Reklama

Pochwały i żale...

Zaczęty przez piotrbati, 04-07-2013, 16:35:35

Villemo

Wczorajsze ognisko było trochę bardziej wymagające, niż zwykle, więc na wszelki wypadek wzięłam ze sobą nessmuka. Miał mi służyć głównie do pozyskania gałęzi na ruszt, ewentualnie do rąbania, gdyby nowy toporek okazał się niezbyt funkcjonalny, a niestety, tak właśnie się okazało.

Miałam lekkie obawy, bo kiedyś na sęku w kawałku suchej brzozy delikatnie zawinęła mi się kt, a wczoraj miałam do porąbania dużo grubszy brzozowy konar. Nóż pracował właściwie cały wieczór - najpierw  wycięłam nim 3 gałęzie leszczyny i jedną z nich okorowałam, potem było dużo rąbania (samo suche drewno, głównie liściaste, chociaż trafiła się też sosna), na końcu krojenie kurczaka razem z kośćmi. Dziś umyłam nóż i obejrzałam ostrze - odkształceń, ubytków ani znacznej utraty ostrości nie stwierdziłam (nóż zachował ostrość roboczą) :) Tak, jak już kiedyś napisałam - to jest idealny nóż do lasu, aż trochę mi wstyd, że kiedyś tak nie lubiłam nessmuków.

Przepraszam za słabe zdjęcia, ale były inne rzeczy do roboty  ;P

jackdaniels11

Klimatycznie się zabawiłaś :)
Jak ja kocham takie klimaty....

Nie lękaj się chodzić ciemną doliną bo jam jest częścią Tej Siły, która Zła pragnąc - Dobro wszelkie czyni...

piotrbati

halo
dopisywać się
wakacje się kończą ;)

nagrody jeszcze też nie gotowe ale to szczegół ;P
do Zlotu się zrobią ;P

asik007

I ja stałem się szczęśliwym posiadaczem takiego pikutka ;)
Rozpocząłem nierówną walkę z rysami i wżerami po odwęgleniu- pókico przegrywam, strasznie twardy gnojek ;)

piotrbati

Fajna fotka.
Twarda sztuka... Tylko pod 60 ;)
Uciazliwy jest fakt ze to malenstwo ;)
Na duzym blanku hrc nie robi mi np roznicy

Lump

''surowy Batorek''

Siemka, zanabyłem blanczeczek od pana Batorka z d2 60 hrc. Troszkę za duże były wżery po hartowaniu wiec pomyślałem sobie że przelece tyle ile zejdzie a z resztą nie będę sie pitolił. Jak pomyslałem tak zrobiłem, wykończenie papierem 600 ostrze jak i rękojeśc. Na rękojeści jakieś fajne drewienko co dostałem od kolegi BOBIKA, piny od mi, zostało tyko naostrzyc po pokostowaniu i uszyc pochewke. c.d.n

Mnie już tu nie ma......

piotrbati

Przezyl pozar dlatego tak wyglada :/
Dzięki za dana mu szanse ;)

Lump

Cytat: piotrbati w 04-09-2014, 13:49:25

Przezyl pozar dlatego tak wyglada :/
Dzięki za dana mu szanse ;)

cała przyjemnośc po mojej stronie ;) żonka chce juz mi go skroic :(
Mnie już tu nie ma......

piotrbati

U mnie wlasnie mial byc dla kobiety :)

Aleks

Lumpie, tak jak na PW... nożyk bardzo fajny. A baba jak chce nóż to niech sobie  zapracuje  8) :rotfl:

Mój dział: https://forum.knives.pl/index.php/board,368.0.html

Wszyscy mają... no to mam i ja:

FB

Lump

Jak obiecałem tak zrobiłem :winky: Bator buszek dostał domek, skóra gr 4mm, farbowana bejcą rustykalna spirytusową, czarny slam, wosk pszczeli z terpentyna i potem tłuszcz :winky:

Mnie już tu nie ma......

rosomak77

I ja stałem się posiadaczem blanka od Batora....zeszlifowałem i czas na oprawę. Najprawdopodobniej dostanie ubranko z jutowej mikarty ;) Będzie to moja pierwsza oprawa , którą się po ukończeniu podzielę więc z góry proszę o wyrozumiałość :p
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9405628b31c34848.html

"To mówi Ten, który trzyma w prawej ręce siedem gwiazd( ...) ten, który ma miecz obosieczny, ostry..."

piotrbati

rosomak77

dzięki Piotr...niestety nie potrafię inaczej wstawić fotki

"To mówi Ten, który trzyma w prawej ręce siedem gwiazd( ...) ten, który ma miecz obosieczny, ostry..."

asik007

Powoli wykluwa się takie coś:

InQuizitor

Cytat

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

No to bardzo źle, bo Pietrek umi, jak mało kto i nawet Snickersów nie potrzebuje bo skromy w ..uj :kosunia:

tanatos72

"Ale jak chłop nie je miętki, nie gamoń, nie pizda,
To na przemijanie chłop takowy gwizda"
Spięty-ANTYSZANTY

rosomak77

Wow! Nie pomyslalbym, że Piotrowe noże drzewa kładą  :D

jimi180

od jednego machnięcia nawet  :D