylko po co wyrzucać coś co może się do czegoś przydać.
Z tego co wiem to ten nóż został tylko wycięty z piły i naostrzony (kiedyś) i nie został poddany żadnej obróbce cieplnej.

Znaczy, najprawdopobniej - kawałek płaskownika z zacnej stali potraktowanego szlifierką. Tym bardziej - najpierw zacne fotki, później opinie i porady.
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

dziadek19

Teraz już wiem, że zabrałem się do tego od dupy strony, mam nauczkę na przyszłość.

Korrba

A fotki jak nie było, tak nima  :dodge:

''Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem'' Salvadore Dali

katz

Skóry różne: http://katzs-leathers.tumblr.com
Sprzedam

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia.

dziadek19

Tu są zdjęcia tego noża:
https://plus.google.com/photos/109241926781608411154/albums/5890715253342482625#photos/109241926781608411154/albums/5890715253342482625?pid=5890715285133144898&oid=109241926781608411154

Tak w ramach opisu:
Długość noża  320 mm
Długość głowni  195 mm
Grubość głowni  2,6 mm
Szerokość głowni  43mm
Materiał  guma z węża hydraulicznego
Konstrukcja  full tank

Przepraszam Was za spóźnienie ale cały weekend byłem na delegacji w Czechach a wczoraj odsypiałem.

Dziad Lesny

Jednak konstrukcja hidden "tank"...

Osos

Oczyścić z nalotów, podostrzyć i fajny rębacz na działkę będzie.
Tylko ten wąż gumowy na rękojeści...

Moje recenzje i opisy nożowe: www.kosa.net.pl

BYKOM-STOP! Tępmy e-analfabetyzm w Internecie.

Krzychu z nunem

"ładnie" uformowana rekojeść :P

Ma to wogóle jakiś szlif ? czy jest na dole tylko smyrniete jakimś pilnikiem ?

Coś tam staram sie naumieć dłubać :D
http://forum.knives.pl/index.php/topic,97901.0.html

"Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Scyzoryk przeznaczenia ma dwa ostrza, korkociąg, śrubokręt i otwieracz do konserw..."